urojenie - jakie?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
urojenie - jakie?
witam,
od dłuzszego czasu (w dzieciństwie też się zdarzało) mam ze sobą problemy - chodzi najprawdopodobniej o urojenie - mam tak, że jeżeli przykładowo gdzieś jestem np. u kolegi czy w jakimś innym miejscu to już w tym samym czasie i później też mam takie myśli np. czy ja czegoś głupiego u tego kolegi nie robiłem, co ja z nim robiłem i to sie tyczy praktycznie wszystkich osób są to takie głupie chore myśli i to jest na każdym kroku, nawet myśle o tym przed tym zanim gdzieś pójde i wiem że później będe o tym myślał tak jakby z wyprzedzeniem wiem, że tak będzie. Niby w głowie pamietam co robiłem itp. ale tak jakby mózg mi tego kompletnie nie akceptował i dalej wkręcał swoje, niestety nie umiem tego inaczej opisać.
Proszę was o pomoc, opinie rade i jak się to dokładnie nazywa.
od dłuzszego czasu (w dzieciństwie też się zdarzało) mam ze sobą problemy - chodzi najprawdopodobniej o urojenie - mam tak, że jeżeli przykładowo gdzieś jestem np. u kolegi czy w jakimś innym miejscu to już w tym samym czasie i później też mam takie myśli np. czy ja czegoś głupiego u tego kolegi nie robiłem, co ja z nim robiłem i to sie tyczy praktycznie wszystkich osób są to takie głupie chore myśli i to jest na każdym kroku, nawet myśle o tym przed tym zanim gdzieś pójde i wiem że później będe o tym myślał tak jakby z wyprzedzeniem wiem, że tak będzie. Niby w głowie pamietam co robiłem itp. ale tak jakby mózg mi tego kompletnie nie akceptował i dalej wkręcał swoje, niestety nie umiem tego inaczej opisać.
Proszę was o pomoc, opinie rade i jak się to dokładnie nazywa.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: urojenie - jakie?
Napisz proszę ile masz lat. To może być problem dojrzewania. W wieku 14 - 18 lat mogą pojawić się takie niedopasowania, które nie oznaczają jeszcze żadnej choroby. Czy radziłeś się psychologa ? Nigdy nie zaszkodzi.
Mam 19lat i dość późno dojrzewałem, psychologa się jeszcze nie radziłem ale na dniach mam zamiar udać się do poradni chorób psychicznych.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Według mnie na początek wystarczy psycholog. Napisz nam co ci powiedział.
- Constantius
- zaufany użytkownik
Nagabywanie młodych ludzi by powiedzieli na forum co im powiedział lekarz czy psycholog to rażące nadużycie. Szczególnie ze strony administratora.... Czy ty Zbyszku chcesz wylądować ze swoim forum gdzieś w gazecie czy na policji? Czy TY Zbyszku zamierzasz w jakiś sposób odnosić się do porad lekarskich i je komentować?????zbyszek pisze:Według mnie na początek wystarczy psycholog. Napisz nam co ci powiedział.
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Czy myślisz, że naciągam naszego użytkownika do wyjawienia spraw osobistych, czego bez namowy nie uczyniłby ?
Eeetam, przesadzasz. Jak chce to powie a jak nie to nie. Nie takie tu opisy schizy możesz znaleźć, a porady psychologa czy psychiatry dlaczego nie ?Constantius pisze: Nagabywanie młodych ludzi by powiedzieli na forum co im powiedział lekarz czy psycholog to rażące nadużycie. Szczególnie ze strony administratora.... Czy ty Zbyszku chcesz wylądować ze swoim forum gdzieś w gazecie czy na policji? Czy TY Zbyszku zamierzasz w jakiś sposób odnosić się do porad lekarskich i je komentować?????
- Constantius
- zaufany użytkownik
A jak to brzmi?? Chyba tekst mówi sam za siebie.....................zbyszek pisze:Według mnie na początek wystarczy psycholog. Napisz nam co ci powiedział.
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
ej,kłócicie sie o bzdury,chyba nie warto.
być może zdąże ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią...
.
Ostatnio zmieniony pn lut 03, 2014 7:31 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- Constantius
- zaufany użytkownik
Naprawde tak wychodzi? 

- manka
- zarejestrowany użytkownik
w/g mnie powinienes udac sie do psychiatry.to nie jest zdrowe jesli myslisz co bedziesz robil(jesli bedziesz analizowal to) na spotkaniu z kims nie bedac na spotkaniu jeszcze.Napewno to meczy