jak pozbyc sie brzucha
Moderator: moderatorzy
jak pozbyc sie brzucha
moim problemem jest brzuch,mam otylosc brzuszna,nie jest on taki zbytnio wielki,ale mi przeszkadza,czasem jak sie ponazeram wygladam jak w ciazy
jakie proponujecie cwiczenia
zaznacze,ze nie moge robic brzuszkow bo mam refluks zoladkowy,a to powoduje cofanie sie tresci zoladkowej,zgagi
jakie proponujecie cwiczenia
zaznacze,ze nie moge robic brzuszkow bo mam refluks zoladkowy,a to powoduje cofanie sie tresci zoladkowej,zgagi
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Re: jak pozbyc sie brzucha
To że sie cwiczy brzuszki nie znaczy ze tluszcz zniknie z brzucha. Znajdz sobei sport ktory lubisz (plywanei, bieganie, rower) i ciesz sie wysilkiem.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
no tak ale mi raczej chodzilo o takie domowe sposoby na zlikwidowanie brzucha,malo mam czasu na przyjemnosci typu basen itp,chyba za duzo pracuje,ale brzuch ni cholery nie spada
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Kup sobie hoola-hop (takie kółko do kręcenia w pasie) i skacz na skakance. To przynosi dobre efekty.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
skakanke mam w domu,zakupilam,ale na hula hop to ja juz nie daje rady,to nie to co kiedys pol dnia moglam krecic,spada mi z pasa hehehe
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Dokładnie. Tłuszcz znika z całego ciała, a nie z konkretnego miejsca. Jeśli jest go w jakimś miejscu więcej (prawie każdy ma takie miejsce), to ciężka sprawa.zalew pisze:To że sie cwiczy brzuszki nie znaczy ze tluszcz zniknie z brzucha.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- marek-sportowiec
- nadużywający
- Kontakt:
Dieta albo aktywność fizyczna najlepiej!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Jakis czas temu pisałem w dziale "Dieta". Jeśli chcesz spalić te tzw. anormalne zapasy tłuszczu, musisz sie zdobyć na dłuższy, niskointensywny wysiłek fizyczny, co najmniej 20-30 minutowy, a w zasadzie godzinny lub więcej. Najlepszym rodzajem cwiczeń zapewne okazałoby się pływanie jako angażujące najwięcej mięśni, najuniwersalniejszym - bieganie, a najprzyjemniejszym - rower.Emocja pisze: jakie proponujecie cwiczenia
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Pływanie mimo wszystko wydaje mi się czynnością zbyt lajtową. Bieganie jak najbardziej, rower - wiadomo, że przyjemniejszy (sam preferuję). Warto poczytać o 'treningu aerobowym', bo to spalanie tłuszczu zależy najbardziej od osiągnięcia i utrzymania odpowiedniego tętna.zlomiasz pisze:najuniwersalniejszym - bieganie, a najprzyjemniejszym - rower.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Uważałbym z tą "lajtowością" pływania, bo z posiadanych przeze mnie danych wynika, że dla pływania kraulem z prędkoscią 3km/h wpółczynnik MET (metabolic equivalent) wynosi 15, podczas gdy dla biegania 14 km/h - 12, a jazdy rowerowej z V=20 km/h - raptem 9. W praktyce oznacza to tyle, że pływając w w/w sposób przez godzinę spalisz 15*masa ciała (w kg) kcal.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Ok. Dzięki za dane. 
Tak samo nienawidzę pływać kraulem, jak biegać.

Tak samo nienawidzę pływać kraulem, jak biegać.

Ja dla odmiany od biegania jestem uzależniony quasi-narkotycznie i co najmniej raz na 3 dni MUSZĘ sobie zaaplikować 1.5 godz. ostrego crossu - inaczej zupełnie flaczeję, zwłaszcza psychicznie. Pływać niestety nie mam gdzie, a z roweru korzystam sporadycznie.
-
- zbanowany
- Kontakt:
Najgorzej jak zima nadchodzi i sport nie wychodzi! Wtedy się więcej pije i krócej żyje!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
wlazlam ostatnio na wage a tam....6 kg mniej,nie robiac nic,znaczy nie cwiczac..mysle,ze to tisercin dziala,nie chce mi sie tak jesc,nie mam napadow obzarstwa
-
- bywalec
Mnie też to interesuje zwłaszcza, że przyszedł czas na uelastycznienie mięśni brzucha. Jak są elastyczne to inaczej "chodzą" i są bez nabierania tłuszczu.
Może zacznę od wyginania do tyłu na piłce. Już to robiłam kiedyś na kręgosłup a teraz to zrobię na brzuch.
Napiszę Wam jak Mi poszło i co dalej..... sprawdzę to co ktoś Mi kiedyś podpowiedział.
Zaczynam od dzisiaj.
Może zacznę od wyginania do tyłu na piłce. Już to robiłam kiedyś na kręgosłup a teraz to zrobię na brzuch.
Napiszę Wam jak Mi poszło i co dalej..... sprawdzę to co ktoś Mi kiedyś podpowiedział.
Zaczynam od dzisiaj.
Pamiętam, że jak w czasach przedpsychotycznych wyruszałem z plecakiem na tygodniową wędrówkę po górach, to kiedy wracałe z niej to miałem dosłownie "brzuch przyrośnięty do kręgosłupa" (np. leciały ze mnie spodnie).
W ostatnich latach, już mocno popsychotycznych, zaobserwowałem, że w miesiącach letnich, kiedy staram się 1-2 razy w miesiącu wyskakiwać na 1-3 dniowe wędrówki, to w rezultacie chudnę w tempie 1 kg/miesiąc.
Natomiast w miesiącach zimowych, jak tylko siedzę w domu, dużo śpię i zjadam kilka rządków czekolady dziennie, to mi wagi przybywa w tempie 1,3 kg/ miesiąc.
W ostatnich latach, już mocno popsychotycznych, zaobserwowałem, że w miesiącach letnich, kiedy staram się 1-2 razy w miesiącu wyskakiwać na 1-3 dniowe wędrówki, to w rezultacie chudnę w tempie 1 kg/miesiąc.
Natomiast w miesiącach zimowych, jak tylko siedzę w domu, dużo śpię i zjadam kilka rządków czekolady dziennie, to mi wagi przybywa w tempie 1,3 kg/ miesiąc.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Pięknie! Zazdroszczę Ci gór...hvp2 pisze:Pamiętam, że jak w czasach przedpsychotycznych wyruszałem z plecakiem na tygodniową wędrówkę po górach, to kiedy wracałe z niej to miałem dosłownie "brzuch przyrośnięty do kręgosłupa" (np. leciały ze mnie spodnie).

- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Sam marzę o czymś takim, nie wiem, rozbiciu namiotu na półce skalnej, gotowaniu herbaty na małym gazie, zjadaniu dżdżownic na śniadanie, walce z niedźwiedziem (ale jak sobie pójdziesz po prostu w las na takim płaskim placku, gdzie ja mieszkam, to wyglądasz co najwyżej jak psychopata) 

@Przegłosowany!
To już by Ci było praktycznie lepiej zostać żeglarzem czy kajakarzem! Albo np. podjeżdżać na wybrzeże Bałtyku i wędrować plażą. To też jest fantastyczna sprawa! Ludzie tak robią. Wybrzeże jest super! Dla mnie niestety z kolei na wybrzeże za daleko. Tylko raz tak sobie szedłem plażą, a potem po powrocie do miasta miałem w centrum atak klaustrofobii.
A jak jednak zdecydowanie wolisz góry to za 2-3 dni faktycznie niestety nie obskoczysz tam i z powrotem.
To już by Ci było praktycznie lepiej zostać żeglarzem czy kajakarzem! Albo np. podjeżdżać na wybrzeże Bałtyku i wędrować plażą. To też jest fantastyczna sprawa! Ludzie tak robią. Wybrzeże jest super! Dla mnie niestety z kolei na wybrzeże za daleko. Tylko raz tak sobie szedłem plażą, a potem po powrocie do miasta miałem w centrum atak klaustrofobii.
A jak jednak zdecydowanie wolisz góry to za 2-3 dni faktycznie niestety nie obskoczysz tam i z powrotem.