Szajs o nazwie abilify
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Szajs o nazwie abilify
Witam
Biore obecnie 225 mg klozapolu oraz 22,5 mg abilify. Jestem obecnie w szpitalu. Przed pójściem na dzienny oddział moim głównym problemem była mała aktywność. W szpitalu dano mi właśnie ten abilify. Biore już go prawie 3 tygodnie. Mimo brania jego systematycznie zwiększają mi się urojenia. Przed szpitalem miałem mało urojeń a teraz jest ich gigantyczna ilość. Dlaczego tak się dzieje?
Biore obecnie 225 mg klozapolu oraz 22,5 mg abilify. Jestem obecnie w szpitalu. Przed pójściem na dzienny oddział moim głównym problemem była mała aktywność. W szpitalu dano mi właśnie ten abilify. Biore już go prawie 3 tygodnie. Mimo brania jego systematycznie zwiększają mi się urojenia. Przed szpitalem miałem mało urojeń a teraz jest ich gigantyczna ilość. Dlaczego tak się dzieje?
- rzeczywisty
- zaufany użytkownik
Re: Szajs o nazwie abilify
Może spróbuj zmniejszyć dawkę? Na mnie jedna tabletka działała odwrotnie od zamierzonego efektu. Dopiero rozłożenie na dwie części połówki (rano i popołudniu) zaczęło pomagać.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
U mnie abilify też spowodowały nawrót choroby. Zdaje się, że to lek nieswoisty - trudno przewidzieć, jakie będą u danej osoby skutki jego zażywania. Znam osoby, na które ten lek działa bardzo dobrze - ja do nich nie należę.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
Moja doktorowa powiedziała mi że ten lek to taki "partyzant". Są osoby które czują się rewelacyjnie na nim i są takie które czują się bardzo żle. Ja należe do tych ostatnich. Zmieniać dawki nie moge bo jestem w szpitalu, wprawdzie na dziennym, ale gdybym zaczął mieszać w lekach to mój pobyt mijał by się z celem.
...
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 11:38 am przez coty, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Zgłosiłem to mojej lekarce. Narazie do przyszłego poniedziałku mam brać jeszcze abilify ale w wyższej dawce 30 mg. Jeśli by nie poskutkował to lekarz powiedział mi że zmieni mi leki.
-
- zaufany użytkownik
Dzisiaj dostałem 30 mg abilify. I już wiem co najbardziej mnie wkurza. Po abilify czuje się jak naćpany. Tak jakbym patrzył przez szybe. WSzystko wydaje mi się nierealne. Głupio i idiotycznie się zachowuje no i te urojenia.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Też biorę 30mg i też mam wrażenie, że nie pomaga mi ten lek
Co prawda w ciągu dnia jest spokojnie - ale wieczorami mam jazdy: mysli s, lęki i niekończące się urojenia...

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia 

-
- zaufany użytkownik
Ja od środy nie biore w ogóle abilify tylko biore 250 mg klozapolu. Jeśli chodzi o urojenia to powoli mi one mijają. Abilify będe miał w organiżmie jeszcze przez jakiś 1 lu 1,5 tygodnia. Ale już czuje poprawe na lepsze. Abilify to nie był lek dla mnie.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dokladnie, dobrze to ujales, tez sie czulem po abilify jak na sporej dawce jakiegos mocnego draga, dziwny lek bardzo, faktycznie.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ale znam sporo osób, którym ten lek pomógł. Wyciągnął je z marazmu i bezsilności oraz otępienia, spowodowanych innymi lekami (m.in solianem, który tak zachwalasz, Anton).
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
Wszyscy niby jesteśmy tacy sami a jednak na każdego dany lek inaczej działa. Każdy z nas ma inny profil receptorowy. I np. na jednych lepiej działają leki klasyczne a na innych atypowe.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
W malych dawkach solian dziala aktywizujaco, to jest potwierdzone, chyba ze jest mieszany z innymi mocnymi lekami wtedy moze wystepowac otepienie.moi pisze:Ale znam sporo osób, którym ten lek pomógł. Wyciągnął je z marazmu i bezsilności oraz otępienia, spowodowanych innymi lekami (m.in solianem, który tak zachwalasz, Anton).
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
Nie do każdego rodzaju schizofrenii czy zaburzeń, mozna podawać Abilify.
Lek ten jest silnie aktywizujacy.Moja lekarz twierdzi,ze i tak przy moim pobudzonym stanie wystarczy mi Solian i nawet nie próbowałaby mi jego przepisać. Ten sam lekarz prowadzi mnie i moja psychoterapie raz w tygodniu ponad 11 lat.
Lek ten jest silnie aktywizujacy.Moja lekarz twierdzi,ze i tak przy moim pobudzonym stanie wystarczy mi Solian i nawet nie próbowałaby mi jego przepisać. Ten sam lekarz prowadzi mnie i moja psychoterapie raz w tygodniu ponad 11 lat.
Nie chcę przyjaciół, a z wrogiem sobie poradzę.
.
Ostatnio zmieniony pt lut 07, 2014 1:11 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Po abilify miałem czasami stany psychotyczne przed zaśnięciem i non stop podwyższone ciśnienie.

Mi Abilify też nie służą. Brałam małą dawkę (pół tabletki) i mimo to dostałam silnego uczulenia. Byłam cała spuchnięta i miałam czerwone plamy na całym ciele, ciężko było oddychać, aż mama musiała mnie odwieźć na pogotowie.
Nie dla mnie ten lek.
Nie dla mnie ten lek.

-
- zarejestrowany użytkownik
Moje lekarz mówiła mi że lek ten sprawdza się u osób mocno wycofanych które mają problemy z aktywnością. Ja czułem się źle ciągły niepokój, totalny brak koncentracji i wieczne wkurwienie, trzęsące się ręce a przy stresie bicie serca jak bym się zaraz miał uderzyć w ziemie i spadachron nie chciał się otworzyć. Jedyną zaletą tego leku było to że miałem w miarę normalną wagę tzn. chyba raptem 9kg więcej wagi niż przed braniem leków a po obecnym leku 30kg więcej wagi :twisted:
mdlosci,ogolnie niepokuj,lek nie dla mnie
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
ciekawy jestem czy Abilify sprawdził by sie w moim przypadku , mam zdiagnozowane przez psychiatre zaburzenie schizotypowe,główne objawy u mnie to: bardzo mała aktywność , wycofanie , izolacja , brak energi , brak napędu , czuje sie jakis ociężały ,nic mi sie nie chce , nie mam na nic siły ani ochoty.. wejsciem na piętro po schodach do pokoju jest dla mnie męczące..a co dopiero posprzatanie w pokoju.. , czuje sie jakis cięzki , lęk przed wychodzeniem z domu , nie mam i nigdy nie miałem urojen,omamów czy głosów, obecnie biore Solian 100mg rano i troche mnie zaktywizował ale to nie jest jeszcze to co powinno byc..
czy ktos ma podobne objawy do moich i zazywa Abilify który mu pomogł w tych objawach , dał aktywizacje??
czy efekt sie utrzymuje po dłuższym czasie brania Abilify??
pozdrawiam
d.
czy ktos ma podobne objawy do moich i zazywa Abilify który mu pomogł w tych objawach , dał aktywizacje??
czy efekt sie utrzymuje po dłuższym czasie brania Abilify??
pozdrawiam
d.