Czy po solianie sie tyje?

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Nieaktualne
zaufany użytkownik

Czy po solianie sie tyje?

Post autor: Nieaktualne »

Schudlem 10 kg odstawialac olanzapine i dzieki malej diecie, jednak wciaz mam 20 kg do zrzucenia.
Lekarka przepisala mi solian i stwierdzila lakonicznie ze "od solianu sie nie tyje".
Jednak czytajac to forum napotkalem stwierdzenia osob, ktore twierdza
ze przytyly od solianu pare kilogramow.

Chodzi o to,czy jest to lek ktory sprzyja tyciu NIE przez zwiekszenie apetytu,
bo zwiekszenia apetytu jako tako nie zauwazylem.

Tylko jakis dziwny slinotok mam.

Jak to w koncu jest, tyje sie od solianu, czy nie?
Fujikoo
zaufany użytkownik

Re: Czy po solianie sie tyje?

Post autor: Fujikoo »

Ja przytyłam. Ale ja od większości leków jakie brałam przytyłam.
Co prawda żadnej diety nie stosowałam, ruchu też za dużo nie mam.
Ale moja pani dr odstawiła mi Solian bo nadal tyłam.
Teraz biorę między innymi Zeldox.
Wiesz, może po Solianie nie tyje się jak po Olanzapinie czy Klozapolu, ale na pewno nie sprzyja on chudnięciu.
Zresztą to wszystko zależy od silnej woli. Na konkurencyjnym forum czytałam że osoba schudła biorąc Olanzapinę :!:
Zatem wszystko jest możliwe...
Powodzenia w walce ze zbędnymi kilogramami :wink:
Nieaktualne
zaufany użytkownik

Post autor: Nieaktualne »

Powodzenia w walce ze zbędnymi kilogramami
Dziekuje :)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ja przez niecałe 2 miesiące brania solianu schudłem 4 kg.
Obrazek
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Fujikoo pisze:Zresztą to wszystko zależy od silnej woli. Na konkurencyjnym forum czytałam że osoba schudła biorąc Olanzapinę :!:
Przytyłem 2 kg biorąc olanzapinę. Nie mam silnej woli.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

Ja biorę Solian i nie zauważyłem tycia po nim.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Nie tyle sie tyje, co sie robi duzim, Solian zatrzymuje wode w organizmie. Nalezy unikac kawy, stosowac redbule jesli zdrowie pozwala lub suplementy diety usuwajace nagromadzona wode np. Aqua Femin, kiedy to jest potrzebne i warto wygladac normalnie. Efekt jest zadziwiajacy, jak ktos cie widzi po trzech dniach i mowi ale jajo jestes 3razy chudszy :o ciezko to wytlumaczyc wtedy :lol: .
Awatar użytkownika
małomówiąca
zaufany użytkownik

Post autor: małomówiąca »

Unikać kawy? Ale przecież kawa jest moczopędna i powoduje wypłukiwanie wody z organizmu.
Mniejuzniema
zaufany użytkownik

Post autor: Mniejuzniema »

Biorę Solian od kilku lat i niestety troszke sie mi przytyło, ale to nie jest tak wina samego leku jak wzmożonego łaknienia. Wiecej jemy ,więc tyjemy. Nie jest to duża waga jak na 4 lata około 3kg, ale jednak. Przybrałam na początku leczenia.Teraz jest w normie.Organizm się przyzwyczaił, już nie dojadam, Więcej sie ruszam i waga stoi w miejscu.
Pozdrawiam
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Panna M pisze:Unikać kawy? Ale przecież kawa jest moczopędna i powoduje wypłukiwanie wody z organizmu.
Wyplukuje owszem, ale moczopedna to ona nie jest do konca, tez obciaza nerki i w wyniku czego zatrzymuje wode tak samo. Moczopedna jest zielona kawa i zielona herbata.
Sprawdzalem, to nie jest tluszcz po Solianie, jest sie zwyczajnie spuchnietym, to jest woda w tkankach, jak po kreatynie, tylko ze po kreatynie bardziej w miesniach i kreatynina w watrobie. Solian znowoz nie podlega przemianom mtabolicznym w watrobie tylko jest wydalany z organizmu przez nerki obciazajac je w zalzeznosci od dawki leku, mniej lub bardziej.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Takie samo wrażenie mam po kwetiapinie, że już przy 200mg na noc mam wzmożone pragnienie, i że odkłada mi się woda w organizmie. Brałem kiedyś kreatynę i dlatego sądzę, że czuję się po tych sybstancjach podobnie, zwyczanie "puchnąc".
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Na solianie było mi bardzo trudno schudnąć - musiałam wręcz się głodzić, żeby zgubić parę kilo. Najbardziej schudłam na abilify, niemal bezwysiłkowo, bo ten lek powoduje lekki jadłowstręt. Ale po odstawieniu leku kilogramy wróciły wraz z jedzeniem (umiarkowanym). Myślę, że z wiekiem zmienia się metabolizm (spowalnia) i trzeba bardzo się starać, żeby schudnąć. Najprościej przyśpieszyć spalanie przez ćwiczenia fizyczne, ale do tych ciągle trudno mi się zmusić :oops:

Pozdrawiam.m.
Fujikoo
zaufany użytkownik

moi pisze:Na solianie było mi bardzo trudno schudnąć - musiałam wręcz się głodzić, żeby zgubić parę kilo. Najbardziej schudłam na abilify, niemal bezwysiłkowo, bo ten lek powoduje lekki jadłowstręt.
Moi, a jak było na Zeldoxie? Brałaś może Zeldox? Pytam bo ja mam odstawiony Solian na Zeldox właśnie ze względu na tycie.
PS. Abilifów nie mogę brać bo mam na nie alergię :(
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Właśnie biorę obecnie zeldox, ale nie ma on na mnie żadnego działania, jeśli chodzi o jedzenie i apetyt. Ani go nie tłumi, ani nie poprawia. Myślę, że ma działanie neutralne.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

moi pisze:Najprościej przyśpieszyć spalanie przez ćwiczenia fizyczne, ale do tych ciągle trudno mi się zmusić :oops:
Szczególnie podczas takiej pogody, jak teraz. Gdy nie było 30st celsjusza udawało mi się zmusić do wysiłku fizycznego, a nawet go lubiłem, teraz jest o wieeele trudniej. :|
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Fujikoo
zaufany użytkownik

moi pisze:Właśnie biorę obecnie zeldox, ale nie ma on na mnie żadnego działania, jeśli chodzi o jedzenie i apetyt. Ani go nie tłumi, ani nie poprawia. Myślę, że ma działanie neutralne.

Pozdrawiam.m.
Dzięki za info. :wink:
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Myśle że Solian też ma dziłanie neutalne. Co prawda ja biore różne dawki Solianu od 400 do 800 mg, ale nie zauważyłem znączących zmian. To znaczy przez zime przytyłem ponad 10 kg ale to chyba daltego ze sie obrzerałem :( Teraz chce schudnąć !!!!! Ale jakoś nie mogę !!!! Co zrobić???? :roll:
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Ralf pisze: Teraz chce schudnąć !!!!! Ale jakoś nie mogę !!!! Co zrobić???? :roll:
Mniej jedz i uprawiaj jakąś formę ruchu - szybkie, forsowne spacery, może rower? Ruch i sport pomogą Ci zwiększyć przemianę materii i szybciej schudniesz. Ale najważniejsze to mniej jeść. Zapisuj wszystko, co zjadłeś danego dnia i sprawdzaj wartość kaloryczną tych potraw. Pod koniec dnia zsumuj wartości i zobacz, czy mieścisz się w przedziale 1500 kcal, czy nie. Jeśli nie - wprowadzaj zmiany i modyfikuj jadłospis. Najlepiej skorzystać z gotowych jadłospisów, których jest pełno w necie.

Pozdrawiam.m.
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Solian jak się zdaje ma neutralny wpływ na wzrost wagi, biorę go od pół roku, jem wszystko normalnie na co tylko mam ochotę i tylko trochę przytyłam ok 1,5 kg. Na Fluanxolu musiałam bardziej uważać na to co jem a i tak waga rosła. Musiałam co wiosnę odchudzać 3-5 kg. Na szczęście nigdy po lekach znacząco nie utyłam.
Melisa
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Post autor: Ralf »

Natalia Zdero pisze:Na szczęście nigdy po lekach znacząco nie utyłam.
To miałaś wielkie szczęście... ja kiedys przytyłem aż 20 kg :(
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”