Nic nie cieszy
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Nic nie cieszy
Podobno nazywa się to anhedonia to że nic nie cieszy. Biore ten zakichany zolafren 17, 5 mg oprócz tego jeszcze pregabaline 150 mg, lorafen 1 mg i akineton. Nie wiem, co wam pomaga na taką forme depresji? Odrazu pisze że odpada kwetiapina(najgorsze co może być dla mnie) no i solian i sulpiryd bo miałem hiperprolaktynemie po nich. Te je.... skutki uboczne...
-
- bywalec
Re: Nic nie cieszy
Zrobie chyba dzisiaj taki mach i wezme 15 mg zolafrenu a nie 17,5 mg tego leku. Może będzie lepiej, najbardziej to obawiam się urojeń. Że się ludzie będą gapić na mnie albo mówić na mój temat. Teoretycznie 15 mg powinno wystarczyć w miare. Teoretycznie...
Ja brałem olanzapinę 10 lat, anhedonia, pustka w głowie, brak myśli i emocji po niej to norma.
Zapraszamy na nasze forum dyskusyjne! https://schizofrenia.icd6.pl/
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak anhedonia to depresja obniżenie nastroju depresja
może zmień leki
bierz np 200 mg /d solianu poprawia nastrój i
na noc 10 mg / zolafrenu skonsultuj z prowadzącym
i można magnez co 2 czy 3 dzień dożucić i
spacer poprawia nastrój podkręca nastrrój lekki endorfiny dla mózgu
może zmień leki
wiekszosc neroleptykow ma takze dzialanie antydepresyjne. zdajesz sobie sprawe ze ten lorafen to depresant? wszystkie benzo to depresanty. nie rozumiem po jaka cholere to masz skoro na lęki masz pregabe, a akineton dobry na sen. jesli na sen to tez zawsze jest hydroksyzyna lepsza niz benzo. pogadaj o tym z lekarzem, co on na to, ze ci odbiera to radosc zycia
moze cbd, probowales? ashwagandha tez spoko
-
- bywalec
Masz racje tylko to nie jest takie proste. Już pisałem w innym wątku. Biore benzo od 18 roku życia a teraz mam 43 lata. Mimo że biore lorafenu tylko 1 mg to go odstawienie nie będzie takie proste. Biore te 1 mg lorafenu rano, może spróbuje wziąć 0,5 mg lorafenu czyli przekroje na pół tabletki.canngurro pisze: ↑pt sie 02, 2024 9:45 pm wiekszosc neroleptykow ma takze dzialanie antydepresyjne. zdajesz sobie sprawe ze ten lorafen to depresant? wszystkie benzo to depresanty. nie rozumiem po jaka cholere to masz skoro na lęki masz pregabe, a akineton dobry na sen. jesli na sen to tez zawsze jest hydroksyzyna lepsza niz benzo. pogadaj o tym z lekarzem, co on na to, ze ci odbiera to radosc zycia
najpierw pogadaj o tym z lekarzem co on na to, bo nie ma zartow.
druga rzecz takie leki zasadniczo bierze sie na noc, moze to by bylo lepszym rozwiazaniem
druga rzecz takie leki zasadniczo bierze sie na noc, moze to by bylo lepszym rozwiazaniem
-
- bywalec
Podejrzewam że moja lekarka całkowicie mnie poprze. Dzisiaj rano wziąłem 0,5 mg lorafenu. Zobaczymy jak się będe czuł. Z tą anhedonią już nie miałem siły i nie mam wiele do stracenia.
Piotr czy postać Jezusa jest przesadą?piotrs pisze: ↑pt sie 02, 2024 9:13 pm tak anhedonia to depresja obniżenie nastroju depresja
może zmień leki
Ten człowiek żył 2 tyśące lat temu.
streszcze podreczniki i książki i publikacje słowami którymi antoni kępiński rozpoczyna książke pt. Schizofrenia:
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
Dla tych co czują więcej i więcej wiedzą.
bez zgody lekarza jest to zawsze stapanie po cienkim lodzie
-
- bywalec
Nie udało się... Wziąłem dziś rano 0,5 mg lorafenu i nie miałem żadnych lęków i niepokoju ale byłem totalnie rozkojarzony i nie miałem siły na nic poza tym cały dzień przespałem co aż dziw na mniejszym lorafenu.
Jak pisałem łatwo nie będzie...
Jak pisałem łatwo nie będzie...
mowilem, takie rzeczy nalezy konsultowac z lekarzem. szkoda zycia na eksperymenty na wlasnej glowie
-
- bywalec
Jak jeszcze tata ze dwa lata był w lepszej kondycji to jeszcze ze mną nie było tak żle. Teraz ja jestem chory i musze o siebie dbać i ojciec chory. Jedzenie ja musze szykować, leki ja musze szykować, zakupy ja, sprzątanie ja, o pieniądze aby starczyło na wszystko ja musze myśleć, o kocie co ma 18 lat też aby dać mu jesć i kuwete sprzątnąć ja musze myśleć. A nikt nie pomaga. Rodzina ma nas w dupie. To już obce osoby więcej pomagają.
Sory że się wygadałem ale musiałem... Wyrzucić to z siebie...
Sory że się wygadałem ale musiałem... Wyrzucić to z siebie...
przykre to i niesprawiedliwe :/
czasem swiat bywa dla nas do dupy
wazne jednak ze sie nie poddajesz i walczysz o siebie i ojca! to chyba daje satysfakcje gdy wygrywasz mimo wszystko i jakos to leci
bedzie tez dobrze, zobaczysz. tak mysle. po ciezkich dniach przychodza zawsze lepsze, a po burzy spokoj
czasem swiat bywa dla nas do dupy
wazne jednak ze sie nie poddajesz i walczysz o siebie i ojca! to chyba daje satysfakcje gdy wygrywasz mimo wszystko i jakos to leci
bedzie tez dobrze, zobaczysz. tak mysle. po ciezkich dniach przychodza zawsze lepsze, a po burzy spokoj
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
i tak ma sporo, pakowac sie w kolejne psychotropy, nie wiem, lekarz dycyduje. jak sobie daje rade i wszystko ogarnia to po kij moim zdaniem
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Ja mam więcej. I nie wiem jak bez SSRI dałbym radę ze względu na silne lęki.
gówno w proszku na kijoszku
Też mam anhedonię! Nie ma radości, nie ma przyjemności, nie ma rozkoszy. Jest tylko pustka.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Ja więc biorę SSRI z innego powodu, głównei z tytułu lęku panicznego. Z historii farmakoterapii/historii choroby mam wyraźne porównanie - z SSRI i bez. Bez SSRI jest lękowa tragedia.
gówno w proszku na kijoszku
a to nie lepsza prega?
z czasem pustke sie takze da wypelnic. a moze to tylko takie zludzenie optyczne podyktowane depresyjnym mysleniem, ktore z kolei ma zrodlo w trudnej sytuacji zyciowej?
masz swoje wielkie pasje, gory, wycieczki, sporo znajomych i przyjaciol ktorzy o tobie pamietaja
nie warto tracic wiary i nadziei w lepsze jutro!
wszytstko wroci bo jest to nadal w tobie i nie zginelo. ciezszy okres w zyciu to nie koniec. czasem z gorki, czasem pod gorke ale zycie trwa. dopoki jestes w grze to jest ok i bedzie tylko lepiej!
z czasem pustke sie takze da wypelnic. a moze to tylko takie zludzenie optyczne podyktowane depresyjnym mysleniem, ktore z kolei ma zrodlo w trudnej sytuacji zyciowej?
masz swoje wielkie pasje, gory, wycieczki, sporo znajomych i przyjaciol ktorzy o tobie pamietaja
nie warto tracic wiary i nadziei w lepsze jutro!