Migawkowanie

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Migawkowanie

Post autor: Swine »

Czy myślicie że obraz rzeczywistości jest spójny?
Nie jest, on się tworzy z waszym rozwojem duchowym i każda chwila otwiera nowe drzwi doświadczeń które są korzystne dla rozwoju.
Świat się tworzy na waszych oczach, ale poza świadomością a co jest niemożliwe jest następną chwilą.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Re: Migawkowanie

Migawkowanie wymaga energii Blasku, który jest energią lunarną.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Wysyp dziwaków ostatnio :/.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Taki stan ducha jest możliwy po silnym uczuciu empatii.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Żyjących we własnym świecie :/.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Catastrophique pisze: sob lip 15, 2023 9:11 pm Żyjących we własnym świecie :/.
Spróbuj poczuć chociaż empatię, dalszy rozwój świadomości będzie sam następował, może kiedyś wejdziesz w stan medytacyjny który tworzy migawkowanie.
🌈🦋 WRÓŻKA
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

(zdublowany wpis)
Ostatnio zmieniony sob lip 15, 2023 10:08 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Meduzola
zaufany użytkownik

GreenGreen pisze: sob lip 15, 2023 7:39 pm Czy myślicie że obraz rzeczywistości jest spójny? Nie jest, on się tworzy z waszym rozwojem duchowym i każda chwila otwiera nowe drzwi doświadczeń które są korzystne dla rozwoju.
Świat się tworzy na waszych oczach, ale poza świadomością a co jest niemożliwe jest następną chwilą.
Poczucie sprawiedliwości nie zastąpi empatii, ale i tak ciekawe przemyślenie.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Są dwie drogi, jedna wiedzie do ego które hamuje empatię i z ego płynie poczucie sprawiedliwości, druga droga jest przez empatię i prowadzi do rozwoju osobistego oraz działań prospołecznych.
🌈🦋 WRÓŻKA
Meduzola
zaufany użytkownik

Nie wiem, czy byś się z tym zgodził, ale chciałam dopisać, że w hebefrenii, stuporze lub katatonii trochę trudniej osiągnąć ten stan. Pewne procesy zachodzą na poziomie kognitywnym, a pewne na emocjonalnym.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Z angielskiego schizofrenika nazywa się "lunatic" od luna - księżyc, właśnie my mamy dostęp do energii lunarnych, możemy je kształtować.
Empatia jest cennym darem, każdego dnia trzeba ją kształtować i o nią dbać, nie możemy rozwijać duszy, jest ona uszkodzona, ale mamy drogę empatii, czujemy więcej, rozumiemy więcej, przeżyliśmy więcej i możemy o to dbać, nasze ciężkie przeżycie pozwalają czuć innych ludzi, chorych, zdrowych, oświeconych, zwykłych.
Jesteśmy poza karmicznym kręgiem życia, a empatia sprawia że nasze doświadczenia nabierają sensu, pozwalają podać pomocną dłoń innym ludziom w ciężkich chwilach.
Dobrze wytrenowana empatia to przede wszystkim otwartość, pozwala nawet czuć uczucia osób które w literaturze opisują swoją historię.

Nie dajmy się chorobom, wybierzmy empatię a nie ego. Tak możemy być pozytywni dla świata.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Jak Ciebie nazywają czubek, to wyhoduj sobie czubek na końcu głowy i możesz się cieszyć że pasujesz do wizerunków nadistot z dawnych rysunków odległych cywilizacji.
Chociaż wolę nazwę lunatic.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Post autor: podniebnyromantyk »

Prawda o nas samych (mam na myśli ludzi), to też poziom samouświadomienia, można się czuć inaczej jak się jest odbieramy przez otoczenie. W moim przypadku, próbuje zawsze szukać wspólnego mianownika, takiego uniwersalnego punktu widzenia świata w człowieku.

Chciałbym wierzyć w przeznaczenie, wszystko by nabrało nowego wymiaru, nabrało by nadzieję i dodało by sił. Bo skoro coś jest zaplanowane to trzeba by wierzyć że będzie to dobry plan. Tylko że nie widzę w tym Świecie przeznaczenia, całkowicie przypadkowe zdarzenia zbiegają się w naszą rzeczywistość.

Piszecie o empatii, tak to bardzo ważne i pozwala na wyższym poziomie świadomości przeżyć życie, pozwala wgłębić się w otaczające nas misterium uczuć, to pozwala uzyskać więcej zrozumienia.

Kiedyś odczułem coś w otoczeniu, nazwałem to odczucie milcząca wiedza. Milcząca bo czułem że kryje się w niej odpowiedź na każde pytanie ale milcząca bo nie odpowiadała na żadne z nich. Ale sam fakt że poczułem że jednak są odpowiedzi na wszystkie pytania - uspokoiło mnie.
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Empatia uwrażliwia na opinie innych, jak mają ciebie za wariata to poczujesz się jak wariat, jak jesteś pomiędzy pijącymi alkohol to jeżeli ktoś założy że wszyscy piją to poczujesz się pijany.
Jak uznają że nie masz schizofrenii to poczujesz się zdrowy, a to tylko wynik opinii bliskich ci osób.
Czujesz też emocje osób pijanych i to też wpływa na twoje poczucie rzeczywistości.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

W stanach zaburzonej świadomości potrafię kontrolować elektronikę, trzymając tylko ręce na klawiaturą słowa same się piszą.
Do tego czasami napiszę coś a wysyła się w formie zmotywowanej losowo, np. słowo się podmienia.
Mam też pętlę sprzężenia zwrotnego z elektroniką, co napiszę do tego odnosi się mój umysł, świat się ustabilizował i jest już rzadziej niż kiedyś.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Migawkowanie, wpływanie na elektronikę, empatia, lunarność te elementy są nazwane przeze mnie Vortex.
Vortex jest opozycją dla Vril.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
hidden92
bywalec

Post autor: hidden92 »

:doh: komuś potrzebne są lekii... :auto-ambulance:
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Leki to też Vortex.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

https://symbl.cc/pl/240D/

Gdy pojawia się symbol powrotu karetki ( :auto-ambulance: ) wtedy zaczyna się nowa opowieść w świecie wirtualnym.
🌈🦋 WRÓŻKA
Awatar użytkownika
Swine
bywalec

Obrazek

Okładka nowej książki
🌈🦋 WRÓŻKA
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”