Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Mictru
zarejestrowany użytkownik

Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???

Post autor: Mictru »

Mam takie pytanie bo chciałem sie dowiedziec jak teraz zus orzeka o niezdolnosci do pracy przysyła zaocznie decyzje o przyznaniu renty czy trzeba stawiać się na komisjii może ktoś wie?!
meehoo
zaufany użytkownik

Re: Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???

Post autor: meehoo »

Ubiegałem się o rente w listopadzie, decyzja o przyznaniu renty przyszla listem, nie musialem stawiac sie na komisji i mam rente
Awatar użytkownika
Saardukar
bywalec

Re: Jak Zus wydaje teraz decyzje o rencie zaocznie czy trzeba stawiać się na komisjii???

Post autor: Saardukar »

Nie, nie trzeba się w takim przypadku nigdzie stawiać.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Od połowy maja 2022 roku, może to się zmienić, przez odwołanie przez ministerstwo zdrowia stanu epidemi. Wtedy wszystko wróci do stanu z przed 4.03.2020 roku. Czyli pewnie będą wzywać na badanie orzecznika ZUS lub , jak ktoś rolnikiem jest KRUS.
Awatar użytkownika
xmiaplacidus
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67253143

Post autor: xmiaplacidus »

Ja składałam przed świętami i mi wysłali list, że 13 maja komisja :eusa-violin:
F25.1
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Powodzenia, życzę. Tacy schorowani ludzie jak my, powinni mieć te pieniadze, bo mamy problemy z którymi całkiem zdrowi ludzie by sobie poradzili. Otrząsneliby się i normalnie pracowali, bardzo przy tym nie męcząc się. Wyciągajmy ręce po te renty.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

einsam pisze: pn maja 02, 2022 6:24 pm Powodzenia, życzę. Tacy schorowani ludzie jak my, powinni mieć te pieniadze, bo mamy problemy z którymi całkiem zdrowi ludzie by sobie poradzili. Otrząsneliby się i normalnie pracowali, bardzo przy tym nie męcząc się. Wyciągajmy ręce po te renty.
tak nawet nie dają tych ochłapów
wszyscy schizofrenicy powinni dostać tą rente z urzędu
wiemy jak jest na tych lekach
tylko spanie zmęczenie sedacja
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”