Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???
Moderator: moderatorzy
Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???
Mam takie pytanie bo chciałem sie dowiedziec jak teraz zus orzeka o niezdolnosci do pracy przysyła zaocznie decyzje o przyznaniu renty czy trzeba stawiać się na komisjii może ktoś wie?!
Re: Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???
Ubiegałem się o rente w listopadzie, decyzja o przyznaniu renty przyszla listem, nie musialem stawiac sie na komisji i mam rente
Re: Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???
Nie, nie trzeba się w takim przypadku nigdzie stawiać.
Od połowy maja 2022 roku, może to się zmienić, przez odwołanie przez ministerstwo zdrowia stanu epidemi. Wtedy wszystko wróci do stanu z przed 4.03.2020 roku. Czyli pewnie będą wzywać na badanie orzecznika ZUS lub , jak ktoś rolnikiem jest KRUS.
- xmiaplacidus
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 67253143
Ja składałam przed świętami i mi wysłali list, że 13 maja komisja 

F25.1
Powodzenia, życzę. Tacy schorowani ludzie jak my, powinni mieć te pieniadze, bo mamy problemy z którymi całkiem zdrowi ludzie by sobie poradzili. Otrząsneliby się i normalnie pracowali, bardzo przy tym nie męcząc się. Wyciągajmy ręce po te renty.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak nawet nie dają tych ochłapów
wszyscy schizofrenicy powinni dostać tą rente z urzędu
wiemy jak jest na tych lekach
tylko spanie zmęczenie sedacja