Pozytywne i negatywne strony psychiatrkowa
Moderator: moderatorzy
Pozytywne i negatywne strony psychiatrkowa
Niech mnie ktoś rozśmieszy proszę o podanie choć jednego pozytywnego aspektu bycia zamkniętym w wariatkowie albo wgl pozytywne aspekty brania pigułek i bycia pod kontrolą.xD;-(
Negatywy:
1. odcięcie od świata realnego
2. społeczne piętno
3. art prawa 20f coś o działaniach policji ( W razie odbycia kary i jej ukończenia dane znikają a obywatel może robic pracować gdzie chce - nikt nie ma prawa do prześladowań. W razie odbycia pobytu w wariatkowie; notoryczne nękanie i ogólne pośmiewisko, brak możliwości podjęcia pracy już nie wspominając o pracy w zawodzie.)
4. brak ogólny wiedzy za co sie obrywa, brak praw albo inaczej nadużycie praw wobec pacjenta
(...)
No dobra pozytyw:
odcięcie się od rodziny choć na troszkę jeśli nie stać na hostel.
Negatywy:
1. odcięcie od świata realnego
2. społeczne piętno
3. art prawa 20f coś o działaniach policji ( W razie odbycia kary i jej ukończenia dane znikają a obywatel może robic pracować gdzie chce - nikt nie ma prawa do prześladowań. W razie odbycia pobytu w wariatkowie; notoryczne nękanie i ogólne pośmiewisko, brak możliwości podjęcia pracy już nie wspominając o pracy w zawodzie.)
4. brak ogólny wiedzy za co sie obrywa, brak praw albo inaczej nadużycie praw wobec pacjenta
(...)
No dobra pozytyw:
odcięcie się od rodziny choć na troszkę jeśli nie stać na hostel.
Re: Pozytywne i negatywne strony psychiatrkowa
rozśmieszę Ciebie @milusia12
Poszukaj tam w tym psychiatryku tego co Ci brakuje.
Ale najpierw odszukaj czego Ci brakuje.
Najpierw dowiedz się co to jest. a potem już prościzna szukaj i zapewniam znajdziesz.
Może nie będzie tego za wiele , ale jak raz dziennie to zobaczysz to będzie fajnie.
ps. To będzie lepsze od psychotropów.
Poszukaj tam w tym psychiatryku tego co Ci brakuje.
Ale najpierw odszukaj czego Ci brakuje.
Najpierw dowiedz się co to jest. a potem już prościzna szukaj i zapewniam znajdziesz.
Może nie będzie tego za wiele , ale jak raz dziennie to zobaczysz to będzie fajnie.
ps. To będzie lepsze od psychotropów.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- amigo
- zaufany użytkownik
+ jak jesteśmy w psychozie to nic sobie nie zrobimy. Jesteśmy pod opieką.
+ możemy poznać ciekawych znajomych
+ odpoczynek od świata
- nuda
- nie wiem czy wy... Ale ja tak mam, że jak wyjdę że szpitala to muszę nadrobić wszystkie newsy
+ możemy poznać ciekawych znajomych
+ odpoczynek od świata
- nuda
- nie wiem czy wy... Ale ja tak mam, że jak wyjdę że szpitala to muszę nadrobić wszystkie newsy
- Catastrophique
- bywalec
Czyją kontrolą?
Odpowiadasz sama za siebie.
Odpowiadasz sama za siebie.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

To jakby pytać o pozytywne strony więzienia
No właśnie. Czy z więzienia wychodzi lepszy człowiek niż był wcześniej.?
Takie jest założenie, żeby nie tylko odbył karę ale i miał czas na zmianę w swoim wnętrzu.
Są odosobnione przypadki, ale wolę mówić o tych najczęstszych.
Moi znajomi chodzą do więzienia w gościnę. Naprawdę. Wiele wnoszą i wiele wynoszą. Można stamtąd wiele wynieść.
- piotrs
- zaufany użytkownik
psychiatryk tylko dla 1 raz chorych
ale tam zle dobieraja leki zalekowuja
na za duzych dawkach
lepiej dobierac sobie leki na wolnosci
na dziennym
ale tam zle dobieraja leki zalekowuja
na za duzych dawkach
lepiej dobierac sobie leki na wolnosci
na dziennym
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
zgadza się , psychiatrykowo to czasem jak z deszczu pod rynnę.
nic
myślę, że tym co niestety jest w psychiatryku koszmarne to połączenie wielu chorób na raz na jednym oddziale. Pielęgniarki też do aniołów nie należą. Chociaż przyznam, że trzeba powiedzieć choremu z podniesionym głosem aby nie zrobił sobie czy komuś krzywdy, nie tylko fizycznej ale i psychicznej. Bo ludzie chorzy psychicznie są wrażliwi. Bardzo delikatni i niestety chwiejni. Ale jak pielęgniarka wyzywa chorego to przekracza jej kompetencje.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Raz patrzyłem na Iwonę lub Mariolę, albo jakoś inaczej się nazywała około 10 sekund plus doliczone 7 sekund, kiedy ona nam nie patrzała.
Było to na 2 dni przed wypisaniem mnie do domu i mogę głowę dać, że wtedy chciała ze mną pójść gdzieś dalej.
Było to na 2 dni przed wypisaniem mnie do domu i mogę głowę dać, że wtedy chciała ze mną pójść gdzieś dalej.

Czy może ktoś wie i odpowie mi na to pytanie?. Otóż po śmierci rodziców zamieszkałem w domu rodzinnym i niestety rodzice nie zabezpieczyli mnie finansowo. Mama podzieliła mieszkanie na mnie i dwóch moich braci. Jeden brat z którym mam dobre układy nic ode mnie nie chce. Natomiast drugi mieszka w Niemczech od ponad 30 lat ma rodzinę dobrze mu się się wiedzie i żąda ode mnie odstępnego za to mieszkanie około 50 tys. Ja mam pieniądze ale jak mu to dam to będę klepał biedę. Otóż moje pytanie jest takie czy szpital psychiatryczny uchroniłby mnie od jego roszczeń? Czy jest jakieś wyjście żebym mu nie zapłacił? Przyznam że od tego czasu jak on wysuwa roszczenia wobec mnie to mi gorzej idzie. Dzięki za odpowiedż.
- FreshEscape
- bywalec
@azja pytaj na forach prawniczych, napewno jest jakieś rozwiązanie tego problemu. A na takich forach specjaliści konkretnie ci odpowiedzą....