Olanzapine - odstawienie
Moderator: moderatorzy
Olanzapine - odstawienie
Po jakim czasie od odstawienia leku Olanzapine (w tabletkach) jest on całkowicie wydalony z organizmu?
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Olanzapine - odstawienie
Zależy od dawki. Ale mniej więcej to około miesiąc.
Myślę że dłużej niż miesiąc ja brałem przez długi czas małą dawkę i po kilku miesiącach nie odczuwałem już żadnych objawów odstawiennych a trochę ich było, ciężko odstawić ten lek.
- piotrs
- zaufany użytkownik
a co wyzdrowiałeś?
jak długo bierzesz leki
lepiej w małych dawkach brać albo zmienić na inny lek
dawkę podtrzymującą
bo może być nawrot
ja na forum zauwazylem i z własnego doswiadczenia
ze ludzie biorą latami leki
bo nawroty i wieksze dawki potem znowu
jak długo bierzesz leki
lepiej w małych dawkach brać albo zmienić na inny lek
dawkę podtrzymującą

bo może być nawrot
ja na forum zauwazylem i z własnego doswiadczenia
ze ludzie biorą latami leki
bo nawroty i wieksze dawki potem znowu
Czy miał ktoś bezsenność po odstawieniu olanzapiny? Sen się potem unormuje z czasem?
Tak miałem dużą bezsenność po odstawieniu przez około sześć tygodni ratowałem się nasennymi tabletkami bo inaczej bym nie wytrzymał, sen unormował się po kilku miesiącach i też poczułem się lepiej dopiero kilka miesięcy po odstawieniu.
Dzięki za odpowiedź, dobrze wiedzieć że to kiedyś przejdzie...
Podczas odstawiania olanzapiny czuję ciągły stan lęku już od miesiąca. Biorę teraz dawkę 2,5mg i mam taką brać jeszcze przez miesiąc. Mam nadzieję, że skutki uboczne odstawienia szybko miną jak przestanę brać lek całkowicie. Jest to bardzo męczący stan i stałem się jakiś nieprzyjemny dla ludzi.
Dobrze że piszesz, próbuję odstawić Zolafren i jest ciężko, bezsenność. Jakie tabletki nasenne brałeś? Nie uzależniłeś sie od nich?
Brałem zoldpidem doraźnie. Nie miałem problemu ze snem akurat, złapałem równy rytm doby i dobrze spałem. W tym okresie spałem chyba najlepiej od wielu lat.
Brałem też melatoninę codziennie, godzinę przed snem. Melatoninę akurat biorę od dawna, nie uzależnia