Komu pisanie na forum pomogło, a komu zaszkodziło?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
Komu pisanie na forum pomogło, a komu zaszkodziło?
Witam.
To mój pierwszy post tutaj. Ciekaw jestem czy pisanie na tego typu forum przyczyniło się do polepszenia stanu psychicznego u kogoś z Was, a może na odwrót - do pogorszenia?
Ja mam wątpliwości co do tego czy jest to pomocne?
To mój pierwszy post tutaj. Ciekaw jestem czy pisanie na tego typu forum przyczyniło się do polepszenia stanu psychicznego u kogoś z Was, a może na odwrót - do pogorszenia?
Ja mam wątpliwości co do tego czy jest to pomocne?
- Józef80
- zaufany użytkownik
Re: Komu pisanie na forum pomogło, a komu zaszkodziło?
Witaj
Myślę że dobrze że masz wątpliwości, bo o ile ogólnie to dobre i aktywne forum to dotyczy chorych na schizofrenię ludzi.
Bywa różnie, czasem ktoś ma urojenia i pisze od rzeczy a czasem bywają tu cytowane nieprawdziwe teorie na wszelkie tematy.
Jak jesteś wrażliwy to może być różnie. Większości nie szkodzi otworzyć się na innych chorych. Można wiele się nauczyć o innych i o sobie.
Myślę że dobrze że masz wątpliwości, bo o ile ogólnie to dobre i aktywne forum to dotyczy chorych na schizofrenię ludzi.
Bywa różnie, czasem ktoś ma urojenia i pisze od rzeczy a czasem bywają tu cytowane nieprawdziwe teorie na wszelkie tematy.
Jak jesteś wrażliwy to może być różnie. Większości nie szkodzi otworzyć się na innych chorych. Można wiele się nauczyć o innych i o sobie.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
Czasem szkodzi, czasem pomaga.
Ludzie teraz potrafią, tak się wypowiadać, by nie dać się zidentyfikować osobom znajomym a jednocześnie względnie szczerze porozmawiać.
Ja mam ciągle lęki, że ktoś znajomy przeczyta a zbyt wylewna jestem i za dużo czasu i energii poświęcam fikcji forumowej.
Ludzie teraz potrafią, tak się wypowiadać, by nie dać się zidentyfikować osobom znajomym a jednocześnie względnie szczerze porozmawiać.
Ja mam ciągle lęki, że ktoś znajomy przeczyta a zbyt wylewna jestem i za dużo czasu i energii poświęcam fikcji forumowej.
Ja tu nie pisze, by mi się polepszyło. Myślę, że takie nastawienia na konkretny cel przynosi zbyt dużo oczekiwań.
Jak masz ochotę i chęć, to pisz sobie. Co chcesz. Tu jest bezpieczna przystań.
Tylko tu mogę napisać, że cały dzień głosy mnie wkurzały i powtarzały, że jestem prorokiem. Reszta świata by mnie oceniła i wypchnęła poza margines.
Po prostu rób, co czujesz, że jest dla ciebie dobre.
Jak masz ochotę i chęć, to pisz sobie. Co chcesz. Tu jest bezpieczna przystań.
Tylko tu mogę napisać, że cały dzień głosy mnie wkurzały i powtarzały, że jestem prorokiem. Reszta świata by mnie oceniła i wypchnęła poza margines.
Po prostu rób, co czujesz, że jest dla ciebie dobre.

- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ogólnie bywa paskudnie na forum, można czuć się źle z tego powodu ale nie ma co roztrząsać sprawy.

- Józef80
- zaufany użytkownik
Do puki nie podajcie dokładnych personaliów, to nikt nikogo nie rozpozna. U mnie takie objawy nie występują wcale.
Czemu ty się, zła godzino,
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)