abilify i olanzapina
Moderator: moderatorzy
abilify i olanzapina
Czy abilify można brać razem z olanapiną na wieczór ? Próbuję przejść z olanzapiny na abilify i mam brać przez pewien czas oba leki. Wziąłem abilify rano ale poczułem się po nim senny. Czy można brać go wieczorem ? Czy u kogoś abilify powodował kłopoty z sercem ?
- FreshEscape
- bywalec
Re: abilify i olanzapina
Ja nie wiem, z wami to jak z dziecmi... Skoro lekarz specjalista psychiatri przpisał ci coś takiego. To raczej nie było to dziecko po 3 klasach podstawówki i chyba wie co robi ! Zresztą obcej osobie lekarz nic nie przepisze. Wiec musiałeś tam sam być, mogłeś o wszystko spytać, jak są jakieś wątpliwości.
Kogo i o co ty pytasz ? Ludzi chorych na schizofrenie, co sami twierdzą że KAŻY lek ich uposledza i odbiera godnośc, bo łono przeca najzdrowsze z najzdrowszych na całej wsi.. ja piernicze ehh...
Kogo i o co ty pytasz ? Ludzi chorych na schizofrenie, co sami twierdzą że KAŻY lek ich uposledza i odbiera godnośc, bo łono przeca najzdrowsze z najzdrowszych na całej wsi.. ja piernicze ehh...
- FreshEscape
- bywalec
Dodan cu jeszcze taki pro tip na życie. Bo pytasz czy możesz. Nikt tego kurna nie sprawdza. 25 lat psychiatryka czy wiezienia za to nie dostaniesz ! Pobierz rano, pobierz, wieczór i sprawdz chociaż raz w życiu sam co i jak. A nie sie pytasz czy możesz. Nucz sie samodzielnośći bo umrzesz chłopie z niewysrania, bo sie będziesz pytał czy kupe za chwile możesz zrobić !
- Katastrofa
- bywalec
Nie bądźcie zamulenie lekami zbytnio. Pospać trzeba oraz się wyspać, bo organizm tego potrzebuje (regeneracji tej).
Nie wiedziałem że po abilify rano będę senny więc się nie pytałem lekarki czy można brać wieczorem. Kiedyś brałem abilify rano i nie byłem senny. Czytałem że ludzie biorą abilify rano lub wieczorem. Bardziej mnie ciekawi czy można łączyć abilify z olanzapiną wieczorem dlatego zapytałem.
- FreshEscape
- bywalec
"w razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą"... Ludzie na forum i tak nie wiedzą jak się łączy leki, no chyba że ktoś miał to samo przepisane...
- 137
- bywalec
- Kontakt:
mnie po abilify bolał brzuch i przestałem brać.
wiem też że ten lek podobno pobudza, a mnie nie usypiał ani nie pobudzał.
wiem też że ten lek podobno pobudza, a mnie nie usypiał ani nie pobudzał.
Też byłam na początku senna po porannym arypiprazolu (a tak się składa, że też biorę olanzapinę od kilku lat). Potem przeszło i jest już całkiem ok.
- Katastrofa
- bywalec
Trzęsawki miałem po Olanzapinie z zastrzykiem zwanym jakiś nie wypał! Abilify oraz Convulex mi podchodziły! Solian mnie nie zamulał!
- piotrs
- zaufany użytkownik
z tego co słyszałem abilify bierze się rano na pobudzenie
a zolafren na wieczór na sen bo ostro ścina
dla mnie abilify nie trafiony lek bo czułem sie jak na kacu po nim ale niby się chudnie
po zolafrenie tyje
najważniejsza odpowiednia dawka
są nowsze leki np kaprizyna weszła czy stary dobry solian w dawce 400mg / d
czy jego zamienniki amisan
aposuprid mniej sie je ja biorę
a zolafren na wieczór na sen bo ostro ścina
dla mnie abilify nie trafiony lek bo czułem sie jak na kacu po nim ale niby się chudnie
po zolafrenie tyje
najważniejsza odpowiednia dawka
są nowsze leki np kaprizyna weszła czy stary dobry solian w dawce 400mg / d
czy jego zamienniki amisan
aposuprid mniej sie je ja biorę
- Katastrofa
- bywalec
Xeplion (po nim zrosty w swoich mięśniach mam do dzisiaj).
-
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Brałem olanzę z arpixorem, olanza to już każdy wie jak działa, arpixor świetny, choć bywa z nim u ludzi różnie. Samo połączenie bardzo dobre, ale radzę uważać na wahania nastroju.
F29, F23