Grasz na jakimś instrumencie?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

Grasz na jakimś instrumencie?

Post autor: savior »

Pytanie do muzyków, tych zawodowych i tych amatorskich....jaka jest twoja przygoda z tworzeniem muzyki?
GhostRider
zaufany użytkownik

Re: Grasz na jakimś instrumencie?

Post autor: GhostRider »

Mam gitarę , replikę Ibaneza , ale raczej stoi w kącie na stojaku w roli ozDupki. Chciałbym się nauczyc grac na keyboardzie i chyba kupię sobie jakis tańszy do nauki , tylko nie wiem czy z tych kursów na płytkach które często dodają np. na allegro da sie nauczyc, czy trzeba miec raczej nauczyciela
Awatar użytkownika
savior
bywalec
Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł

Post autor: savior »

Pewnie lepiej mieć nauczyciela, wieksza motywacja do grania i nauki, ale z drugiej strony kursy multimedialne wychodzą taniej, cały kurs mniej więcej tyle co jedna lekcja u nauczyciela. Ja gram na gitarze, ale chciałbym też grać na perkusji i na keyboardzie - moze w przyszłości. A najlepiej połączyć różne metody i najważniejsze sa własne chęci i kreatywność.
zbysz40
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: zbysz40 »

Witam, od dłuższego czasu gram na keyboardzie (ze słuchu). Od tego roku postanowiłem nauczyć się czegoś więcej, więc zacząłem poznawać nuty i ogólnie zasady dotyczące muzyki. Internet jest doskonałym sposobem na dotarcie do opracowań dotyczących tego tematu. Postanowiłem swoje postępy opisywać w blogu, więc jeśli ktoś ma ochotę je śledzić, albo lepiej naśladować to odsyłam na http://nauka-gry-na-keypiano.blogspot.com/ pozdrowienia.
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Tylko słucham muzyki dobrej! Szajsu nie dzierżę!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

Kiedyś brałem lekcje fortepianu, doszedłem też do trzeciego roku PSM II st. w klasie gitary klasycznej, śpiewałem w zespole wokalnym średniej szkoły muzycznej, a jako mały gnojek pod koniec podstawówki miałem zespół i obgrywaliśmy wszystkie uroczystości szkolne, a dziewczyny nieraz dawały mi jakieś zwoje złote myśli do wpisywania :) :arrow: to były czasy :lol: ...
Ech...
Gosa
zaufany użytkownik

Post autor: Gosa »

P.S. Wcale za nimi nie tęsknię :mrgreen: .
Awatar użytkownika
MAdzialena
zaufany użytkownik

Post autor: MAdzialena »

ja gram na flecie prostym, sopranowym i basowym, głównie muzykę dawną :) Ale ostatnio już nie chce mi się grać, nie sprawia mi to radości. Może kiedyś jeszcze do tego wrócę...
chorychory
bywalec

Post autor: chorychory »

Ja w podstawówce grałam na flecie prostym sopranowym i altowym. Z czasem jak zaczęła się moja choroba to przestałam grać.
PTR01981
bywalec
Kontakt:

Post autor: PTR01981 »

Ja gram na pianine, ale marzę o grze na perkusji bądź gitarze. Perkusja szczególbie do black metalu, bo tam jest hyper szybka, a gitara do rock i metalu normalnego i black
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
ODPOWIEDZ

Wróć do „muzyka”