Mam świetny pomysł na zrobienie super biznesu

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
PuszkinKochajacyLayle
bywalec

Mam świetny pomysł na zrobienie super biznesu

Post autor: PuszkinKochajacyLayle »

ale potrzebuje dużo kasy na start .
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Re: Mam świetny pomysł na zrobienie super biznesu

Post autor: Schibi »

Proponuje iść do pracy i zarobić na wkład własny, ewentualnie wziąć kredyt jak się ma zdolność.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: gratis »

Dobra inwestyvja to inwestycja w hobby, w.siebie. przykladowo ja staram sie.duzo rysowac, to mi sie.zwroci, kiedy bede juz perfekcyjnie.tworzyl. znacie jakies hobby, nad ktorym mozna pracowac i sie nie.zarobi? Zaloze.sie, ze wiekszosc z was porzucila.wlasne hobby z roznych powodow i moze liczyc tylko na etat u kogos. Jest takie powiedzenie, ze jesli nie.realizujesz swoich marzen to zatrudni.cie ktos, zeby zrealizowac.wlasne. uwielbiam te mysl, ze w koncu bede.sam sobie.szefem i dlatego nad tym pracuje. Rysowanie dla mnie to nie latwe.zajecie, latwiej mi uczyc sie.angola i jak juz naucze.sie dobrze rysowac, to bede mogl wyjsc.na swiat dzieki.znajomosci jezyka, wiec.samo rysowanie to nie tylko to, bo mozna wyjsc o krok dalej. Podstawa to dobre leczenie.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

I teraz tak. Mamy poniedziałek. Szósta rano. To idealny moment na to, żeby.wstać. Ktoś kto ma źle.dobrane leki, nie wstanie tak wcześniej. Co robicie? Ja piszę, że brak mi motywacji, bo nie mam tu własnego pokoju. Ale dziś raczej tez zrobię jakiś rysunek, bo chcę mieć jeszcze lepsxy poziom rysunku. I nikt za mnie tego nie.zrobi. Dobrze, ze tego nie mozna nauczyc sie.z dnia na dzien i ze trzeba.do tego mnostwo cierpliwosci, bo wiekszosc tego nie.zrobi. Mniejsza konkurencja. Trzeba byc naprawde.zdesperowanym by ksztalcic rysunek albo mlodym i chetnym na ten zawod. Jest piekny.dzien by cos zaczac. Biznesy tworza sie od hobby. Moim celem jest bycie.sobie.samemu.szefem. Praca w moim atelier jest moim celem. Gdy osiagne level sprzedaży, bede spokojnie pracowal. To moj wlasny biznes rysowanie i tworzenie. Na razie zarabiam malo, ale zarabiam. Juz zarabiam, pomimo ze moje umiejetnosci trzeba jeszcze ksztalcic. Wiem co bedzie za trzy lata. Wszyscy beda wiedziec, ze tworze, a ja to bede robil naprawde dobrze. Za soba mam juz okres pelnej frustracji. Wtedy mi nic nie wychodzilo. Czasami przydalaby sie przerwa by podejsc z nowa.sila do nauki. Tego raczej nie robie. Zmotywowany jestem do dalszej pracy, bo moja umiejetnosc wzrosla. Juz cos potrafie. Teraz nie ma mozliwosci powrotu stad. Bede mial ten biznes. Juz go mam, tylko jeszcze musze nad nim pracowac, ale nie.zostalo tak duzo do wysokiego poziomu. Za wszystko co sie bralem w.zyciu przycjodzilo dosyc gladko. Z rysunkiem bylo inaczej. Angielski tez mial to do.siebie, ze znudzal mnie. Ale teraz mam cel. Jak wiem, ze to mi sie.przyda to sie tego ucze. Wczesniej tak o tym moim hobby nie myslalem. Wczesniej nie wiedzialem, czy robie postepy. Wczesniej czulem frustracje, ze mi nic nie.wychodzi, ale tez frustracje, ze nic nie umiem, nie mam zawodu i nic mnie nie cieszy. Ta frustracja, ta, ze nic nie umiem pchala mnie do cwiczen. W pewnym momencie.wyszedl Martin Luter King. Troche z przypadku, troche temu pomoglem. Zdziwilo mnie to. Teraz moze byc tylko lepiej. Wciaz musze pracowac, bo wiem o co mi chodzi, ale ten biznes jest stabilny, bo zdobywany.ciezka pracą. No cieszy mnie to, bo bede niezalezny. Bede malowal i sprzedawal. Bede kims kogo warto znac. Przede.wszystkim kims kto ma w zyciu cel, pasje i sie nie poddal. Byl moment w zyciu, ze moglem to rzucic i myslalem nad tym, ale ludzie zawsze mnie uwazali za.artyste i postanowilem im to udowodnic, ze nim jestem.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

PuszkinKochajacyLayle pisze: pn wrz 25, 2023 2:09 am ale potrzebuje dużo kasy na start .
Nie uwazam tak. Jestem na poziomie siodmym. Masz tyle.samo kasy.proporcjonalnie do poziomu dziesiatego. Raczej chcialbys miec wszystko na szybko. Chodzi o to, ze masz mozliwosci, a nie podejmujesz dzialania. Tak mijaja dni i nic z tym nie robisz, bo Ci tak wygodnie. Ja sobie tego nie wyobrazam. Co dzien musze.cos zrobic, bo uwiera mnie miejsce, w ktorym jestem.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Pewnego dnia, kiedy myslalem, ze bede musial frustrowac sie w pracy, bo nic nie umialem innego jak stac na ochronie. Pomyslalem, ze moje umiejetnosci.sa wiecej warte, tylko nikt tego nie kupuje. Czulem sie bardzo.zawiedziony, myslalem, ze ludzie chca mnie ukarac nie kupujac ode mnie graffiti, ktorego litery juz umialem wykonywac swietnie. Prawda byla taka, ze ja nie rozwijalem sie i mialem zespol amotywacyjny. Ciezko bylo ruszyc z tematem. Rozejrzalem sie wokol i w moich mozliwosciach byl tylko olowek i kartka oraz obrazy olejne. Zastanawialem sie nad tym. Troche probowalem uczyc sie angielskiego. To bylo trudne bo sie.zniechecalem. Rzucalem kilka razy.angielski. Zaczalem cwiczyc rysunek. Nic mi nie wychodxilo przez chyba trzy lata i pytalem siebie jak to jest mozliwe, przeciez juz tyle czasu na to poswiecilem. Lecz cwiczylem dalej mimo zniechecenia, bo to byla moja jedyna.szansa na umoszczenie.sobie.wlasnego stanowiska pracy. Kiedy bylem na dworzu myslalem jak to wspaniale, ze cos.zrobilem, bo myslalem, ze to przybliza mnie do niezaleznosci. Droga trudna. Krew pot i lzy. Poddawalem sie. Zaczalem uczyc.sie informatyki. Potem okazalo sie, ze infa tez trudna. Na koniec, kiedu to rzucilem ostatecznie, jeszcze przed tym uswiadomilem sobie, ze to nie dla mnie, bo to takie bezduszne. Skupilem sie na jednym, rysuje. Bede tyloo tworzyc sztuke. W niej bede dobry. Nie pisze tego z slomianego zapalu, ale po przejsciu.wielu prob rysunku i po wielu momentach, w ktorych chcialem to rzucic. Po prostu nie znajduje innego zajecia, w ktorym moglbym byc dobry jeszcze oprocz angielskiego i biegania. Wszystko sie sklada.do kupy odkad zaczelo mi cos wuchodzic. Nie jest.to rewelacja, ale jest.zauwazalny postep. Postep bedzie nastepowal w miare przebytej pracy i to jest ok. Nie musze miec.z tego kokosow... Wystarczy, ze sie utrzymam. Aby sie utrzymac musze opanowac realizm. To juz.sie.dzieje. Zaczynam byc lepszym w tym co robie. Niedawno pojawilo sie.we mnie chec tworzenia, bo cel parokrotnie.sie przyblizyl. To daje ogromna nadzieje, ze sie uda. Nie ma mozliwosci by zrezygnowac z tego. Nikt nie.da mi wiecej niz ja sam. Odkad cel sie przyblizyl, pojawil sie.sens nauki angielskiego i biegania. Ucze.sie i nie.rzucam tego. Mam Ankidroid i z tego sie ucze. Informatyki tez moglbym sie uczyc, ale po co, skoro mam rysowanie. Czasami trzeba odetchnac. Dobrze, ze mi niewygodnie.w miejscu, w ktorym jestem, bo kiedy.dojde do momentu utrzymywania.sie z tworzenia, moje.dzieci (ktorych jeszcze nie mam) przejma taka schede.pracowitosci po mnie. Nie ogladam tv, ani filmow, czasu mam wiecej. Nie trwonie tego czasu. Zgadzam sie z tym, ze biznesy oiwstaja po siedemnastej, kiedy ludzie.sa po pracy i maja czas by cos robic albo ogladac tv.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

A dlaczego.wielu artystom sie nie udaje? Bo nie potrafia realizmu. Licza na farta, gdy tymczasem tworzenie.abstrakcji to nic trudnego. Na grupach na fb z abstrakcja jest 30000 czlonkow, a z realizmem 2000, z czego nie kazdy cos robi. To chyba ma duzo do znaczenia. Ja wole.realizm, bo laik dostrzega, czy to warte by kupic czy nie. Tu nikogo nie oszukasz. Owszem sa.piekne.abstrakvje, ale to jak liczyc na farta... Ja widze.swoja.szanse na utrzymanie.sie w realizmie. Dlatego tylko to cwicze. Abstrakcje tez umiem, ale abstrakcje to kazdy moze.wykonac, realizmu nie. To mnie odroznia od innych.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Kazdy kowalem swego losu. Nie wiem, czy bede bogaty. Mi na pieniadzach nie zalezy. Zalezy mi na odczuwaniu radosci. Zalezy mi na tym, zeby umiec swietnie realizm. Zalezy mi na tym, zeby tworzenie przynosilo mi radosc. Pieniadze sa tylko efektem ubocznym. Przez posiadanie pieniedzy moge odpoczac. Radosc przynosi mi udana praca.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Jest godzina osma osiem, pierwszy dzis.szkic skonczony. Kiedys posiade ta umiejetnosc i zaczne ludzi zaskakiwac. Oczywiscie beda myslec, ze to talent, a to poprostu z pracy nad tym.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Kiedys chcialem wierzyc, ze mi.sie uda miec wlasny biznes artystyczny. To bylo nie tak dawno. Nauczylem sie przez ten czas troche i teraz wierze, ze tak bedzie.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie.wiedzialem, czy cwiczenie rysunku.przyniesie efekty. Teraz jestem tego pewien, ze przynosi. Poznajac nowa metode.rysowania znow zaskoczylo mnie to uczucie niepewnosci, ale juz wiem, ze i to zacznie mi w koncu dzialac. Wniosek jest taki, ze gdy bedziesz cos cwiczyl, w koncu zaczniesz zbierac owoce swojej pracy, a te.sa slodkie. Biznes, moj ulubiony temat. Niewiele jest osob, z ktorymi mozna o tym pogadac.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Np. dzis zrobilem inaczej, bo wzialem material do nauki rysunku i ceiczylem proporcje. To moja pierwsza taka.praca:
Obrazek
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Uwazam, ze biznes to najwazniejsza rzecz na swiecie, reszta.to rozrywka. Ale co, kiedy biznes jest.rozrywką?
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Kazdy.pomysl, ktory.dziala jest.swietny. Trzeba tylko wlozyc odpowiednio duzo pracy, zeby zaczal dxialac, a to moze byc odstreczajace. Chyba dlatego tak wielu ludzi zadowala.sie.etatem.
A ja wczoraj zarobilem kawe i chipsy.za portret jednego.z pacjentow.
ODPOWIEDZ

Wróć do „biznes”