Taka jest policja .
Moderator: moderatorzy
- PuszkinKochajacyLayle
- bywalec
Taka jest policja .
Do reporterów programu "Państwa w Państwie" anonimowo zgłosił się jeden z funkcjonariuszy wrocławskiej policji. Opowiedział o bezdomnym, chorym mężczyźnie, którego policjanci z komisariatu na Krzykach mieli wykorzystać do podniesienia statystyk w sprawach wieloczynowych.
- Dopadliśmy gościa na włamanie do samochodów. Widzimy, że gość jest nienormalny. Dobra, okej. Wygrzebcie mi włamania do samochodów w ostatnim czasie. I w ten sposób się dokooptowuje zarzuty. Idealnymi takimi sprawami są sprawy, gdzie nie ma monitoringu, gdzie nie ma śladów. Przyznał się za hot-doga ze stacji - twierdzi anonimowo jeden z funkcjonariuszy.
- Dopadliśmy gościa na włamanie do samochodów. Widzimy, że gość jest nienormalny. Dobra, okej. Wygrzebcie mi włamania do samochodów w ostatnim czasie. I w ten sposób się dokooptowuje zarzuty. Idealnymi takimi sprawami są sprawy, gdzie nie ma monitoringu, gdzie nie ma śladów. Przyznał się za hot-doga ze stacji - twierdzi anonimowo jeden z funkcjonariuszy.
Re: Taka jest policja .
Na szczęście zaczyna się o tym głośno mówić.
- piotrs
- zaufany użytkownik
lepiej grzecznie brać tabletki i nic nie robić z naszą chorobą
ja w psychozie parę razy cos odwaliłem pasy i skucie i psychiatryk
ja w psychozie parę razy cos odwaliłem pasy i skucie i psychiatryk

Trudne to ale trzeba ogarnac temat samokontroli i chyba tez zalezy na kogo sie trafi, sa ludzie i sa tez parapety
Szuje i psychopaci zdarzają się w każdej instytucji która daje władzę, większość policji jest okej.
- Catastrophique
- bywalec
Duże prawdopodobienstwo, że to już wkrótce Wy.bezdomnym, chorym mężczyźnie
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Trzym ryj j! Wyjdź!
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Nie każdy ma niekochających rodziców alkoholików, niektórzy dostaną spadek, inni już się dorobili swoich czterech ścian, nie mierz wszystkich swoją miarą.Catastrophique pisze: ↑pt lut 16, 2024 12:12 pmDuże prawdopodobienstwo, że to już wkrótce Wy.bezdomnym, chorym mężczyźnie
Wracaj zapier... do swojego kołchozu i płać za wynajem swojemu landlordowi. Tak czy inaczej niczego swojego się nie dorobisz.
- Catastrophique
- bywalec
Ze spadkiem czy bez, z mieszkaniem czy bez, nadal pozostaniecie samotnymi, nieszczęśliwymi nolifami.
A kasa się prędzej czy później skonczy. Za utrzymanie siebie tez trzeba płacić nawet gdy masz swoje lokum.
A co do mnie - to raczej Ty mnie mierzysz swoją miarą bo na brak kasy nie narzekam i przede wszystkim - nie jest ona skutkiem panstwowej jałmużny, spadku etc tylko zarobiona dzieki mojej wiedzy i umiejętnościom.
Mieszkam z ludzmi, wynajmuje bo chce, mieszkanie swoje mialem, ale lubie miec kogos w domu.
A kasa się prędzej czy później skonczy. Za utrzymanie siebie tez trzeba płacić nawet gdy masz swoje lokum.
A co do mnie - to raczej Ty mnie mierzysz swoją miarą bo na brak kasy nie narzekam i przede wszystkim - nie jest ona skutkiem panstwowej jałmużny, spadku etc tylko zarobiona dzieki mojej wiedzy i umiejętnościom.
Mieszkam z ludzmi, wynajmuje bo chce, mieszkanie swoje mialem, ale lubie miec kogos w domu.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- Catastrophigłupek
- bywalec
- Status: Upośledzony
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
zlituj sie chopie