Testy na schizofrenię

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
rafcik
zaufany użytkownik

Testy na schizofrenię

Post autor: rafcik »

Chciałbym poznać wszystkie możliwe testy na schizofrenię. Wiem, że jednym z nich jest MMPI. Znacie jeszcze jakieś?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Re: Testy na schizofrenię

Post autor: FreshEscape »

rafcik pisze: wt lut 07, 2023 6:33 pm Chciałbym poznać wszystkie możliwe testy na schizofrenię. Wiem, że jednym z nich jest MMPI. Znacie jeszcze jakieś?
Pogłebiona analiza osobowosci czyli mmpi to nie test na schizofrenie. To test na zaburzenia osobowosci. Jako Polak masz 30 procentową szanse na wygranie tego testu :)
Awatar użytkownika
rafcik
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: wt lut 07, 2023 6:35 pm
rafcik pisze: wt lut 07, 2023 6:33 pm Chciałbym poznać wszystkie możliwe testy na schizofrenię. Wiem, że jednym z nich jest MMPI. Znacie jeszcze jakieś?
Pogłebiona analiza osobowosci czyli mmpi to nie test na schizofrenie. To test na zaburzenia osobowosci. Jako Polak masz 30 procentową szanse na wygranie tego testu :)
Jest w nim skala schizofrenii. Czy ona o niczym nie mówi? A bardziej kilka wskaźników interpretowanych jednocześnie.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

rafcik pisze: wt lut 07, 2023 6:43 pm Jest w nim skala schizofrenii. Czy ona o niczym nie mówi? A bardziej kilka wskaźników interpretowanych jednocześnie.
Nie skala schizofreni. Tylko skala schizoidalności ! Do tego skala paranoidalnośći ! \\\tym testem możesz sobie zbadać zaburzenia osobowości. Dla orzeczenia schizofreni to oddział zamkniety, oddział dzienny albo wieloletnie wizyty u psychiatry...
Awatar użytkownika
rafcik
zaufany użytkownik

FreshEscape pisze: wt lut 07, 2023 6:47 pm
rafcik pisze: wt lut 07, 2023 6:43 pm Jest w nim skala schizofrenii. Czy ona o niczym nie mówi? A bardziej kilka wskaźników interpretowanych jednocześnie.
Nie skala schizofreni. Tylko skala schizoidalności ! Do tego skala paranoidalnośći ! \\\tym testem możesz sobie zbadać zaburzenia osobowości. Dla orzeczenia schizofreni to oddział zamkniety, oddział dzienny albo wieloletnie wizyty u psychiatry...
Teraz rozumiem. Dzięki!
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

rafcik pisze: wt lut 07, 2023 6:52 pm Teraz rozumiem. Dzięki!
Nie dziekuj, bo jak ci coś na takim teście wyjdzie to wyrok gorszy niż schizofrenia !
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

a po co ci to
jak jesteś chory a nie bierzesz leków
to i tak prędzej czy póżniej wyladujesz w szpitalu :auto-ambulance:
nie ma czegoś takiego jak testy tylko objawy pozytywne wytwórcze
np sledzenie kamerowanie głosy wrogowie
albo negatywne depresja
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

nie wiem czy wszystkie ale testy są tak zrobione by eliminować kłamanie tak mi się zdawało jak rozwiązywałem
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”