jak pozbyc sie brzucha

z wyjątkiem spraw dotyczących schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

jak pozbyc sie brzucha

Post autor: Emocja »

moim problemem jest brzuch,mam otylosc brzuszna,nie jest on taki zbytnio wielki,ale mi przeszkadza,czasem jak sie ponazeram wygladam jak w ciazy
jakie proponujecie cwiczenia
zaznacze,ze nie moge robic brzuszkow bo mam refluks zoladkowy,a to powoduje cofanie sie tresci zoladkowej,zgagi
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
zalew
zaufany użytkownik

Re: jak pozbyc sie brzucha

Post autor: zalew »

To że sie cwiczy brzuszki nie znaczy ze tluszcz zniknie z brzucha. Znajdz sobei sport ktory lubisz (plywanei, bieganie, rower) i ciesz sie wysilkiem.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

no tak ale mi raczej chodzilo o takie domowe sposoby na zlikwidowanie brzucha,malo mam czasu na przyjemnosci typu basen itp,chyba za duzo pracuje,ale brzuch ni cholery nie spada
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Kup sobie hoola-hop (takie kółko do kręcenia w pasie) i skacz na skakance. To przynosi dobre efekty.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

skakanke mam w domu,zakupilam,ale na hula hop to ja juz nie daje rady,to nie to co kiedys pol dnia moglam krecic,spada mi z pasa hehehe
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

zalew pisze:To że sie cwiczy brzuszki nie znaczy ze tluszcz zniknie z brzucha.
Dokładnie. Tłuszcz znika z całego ciała, a nie z konkretnego miejsca. Jeśli jest go w jakimś miejscu więcej (prawie każdy ma takie miejsce), to ciężka sprawa. ;)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Dieta albo aktywność fizyczna najlepiej!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Awatar użytkownika
zlomiasz
zaufany użytkownik

Post autor: zlomiasz »

Emocja pisze: jakie proponujecie cwiczenia
Jakis czas temu pisałem w dziale "Dieta". Jeśli chcesz spalić te tzw. anormalne zapasy tłuszczu, musisz sie zdobyć na dłuższy, niskointensywny wysiłek fizyczny, co najmniej 20-30 minutowy, a w zasadzie godzinny lub więcej. Najlepszym rodzajem cwiczeń zapewne okazałoby się pływanie jako angażujące najwięcej mięśni, najuniwersalniejszym - bieganie, a najprzyjemniejszym - rower.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

zlomiasz pisze:najuniwersalniejszym - bieganie, a najprzyjemniejszym - rower.
Pływanie mimo wszystko wydaje mi się czynnością zbyt lajtową. Bieganie jak najbardziej, rower - wiadomo, że przyjemniejszy (sam preferuję). Warto poczytać o 'treningu aerobowym', bo to spalanie tłuszczu zależy najbardziej od osiągnięcia i utrzymania odpowiedniego tętna.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
zlomiasz
zaufany użytkownik

Uważałbym z tą "lajtowością" pływania, bo z posiadanych przeze mnie danych wynika, że dla pływania kraulem z prędkoscią 3km/h wpółczynnik MET (metabolic equivalent) wynosi 15, podczas gdy dla biegania 14 km/h - 12, a jazdy rowerowej z V=20 km/h - raptem 9. W praktyce oznacza to tyle, że pływając w w/w sposób przez godzinę spalisz 15*masa ciała (w kg) kcal.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Ok. Dzięki za dane. :)

Tak samo nienawidzę pływać kraulem, jak biegać. :lol:
Awatar użytkownika
zlomiasz
zaufany użytkownik

Ja dla odmiany od biegania jestem uzależniony quasi-narkotycznie i co najmniej raz na 3 dni MUSZĘ sobie zaaplikować 1.5 godz. ostrego crossu - inaczej zupełnie flaczeję, zwłaszcza psychicznie. Pływać niestety nie mam gdzie, a z roweru korzystam sporadycznie.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Post autor: Commodore 64 »

Najgorzej jak zima nadchodzi i sport nie wychodzi! Wtedy się więcej pije i krócej żyje!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

wlazlam ostatnio na wage a tam....6 kg mniej,nie robiac nic,znaczy nie cwiczac..mysle,ze to tisercin dziala,nie chce mi sie tak jesc,nie mam napadow obzarstwa
Pamiętnik Matki
bywalec

Post autor: Pamiętnik Matki »

Mnie też to interesuje zwłaszcza, że przyszedł czas na uelastycznienie mięśni brzucha. Jak są elastyczne to inaczej "chodzą" i są bez nabierania tłuszczu.
Może zacznę od wyginania do tyłu na piłce. Już to robiłam kiedyś na kręgosłup a teraz to zrobię na brzuch.

Napiszę Wam jak Mi poszło i co dalej..... sprawdzę to co ktoś Mi kiedyś podpowiedział.

Zaczynam od dzisiaj.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Pamiętam, że jak w czasach przedpsychotycznych wyruszałem z plecakiem na tygodniową wędrówkę po górach, to kiedy wracałe z niej to miałem dosłownie "brzuch przyrośnięty do kręgosłupa" (np. leciały ze mnie spodnie).

W ostatnich latach, już mocno popsychotycznych, zaobserwowałem, że w miesiącach letnich, kiedy staram się 1-2 razy w miesiącu wyskakiwać na 1-3 dniowe wędrówki, to w rezultacie chudnę w tempie 1 kg/miesiąc.

Natomiast w miesiącach zimowych, jak tylko siedzę w domu, dużo śpię i zjadam kilka rządków czekolady dziennie, to mi wagi przybywa w tempie 1,3 kg/ miesiąc.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

hvp2 pisze:Pamiętam, że jak w czasach przedpsychotycznych wyruszałem z plecakiem na tygodniową wędrówkę po górach, to kiedy wracałe z niej to miałem dosłownie "brzuch przyrośnięty do kręgosłupa" (np. leciały ze mnie spodnie).
Pięknie! Zazdroszczę Ci gór... :cry:
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Sam marzę o czymś takim, nie wiem, rozbiciu namiotu na półce skalnej, gotowaniu herbaty na małym gazie, zjadaniu dżdżownic na śniadanie, walce z niedźwiedziem (ale jak sobie pójdziesz po prostu w las na takim płaskim placku, gdzie ja mieszkam, to wyglądasz co najwyżej jak psychopata) :|
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

@Przegłosowany!
To już by Ci było praktycznie lepiej zostać żeglarzem czy kajakarzem! Albo np. podjeżdżać na wybrzeże Bałtyku i wędrować plażą. To też jest fantastyczna sprawa! Ludzie tak robią. Wybrzeże jest super! Dla mnie niestety z kolei na wybrzeże za daleko. Tylko raz tak sobie szedłem plażą, a potem po powrocie do miasta miałem w centrum atak klaustrofobii.

A jak jednak zdecydowanie wolisz góry to za 2-3 dni faktycznie niestety nie obskoczysz tam i z powrotem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zdrowie”