Abilify

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
andrzej1984
zaufany użytkownik
Kontakt:

Abilify

Post autor: andrzej1984 »

Witam

Biorę Abilify 15mg 2 razy dziennie i mianowicie mam pytanie czy tego typu leki troszkę utrudniają działaniu mózgu np chodzi mi oto że zapisałem się do szkoły ale mam problem z jaką kol wiek nauka przedmiotu nic nie rozumiem na lekcji jakbym był w innym świecie
To nie schi­zof­re­nia jest prob­le­mem tyl­ko przeszko­dy na­poty­kane w ser­cach naszych bliźnich.
______X
bywalec

Re: Abilify

Post autor: ______X »

.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 4:58 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

Każdy organizm reaguje inaczej. Np. ja na Abilify czułam się fatalnie, więc go odstawiłam
(pisałam: Mam silniejsze lęki, rozmazują mi się obrazy, nie mogę się skoncentrować,
nie umiem wysiedzieć dłużej w jednym miejscu, jestem otumaniona, zmęczona,
nie mogę spać, opuściły mnie uczucia, jest mi wszystko-jedno, mam zaburzenia okresu...),
ale znam chłopaka który bierze już długo i czuje się świetnie, zrobił licencjat, i nawet szuka pracy.
Może niech sam Ci napisze...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Awatar użytkownika
Akatosh
zaufany użytkownik

Post autor: Akatosh »

Dziwne, bo z tego co mi wiadomo to abilify w porównaniu z innymi neuroleptykami zalicza się do leków "słabszych przeciwpsychotycznie", co z kolei nie przekłada się chyba aż tak bardzo na pogorszenie funkcji poznawczych. Ale tak jak napisał siligarf, każdy na działanie określonego leku reaguje inaczej. Żeby moja ocena skuteczności i ubocznych efektów tego leku była dość rzetelna, musiałbym go przyjmować, a dotąd nie miałem z nim styczności. Swoje przeświadczenie w tym względzie opieram m.in na zdobytej podczas psychoedukacji wiedzy i opiniach dwóch lekarek, które w swoim czasie były moimi lekarkami prowadzącymi. Jutro będę rozmawiał z Panią Doktor i zapytam ją o tę kwestię.
Awatar użytkownika
andrzej1984
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: andrzej1984 »

Kotlet pisze:Dziwne, bo z tego co mi wiadomo to abilify w porównaniu z innymi neuroleptykami zalicza się do leków "słabszych przeciwpsychotycznie", co z kolei nie przekłada się chyba aż tak bardzo na pogorszenie funkcji poznawczych. Ale tak jak napisał siligarf, każdy na działanie określonego leku reaguje inaczej. Żeby moja ocena skuteczności i ubocznych efektów tego leku była dość rzetelna, musiałbym go przyjmować, a dotąd nie miałem z nim styczności. Swoje przeświadczenie w tym względzie opieram m.in na zdobytej podczas psychoedukacji wiedzy i opiniach dwóch lekarek, które w swoim czasie były moimi lekarkami prowadzącymi. Jutro będę rozmawiał z Panią Doktor i zapytam ją o tę kwestię.

Rozmawiałeś z Panią Doktor na temat Abilify
To nie schi­zof­re­nia jest prob­le­mem tyl­ko przeszko­dy na­poty­kane w ser­cach naszych bliźnich.
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”