Nikt mnie nie kocha

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nikt mnie nie kocha

Post autor: gratis »

Nikt mnie nie kocha i czuję się przez to źle, nikt nie przytuli i nie pogada. Każdy jest zajęty sobą, a dziś mam wyjątkowo zły dzień. Tak się ciągnie od samego rana jak nigdy.
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Re: Nikt mnie nie kocha

Post autor: GagatkA »

Znam to, 35 lat mojego życia... Olewka przez rodzinę, przez tzw. znajomych, jedyne co mogłam to popisać sobie w internecie. I prędzej dostałam wsparcie od obcych ludzi online niż od mojej rodziny. O rodziny tylko krytyka, pretensje.

Myślę sobie, że jeśli zaczyna cię mierzić twoja obecna sytuacja, to pewnie znaczy że rodzi się u ciebie gotowość na zmiany. Sorry, nie wiem jak dokładnie wygląda twoje życie i co na co dzień robisz, ja sama wiem że wyjście z syfu to robota na lata. Ale jak się zrobi pierwszy krok to powoli pójdzie.
Trzymaj się.
markdev
bywalec

Post autor: markdev »

Jezus Cie kocha.
głęboka asceza
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Z bagna wyszedłem, tylko dziś mnie dopadła tęsknota, że nikogo nie mam, ze nie mam z kim osobiście pogadać.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

zaloguj się na portal randkowy może kogoś poznasz np badoo ffotka tinder
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

piotrs pisze: sob lis 09, 2024 10:21 pm zaloguj się na portal randkowy może kogoś poznasz np badoo ffotka tinder
Coś w tym jest. Koleżanka szukała po prostu jakichś znajomych, żeby z kimś popisać bo była pandemia i się nudziła. A poznała swojego narzeczonego.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Bez pracy nikogo tam nie znajdę. Najpierw musiałbym mieć pracę.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

gratis pisze: sob lis 09, 2024 5:35 pm Nikt mnie nie kocha i czuję się przez to źle, nikt nie przytuli i nie pogada. Każdy jest zajęty sobą, a dziś mam wyjątkowo zły dzień. Tak się ciągnie od samego rana jak nigdy.
Ja Cię nie przytulę ale mogę pogadać o głupotach przez tel. jakbyś miał ochotę .Jezeli nie mieszkasz daleko ode mnie to mogę też przyjechać na browarka.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Po prostu jestem nadwrażliwy, a to było spowodowane wczorajszym niedomaganiem. W dodatku koleżanka do mnie napisala i tak we mnie odżyła tęsknota. Ona juz ma kilkoro dzieci no i jest wiekowa, więc nic by z tego nie wyszlo. Dziś juz jest lepiej choć jeszcze trochę czuję dyskomfort. Ale tak to jest przeważnie jak się z pannami gada, a jeszcze jak ci coś powie takiego przykrego to bywa, ze i kilka dni się po tym zbieram. Będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Nie ma co się rozczulać.
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Jak śpiewał raper Pih "Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj że dla niewielu jesteś całym światem" .
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

No, trzeba być twardym, a nie miękkim.
rafka
zaufany użytkownik

Post autor: rafka »

naprawdę nikt?
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Chyba tylko rodzice.
Awatar użytkownika
canngurro
bywalec
Status: guru

Post autor: canngurro »

GagatkA pisze: sob lis 09, 2024 11:18 pm
piotrs pisze: sob lis 09, 2024 10:21 pm zaloguj się na portal randkowy może kogoś poznasz np badoo ffotka tinder
Coś w tym jest. Koleżanka szukała po prostu jakichś znajomych, żeby z kimś popisać bo była pandemia i się nudziła. A poznała swojego narzeczonego.
Obrazek
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Mnie kocha rodzina. Nie odczuwam, ze jestem samotny albo, ze nikt mnie nie kocha.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik

Jak się myśli tylko o sobie, to tak jest.
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

canngurro pisze: pt lis 15, 2024 8:51 pm
GagatkA pisze: sob lis 09, 2024 11:18 pm
Obrazek
Mojej psiapsi facet jest zdrowy (ona ma depresję z nerwicą). Chyba kiedyś miał jakiś epizod z depresją? Ale teraz jest ok.
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Szukanie dziewczyny z tą chorobą, którą mamy, mija się z celem. Najpierw kłopoty ze zdrowiem takie, że pracować nie mogłem, więc nie ukrywałem, ze jestem chory, totez nikt nie chciał ze mną być. Teraz jak pracy nie mam, to też nikt nie chce, bo nie zarobiłem na mieszkanie i tylko jestem w ich oczach pasożytem, więc sobie myślę, że na miłość trzeba sobie zarobić.
Awatar użytkownika
GagatkA
bywalec

Gratis nie zawsze. Mój facet też choruje, ale nie na schizę. Ma depresję, lęki, potężną traumę z dzieciństwa. Oboje jesteśmy stabilni i wspieramy się, uzupełniamy. Tworzymy bardzo zdrową i silną relację. Niestety nie umiemy przeskoczyć problemów finansowych (ja jestem na rencie a on dorabia działalnością nierejestrowaną), a rodziny nie są skłonne za dużo pomagać (mimo że na biednych nie trafiło). Ale jakoś brniemy do przodu, a we dwoje zawsze lepiej i raźniej.

Ale to nie jest tak, że mając schizę nie da się stworzyć związku. Może nie da się stworzyć związku ze zdrową partnerką/partnerem - a z bardziej chorym lepiej nie próbować, ale jednak to nie jest coś absolutnie nierealnego. Trzeba mieć przede wszystkim gotowość i porządek w sobie, inaczej nie pyknie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”