Abilify tylko na schizofrenię?

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

takajedna
zarejestrowany użytkownik

Abilify tylko na schizofrenię?

Post autor: takajedna »

...
Ostatnio zmieniony wt cze 04, 2013 5:07 pm przez takajedna, łącznie zmieniany 1 raz.
mamuska
zaufany użytkownik

Re: Abilify tylko na schizofrenię?

Post autor: mamuska »

Abilify (aripiprazole) is an antipsychotic medication. It works by changing the actions of chemicals in the brain.

Abilify is used to treat the symptoms of psychotic conditions such as schizophrenia and bipolar disorder (manic depression). It is also used together with other medications to treat major depressive disorder in adults.

Abilify is also used to treat irritability and symptoms of aggression, mood swings, temper tantrums, and self-injury related to autistic disorder in children who are at least 6 years old.

Abilify may also be used for purposes not listed in this medication guide.

Jest uzywany na psychozy: schizofrenie, zaburzenia afektywne dwubiegunowe (chad), na dolegliwosci/zaburzenia depresyjne w polaczeniu z innymi lekami.
Jest takze uzywany na drazliwosc, symptomy agresji, zmiany humoru, wybuchy napady zlosci i na samookaleczenia powiazane z zabrzeniami autystycznymi u dzieci powyzej 6 roku zycia.
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 4:43 pm przez mamuska, łącznie zmieniany 1 raz.
mamuska
zaufany użytkownik

Post autor: mamuska »

takajedna pisze: Wydaje mi się, że mówi tak tylko dlatego, że biorę te leki. Twierdzi, że albo uda mi się wyzdrowieć, albo się przechylę na stronę choroby i nic z tego nie będzie. Na początku miał za zadanie mnie aktywizować ten lek, ale chyba przestał bo czuję się jak przed braniem go.
Z tego co opislas raczej jestes chora, ale Twoja lekarka wie najlepiej...

Mnie tez ten lek nie aktywizuje wrecz przeciwnie.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Witam.
Odniosę się do drugiego twojego wątku w tym poście.To nie musi być schizofrenia.Mi to wygląda na jakieś zaburzenia,bo gdyby była schizofrenia miałby obowiązek poinformować,a tak diagnoza jest w toku.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 11:28 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gold
zaufany użytkownik

Post autor: gold »

łykaj tran np iskial codziennie rano po dwie kapsułki razem z abilify.ja tak robie i jest lepiej.
Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.
rafka
zaufany użytkownik

Post autor: rafka »

abilify jest na aktywizację i jeszcze na Chad
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Moja lekarka mówiła mi że aktywizuje on, działa antydepresyjnie. Ma działanie stabilizujące i jest oprócz schizofrenii stosowany również w zaburzeniach schizoafektywnych.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Wskazania: P.o. Leczenie schizofrenii u dorosłych i młodzieży po 15. rż. Leczenie epizodów maniakalnych o nasileniu umiarkowanym i ciężkim w przebiegu zaburzeń afektywnych dwubiegunowych typu I. Zapobieganie nowym epizodom maniakalnym u chorych, którzy odpowiadają na leczenie arypiprazolem i u których występują głównie epizody maniakalne. I.m. Szybkie opanowanie niepokoju i zaburzeń zachowania u pacjentów ze schizofrenią lub z epizodami maniakalnymi w przebiegu zaburzenia afektywnego dwubiegunowego typu I, kiedy leczenie doustne nie jest odpowiednie. http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=4397
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Zobaczcie reklamy ashitify na depresje: i
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 2:22 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 2 razy.
ocean
zaufany użytkownik

Post autor: ocean »

pola, obecnie biorę 5mg jako dawkę podtrzymującą, tylko mam szczęście mieć 'otwartego' psychiatrę...
Agata M
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: .

Post autor: Agata M »

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 10, 2014 2:23 pm przez Agata M, łącznie zmieniany 1 raz.
ocean
zaufany użytkownik

Post autor: ocean »

Ja mieszkam w Anglii, a 'otwarta' znaczy, że leki i ich dobieranie jest poniekąd naszą obopólną decyzją. Poza tym ta kobitka zna się na rzeczy, bo wyklada na uniwerku i sporo publikuje...
Awatar użytkownika
pisaknabaterie
bywalec
Gadu-Gadu: 46802206

Post autor: pisaknabaterie »

Potwierdzam iż, lek Abilify stosuje się także przy zaburzeniach schizoafektywnych.
Ja go sobie codziennie łykam i jest git. :D
Nauczyłem się wydawać o tym wszystkim powściągliwe zdanie, nauczyłem się wydawać o tym wszystkim chłodny sąd...
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”