Co zamiast lub oprócz RENTY SOCJALNEJ ?
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Co zamiast lub oprócz RENTY SOCJALNEJ ?
Co pewien czas odnawia mi sie prawo do renty socjalnej, do której pobierania spełniam wszystkie warunki. Ale niedawno mnie coś tknęło, że chyba jest jakieś inne świadczenie które lepiej dostawać. Co jest lepsze zamiast renty socjalnej ? Tylko nie doradzajcie mi pracy, zdrowie słabe i nie poradzę sobie w pracy.
- FreshEscape
- bywalec
Re: Co zamiast lub oprócz RENTY SOCJALNEJ ?
Miejsce w DPSIE.
- Catastrophique
- bywalec
A potem wypisujesz "tak bardzo cierpie. tak bardzo choruje" etc.ZDROWIE WYZDROWIENIE pisze: ↑czw sie 17, 2023 2:51 pm Tylko nie doradzajcie mi pracy, zdrowie słabe i nie poradzę sobie w pracy.
Ludzie, troche ambicji i odpowiedzialnosci, błagam.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
No nie ma w tym nic nienormalnego. Pisz na temat.
- Catastrophique
- bywalec
Piszę na temat. Z takim podejściem szykuj się na DPS.
Tik tak tik tak

- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Może ty mądrość udajesz ale jesteś zwyczajnie głupi. I pisz na temat a nie dążysz do kłótni.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
O świadczeniach z ZUSu już czytałem i z nich przysługuje mi renta socjalna. A inne instytucje, organizacje, firmy. Coś mi mówi, że ta renta socjalna to nie jest dla mnie najlepsze rozwiązanie. Dlatego pytam.
- Słonecznik1
- bywalec
znajomy co stracił 1 oko w wypadku spierał się rente 2 lata a prócz tego miał problemy psychiczne .Najlepiej pewnie się wymazać gównem i starać się przytulić psychiatrę ...;)ale moze ci nie pszysługuje bo nie jestes tak chory .
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Opinie o stanie zdrowia to wydaje lekarz. Ale ja też mam wiedze na swój temat i jednak jestem chory. Zdrowy to by wogóle z wami nie rozmawiał. Piszcie na temat.
- Catastrophique
- bywalec
Najpierw nazywasz mnie glupim a potem piszesz, ze to ja dążę do kłótni xD. Kocham Was <3.ZDROWIE WYZDROWIENIE pisze: ↑czw sie 17, 2023 6:21 pm Może ty mądrość udajesz ale jesteś zwyczajnie głupi. I pisz na temat a nie dążysz do kłótni.
Poza tym, ja przynajmniej sobie radzę, nie boje sie pracy i nie biorę jałmużny w postaci renty.
Tik tak tik tak

- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
No nie jesteś moim idolem, a ja poprostu jestem chory i szukam wsparcia innego niż renta socjalna. Zrozum i pisz na temat. A nie jakiś szpan pod tytułem "O jaki ty jesteś wspaniały i mądry". Pisz na temat.
- Catastrophique
- bywalec
To, ze czeka Cie DPS jeżeli nie pojdziesz do pracy jest jak najbardziej na temat. Praca to jedyna sensowna alternatywa zamiast renty. Z mojej strony nie ma żadnego "szpanu", to czyste fakty.
Tik tak tik tak

- Catastrophique
- bywalec
DPS lub ulica i bezdomność bo do DPSu tez trzeba spełnić określone warunki. Tak będzie jesli będziesz wiecznie uciekał od pracy.
Tik tak tik tak

-
- zaufany użytkownik
ZDROWIE WYZDROWIENIE pisze: ↑czw sie 17, 2023 2:51 pm Co pewien czas odnawia mi sie prawo do renty socjalnej, do której pobierania spełniam wszystkie warunki. Ale niedawno mnie coś tknęło, że chyba jest jakieś inne świadczenie które lepiej dostawać. Co jest lepsze zamiast renty socjalnej ? Tylko nie doradzajcie mi pracy, zdrowie słabe i nie poradzę sobie w pracy.
Łap! https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Wchod ... 804,2.html
czy masz orzeczenie o stopniu niepełnosprawności? w określonych prawem sytuacjach należy się zasiłek pielęgnacyjny około 216 złotoch.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Jak masz orzeczenie to możesz dostać dofinansowanie różne, jak na przykład na laptopa albo na działalność różnorodną, ale trzeba wiedzieć gdzie o to się starać, może mops albo jakieś fundacje. Ale to dla ludzi aktywnych jest często.

Do renty socjalnej można starać się o dodatek pielęgnacyjny w zespole orzekania ds niepełnosprawności, a po śmierci rodzica o rentę rodzinną wyliczoną na podstawie dochodu zmarłego.
Jakbyś poszedł do pracy to po pierwsze odbiorą Ci tentę socjalną, a żeby otrzymać rentę z zus będziesz musiał przepracować 5 lat no i już nie będziesz mieć szansy na rentę rodzinną. Żeby dostać minimalną emeryturę gwarantowaną przez państwo będziesz musiał przepracować na etacie 25 lat! Jeśli nie będziesz miał takiego stażu pracy to po osiągnięciu wieku emerytalnego wyliczą Ci groszową emeryturę na podstawie zgromadzonego przez Ciebie kapitału.
Do renty socjalnej można dorobić sobie na warsztatach terapii zajęciowej, ale to są drobne kwoty, coś do 200 złotych miesięcznie jak się tam chodzi od poniedziałku do piątku. Tyle że się nie siedzi w domu, no i można poznać ludzi - kolegów, a zwłaszcza koleżanki.
Jakbyś poszedł do pracy to po pierwsze odbiorą Ci tentę socjalną, a żeby otrzymać rentę z zus będziesz musiał przepracować 5 lat no i już nie będziesz mieć szansy na rentę rodzinną. Żeby dostać minimalną emeryturę gwarantowaną przez państwo będziesz musiał przepracować na etacie 25 lat! Jeśli nie będziesz miał takiego stażu pracy to po osiągnięciu wieku emerytalnego wyliczą Ci groszową emeryturę na podstawie zgromadzonego przez Ciebie kapitału.
Do renty socjalnej można dorobić sobie na warsztatach terapii zajęciowej, ale to są drobne kwoty, coś do 200 złotych miesięcznie jak się tam chodzi od poniedziałku do piątku. Tyle że się nie siedzi w domu, no i można poznać ludzi - kolegów, a zwłaszcza koleżanki.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
- FreshEscape
- bywalec
Wytłumacz to Catastrofikowi, ze nie pracuja i w domu siedzą, bosa przegrywy. Tylko mają wszystko co do zycia potzreba, i mase czasu dla siebie. A jak rodzice umrą i przestana wspierac to ta rent rodzinna z dochodów rodzica to czesto bardzo gruba kasa.hvp2 pisze: ↑pt sie 18, 2023 1:57 am akbyś poszedł do pracy to po pierwsze odbiorą Ci tentę socjalną, a żeby otrzymać rentę z zus będziesz musiał przepracować 5 lat no i już nie będziesz mieć szansy na rentę rodzinną. Żeby dostać minimalną emeryturę gwarantowaną przez państwo będziesz musiał przepracować na etacie 25 lat! Jeśli nie będziesz miał takiego stażu pracy to po osiągnięciu wieku emerytalnego wyliczą Ci groszową emeryturę na podstawie zgromadzonego przez Ciebie kapitału.
Akalaji zielarz scabby spudthedestroyer koffkongen