Jak wam się żyje ze swoim schizoafektem?

F25 - zaburzenia schizoafektywne

Moderator: moderatorzy

ManMachine
bywalec

Jak wam się żyje ze swoim schizoafektem?

Post autor: ManMachine »

Ja w pewnym sensie odkrywam swój system operacyjny i jednocześnie uczę go nowych trików radzenia sobie z rzeczywistością. Doświadczyłem bardzo "ciekawych" wrażeń takich jak derealizacje, które w pewnym sensie zwróciły moją uwagę na pewien rodzaj myślenia. Podczas ich przeżywania nasuwało się sporo myśli egzystencjalnych, które od czasu do czasu ma każdy człowiek, jednak chodzi mi o coś innego.

Po pierwsze kilka miesięcy temu zdałem sobie sprawę z funkcji jaką pełni poprawne formułowanie myśli w mojej głowie. Przede wszystkim powoli pracowałem nad pozbyciem się słowa zaprzeczającego, które w jakiś sposób dezorganizuje przetwarzanie informacji przez mój mózg. Kiedy zacząłem to robić, na początku było to całkiem trudne i męczące, ale teraz posługiwanie się mową i pismem wychodzi mi szybciej i bardziej naturalnie. Żeby było jeszcze ciekawiej, jego użycie ma jakąś swoją cenną właściwość, ale na razie znam tylko kilka powszechnych zwrotów, które czuję, że odpowiednio współgrają z moją "świadomością".

No dobrze, ale co to oznacza w praktyce? Przede wszystkim właściwą interpretację rzeczywistości i w rezultacie spokój.
Człowiek
Piotr Piotr
bywalec
Status: Pracujący
Gadu-Gadu: 78004251

Re: Jak wam się żyje ze swoim schizoafektem?

Post autor: Piotr Piotr »

Miałem sen. Śniło mi się że Jezus Chrystus zapłacił za każdy mój grzech :) jestem zbawiony i każdy może być :)
Jezus Chrystus jest królem i zapłacił za każdy mój grzech
Awatar użytkownika
Amann
bywalec

Post autor: Amann »

Piotr Piotr pisze: sob cze 10, 2023 2:46 pm Miałem sen. Śniło mi się że Jezus Chrystus zapłacił za każdy mój grzech :) jestem zbawiony i każdy może być :)
Masz rację to tylko sen
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Post autor: Katastrofa »

Śniło Ci się tylko oraz to był jedynie sen.
Awatar użytkownika
Amann
bywalec

Post autor: Amann »

Kontakt musi być włączona w twojej okolicy
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

Mój gey 100% Januszek K. Ciągnie druta

Mój gey 100%
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizoafektywne”