Dostałem diagnozę 2 lata temu, f20 (wcześniej miałem stwierdzoną ciężką depresję z zachowaniami psychotycznymi)
Ale wszyscy dookoła wmawiają mi, że jestem zdrowy (że udaje)
Na ten moment mam bardzo trudny okres, bo czuje jakby leki przestawały działać, jeszcze problemy w życiu
Mam rentę z ZUS'u z tytułu całkowitej niezdolności do pracy.
Próbowałem kilkukrotnie podjąć pracę gdziekolwiek, ale po jakimś czasie mnie zwalniali
Wina była moja, a raczej leków, bo nie miałem po nich nawet siły chodzić, a co dopiero na taśmie produkcyjnej zasuwać. Raz o mały włos nie wpadłem do urządzenia, które smażyły pączki
Z kolei jeśli przerywałem leczenie to łapały mnie głosy, kazały mi zabijać ludzi.
Bywały momenty nawet, że chodziłem z nożami, bo miałem przekonania, że wszyscy mnie nienawidzą i chcą się mnie pozbyć, że oni uważają, że jestem od nich w czymś lepszy i że wszyscy knują za moimi plecami
Ale wracając do tematu...
Ja mam dziwne objawy i nie wiem czy mam do końca schizofrenie.
Zagranicą, gdzie się leczyłem mówili, że mogę mieć nerwicę
Ja nie liczę na pomoc, bo mam przewalone życie i zdechnę jak śmieć, ale chciałbym żeby ktoś mi tylko dał znać czy to może być inna choroba niż schizofrenia?
Moje objawy to :
problem z rozumieniem - nie potrafię zrozumieć prostych pojęć, nie umiem się niczego nowego nauczyć, nie jestem świadomy tego co robię, z dnia na dzień straciłem dużo słów, ciągle mówię to samo (bez leków)
głosy (te wewnętrzne, bo rzadkością jest kiedy słyszę jakieś dźwięki z zewnątrz) to : rozmowy osób, które znam np. z widzenia, znam dość dobrze. Normą jest, że Ci ludzie w głowie mnie obrażają, poniżają lub prowadzą między sobą rozmowy na dziwne tematy
Mam również głos jakby wewnętrzny, ale to nie jest mój głos! On jest z takim jakby echem, barwa chłodna, ogólnie bez emocji, ale zdarza się to jest on taki przygnębiony/z chrypką - i on często nakazuje, zrób to, zrób tamto, ocenia z boku rozmowy innych głosów
bywało tak, że słyszałem głos od Boga, który nakazywał mi zmianę życia, bo trafię do piekła
najczęściej od niego słyszałem : nie możesz słuchać diabła, przestań zwracać uwagę na ludzi, którzy Cię poniżają, nie pozwolę Cię zniszczyć, będę we snach dawał Ci znaki co masz robić, by wydostać się z bagna
Nie powiem słuchałem go... Pomógł mi schudnąć ze 103 do 57kg, pomógł zdać prawko za 1 razem mimo, że nic nie umiałem, udało mi się uzbierać 11 tys z czego pół kwoty przeznaczyłem na auto
Po pewnym czasie przestałem go słyszeć
Ostatnio znowu usłyszałem głos : przestanę być przy Tobie, bo jesteś zepsuty
Od tamtej chwili dziwnie się czuje, jestem podatny na ''złe głosy''
Od tamtej też chwili ludzie zaczęli mnie traktować z pogardą, z nienawiścią gdziekolwiek nie pójdę
Jakbym był oznaczony przez Boga

Złe głosy najczęściej w połączeniu z wizjami to najgorsze co mnie spotyka
Trzęse się i boję, kiedy mnie dopadają
Zacinam się na 2 sekundy i przez ten czas widzę na własne oczy... Nie chcę o tym pisać, bo boje się, że jeszcze ktoś mnie zgłosi
Zwidy? Nie nazwałbym tego, ale widzę dziwne twory... Nie zawsze rzecz jasna
Jakiś czas temu na łóżku widziałem kota. Chciałem do niego coś powiedzieć, ale pomyślałem : ej przecież nie mamy kota w domu.
ostatnio podszedłem do koleżanki i widziałem, że ma kaptur na głowie, a tu patrze : nie miała nawet bluzy z kapturem, na niebie raz dużego ogrodnika który nas podlewa z konewki, babilon na niebie, liliputów na gałęziach drzew, dużo tego
Jestem podejrzliwy, nieufny, nie lubię towarzystwa ludzi, ogólnie nie lubię ludzi (może to dlatego, że nikt nigdy nie chciał się ze mną zadawać)
mam okropną pustkę w głowie, prócz głosów nie mam myśli
nie poznaje siebie w lustrze, nie jestem w stanie opisać twarzy ludzi, nawet rodziców, nie pamiętam jak wyglądają ich twarze,
To wszystko, co opisuje dzieje się bez leków
Leki, które teraz biorę to zolafren swift 40mg i zypsila 2x80mg
Ale szczerze mówiąc dziwnie działają
Po zolafrenie znów przytyłem (z 57 do 80), po zypsilii boli mnie nawet leżenie w łóżku
Przed leczeniem byłem aktywny fizycznie mimo głosów
Biegałem dość dużo
26km co drugi dzień, dźwigałem hantle
Zbyt dużo się rozpisałem, ale wolałem napisać tyle ile na ten moment jestem w stanie
Jeśli ktoś może mi doradzić co to jest to proszę o kontakt