i znowu mnie dopadło..

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
yvette 26
zaufany użytkownik

i znowu mnie dopadło..

Post autor: yvette 26 »

niestety ja chyba nie roznosze dobrych wiaddomosci znowu jestem w szpitalu? czy to sie kiedys skonczy?
...i znowu sie pogubilam...
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Re: i znowu mnie dopadło..

Post autor: milcząca czarna mery »

to współczuję, wracaj szybko do zdrowia.
ja nie wiem, ale postanowiłam, że nigdy więcej nie dam się zabrać do szpitala, choćby nie wiem co.
dlaczego Cię tam zabrali?
Awatar użytkownika
yvette 26
zaufany użytkownik

bo mam mysli s i probowalam tego dokonac a ze mi sie nie udalo to uwalili mnie w szpitaliku i mysle ze to rozwiazanie calej sprawy
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

to szybko wracaj i nie podążaj więcej za takimi myślami, coś na pewno masz fajnego w swoim życiu, co by Cię trzymało życia. mi też ostatnio głosy mówią, że mam skakać przez okno, ale na szczęście mam jeszcze tyle racjonalności, że ich nie słucham, choć boję się, że mogę ją stracić.
arek77
zaufany użytkownik

Post autor: arek77 »

yvette 26 miałaś nawrót na lekach?czy nie brałaś wcale?a może jeśli brałaś to za małą dawkę?szczerzę Ci współczuję z powodu hospitalizacji,szpital to niezbyt przyjemne miejsce,nie ma to jak w domu...wracaj szybko do zdrowia i pilnuj się aby brać leki i być pod opieką lekarza
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Yvette 26, bardzo mi przykro, że wylądowałaś w szpitalu, jednak się cieszę, że nie udało Ci się popełnić samobójstwa. Mam nadzieję, że poczujesz się lepiej i nie będziesz mieć więcej nawrotu psychozy i nie zrobisz sobie więcej żadnej krzywdy. Trzymam za Ciebie kciuki. :)
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Yvette, trzymaj się. Wszystko powoli wróci do normy. Daj sobie trochę czasu.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
yvette 26
zaufany użytkownik

leki bralam regularnie tylko w moim zyciu zdarzylo sie cos tak strasznego i przykrego ze teraz juz wiem ze moje zycie sie skonczylo po hospitalizacji zrobie to samo tylko skuteczniej
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Ja też już nie mam siły. Najchętniej siedziałabym w domu na rencie albo popełniła samobójstwo. Co ja tym dziewczynom z autobusu zrobiłam, że ranią mnie w tak perfidny sposób? Co tej babie z facetem, który zamówił golonkę? Lekarze i psycholodzy wszyscy tacy sami, tylko lekarz musi umieć wypełnić receptę i znać kilka leków, po to te lata studiów.
Awatar użytkownika
yvette 26
zaufany użytkownik

holera holera wredne podle zycie w psychiatryku nawet tu wytrzymac nie mozna mam dooooosc na szczescie tu nie ma za duzo zabezpieczen poradze sobie
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Z czym sobie poradzisz ? Z akcją typu S ? Już lepiej podporządkuj się rygorom. Przecież nie będziesz tam wiecznie.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

yvette 26 pisze:leki bralam regularnie tylko w moim zyciu zdarzylo sie cos tak strasznego i przykrego ze teraz juz wiem ze moje zycie sie skonczylo po hospitalizacji zrobie to samo tylko skuteczniej
Yvette, bez względu na wszystko, to co złe - mija. Daj sobie trochę więcej czasu i bądź dla siebie wyrozumiała. Szpital też się skończy i będziesz mogła poczuć się trochę swobodniej. A dopóki masz myśli s - lepiej bądź pod opieką
agnieszka38 pisze:Ja też już nie mam siły. Najchętniej siedziałabym w domu na rencie albo popełniła samobójstwo. Co ja tym dziewczynom z autobusu zrobiłam, że ranią mnie w tak perfidny sposób? Co tej babie z facetem, który zamówił golonkę? Lekarze i psycholodzy wszyscy tacy sami, tylko lekarz musi umieć wypełnić receptę i znać kilka leków, po to te lata studiów.
Agnieszko, to co piszesz, wskazuje na to, że nadal tkwisz w psychozie. To, że ktoś kupuje golonkę to nie jest atak na Twoją osobę, tylko efekt choroby. Wiem, domyślam się, co możesz teraz przezywać, bo były chwile, że odczuwam podobnie: to, co ludzie wokół mnie mówili wydawało mi się skierowane w moją stronę i pod moim adresem. To jednak nieprawda, tylko Twój umysł się zbuntował i robi co chce. Powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza i opowiedzieć mu o tym co czujesz i co słyszysz od innych na ulicy.
Nie tkwij w tym stanie - to niebezpieczne.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

yvette 26, pomożemy Ci. Miej cierpliwość dla wskazań lekarza i dla samej siebie. Widocznie potrzebujesz trochę więcej czasu, żeby dojść do remsji i pozbyć się planów S.
Awatar użytkownika
zjawa
zaufany użytkownik

Post autor: zjawa »

yvette ja tez mam ostatnio mysli samobojcze i stany depresyjne.to chyba przez to ze musialam odstawic leki (ciaza).tez niewiem co juz mam robic.
być może zdąże ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią...
kuni
zaufany użytkownik

Post autor: kuni »

Yvette, czeste negatywne mysli samobojcze miewa rowniez moj syn. Staram sie odwracac uwage o od tych mysli. One sie nie melduja codziennie ale bywaja dni ze ich niema. Co mam tobie powiedziec, moze to kiedys minie? Znam kogos kto ma tak samo juz wiele lat i tak naprawde leki i pobyt w szpitalu nic nie zmienilo. Tak samo u mojego syna. Przypuszczam ze sa to natretne mysli i tyle. Zycze tobie sily i checi do zycia. Napeno to pokonasz. Pozdrawiam. Kuni
Awatar użytkownika
yvette 26
zaufany użytkownik

mam takie beznadziejne pytanie? moze ktos zna odpowiedz.....ile razy w ciagu jednego tygodnia moga mnie polozyc w pasach na noc? wiecej niz siedem chyba sie nie da,prawda?i czy ja mam jakies prawo do korzystania z wc wtedy?i czy moge zrobic obdukcje bo dzieki sanitariuszom jestem cala w sincach? wariat ma jakies prawa?czy maja prawo robic mi rewizje pod bielizna?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Yvette, jesteś teraz w złym stanie i jeśli zachowujesz się nerwowo, albo dajesz powody do podejrzeń, że zrobisz sobie coś złego, to tak - maja prawo przypinać Cie pasami i rewidować. Natomiast bezwzględnie masz prawo do skorzystania z WC, itd. I kto rewidował Cię pod bielizną- mężczyzna, czy kobieta? Na pewno powinna to robić osoba tej samej płci.

Nie wiem, dlaczego tak Cię traktują, ale nie wiem też, jak się zachowujesz w szpitalu.

Trzymaj się, pomożemy Ci, wytrzymaj.

Pozdrawaim Cię.m.
Awatar użytkownika
yvette 26
zaufany użytkownik

jak wy mozecie mi pomoc?
nie jestem agresywa personel bardzo mnie lubi jedynie jestem czasem pyskata gdy ktos mnie prowokuje nie pozwalam zbytnio ingerowac w swoja prywatnosc czasem jestem towarzyska czasem jestem samotnikiem ostatnio w ramach smutku i zalu za te pasy zgolilam wlosy na lyso a rewidowal mnie sanitariusz plci meskiej mam dosc juz uzbieralam kilka opakowan czegos poczekamy dalej...
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

to miło, że Cię lubią, może jeszcze trochę bardziej polubią i nie będą Cię wiązać w pasach, bo to chyba niezbyt przyjemne, bo ogranicza możliwości naszej przemorznej wolności.
trzymaj się tam yvette.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

yvette 26 pisze:jak wy mozecie mi pomoc?
Możemy Ci pomóc dobrą radą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”