paranormalność - czyli jak to się dzieje???
Moderator: moderatorzy
paranormalność - czyli jak to się dzieje???
Jestem z natury obserwatorem.
Kiedyś miałam w domu problem z glistami takimi małymi robaczkami chyba mole spożywcze.
One gnieździły się zazwyczaj w ryżu czy kaszy. Zaczęłam więc spożywcze sypkie jadło trzymać w słoikach.
Spostrzeżenia są takie że mimo że to małe stworzenia i do tego leniwe i powolne potrafiły w ciągu dnia opanować sufit albo z nitki zsuwać się po meblach. Jak to możliwe że z zamkniętej szafki wymykały się co dzień nowe na sufit. - TELEPORTACJA!? - grasowały po całym domu.
Kupiłam zapachowe kulki przeciw molom po jakimś czasie znikły.
Ktoś ma inne spostrzeżenia "para-nie-normalne'??
Kiedyś miałam w domu problem z glistami takimi małymi robaczkami chyba mole spożywcze.
One gnieździły się zazwyczaj w ryżu czy kaszy. Zaczęłam więc spożywcze sypkie jadło trzymać w słoikach.
Spostrzeżenia są takie że mimo że to małe stworzenia i do tego leniwe i powolne potrafiły w ciągu dnia opanować sufit albo z nitki zsuwać się po meblach. Jak to możliwe że z zamkniętej szafki wymykały się co dzień nowe na sufit. - TELEPORTACJA!? - grasowały po całym domu.
Kupiłam zapachowe kulki przeciw molom po jakimś czasie znikły.
Ktoś ma inne spostrzeżenia "para-nie-normalne'??
- Józef80
- zaufany użytkownik
Re: paranormalność - czyli jak to się dzieje???
Widocznie wcześniej już były po za szawką, w końcu musiały z otoczenia do niej wejść, ale nie wszystkie, trochę rozlazło się.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
Zarodniki są niewidoczne gołym okiem, podobnie jak kurz. Dopiero po nagromadzeniu daje się zetrzeć. Są to mikroskopijne organizmy potrafiące wydostawać się łatwo przez zamknięte drzwi, powiem więcej moga przedostawać wraz z powietrzem nawet do nieszczelnie zakręconego słoika z ryżem przykładowo.
- amigo
- zaufany użytkownik
Kiedyś po dragach (psychodeliki) - odczuwałem zjawiska paranormalne. ... Ale co tu się dziwić
To tylko faza, tak na prawdę nie zbyt wierzę w zjawiska paranormalne.
To dla mnie wymysł, bardziej już mnie interesują zjawiska które można potwierdzić naukowo.

To tylko faza, tak na prawdę nie zbyt wierzę w zjawiska paranormalne.
To dla mnie wymysł, bardziej już mnie interesują zjawiska które można potwierdzić naukowo.
- Józef80
- zaufany użytkownik
Zawsze jest lepiej lub logiczne wytłumaczenie a jak nie ma to w przyszłości będzie, nauka się szybko rozwija. Czasem tylko ludzie wystawiają nieprawdziwe swidecta - z niewiedzy lub innych pobudek.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
@Józef80 pamiętasz fragment z Pisma Świętego o tym jak się mówi że istoty na ziemi i w świecie będą .... chyba... rozliczone , czy zbawione.
Słuchałam takiego fragmentu z Pisma i olśniło mnie, a nie zapamiętałam skąd było to czytanie.
Słuchałam takiego fragmentu z Pisma i olśniło mnie, a nie zapamiętałam skąd było to czytanie.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- Józef80
- zaufany użytkownik
Tak, coś czytałem o tym, ale też nie mam pamięci by wiedzieć gdzie. Czytałem w całości stary i nowy testament.
(Wisława Szymborska)
(Wisława Szymborska)
-
- bywalec
"Mocny temat Sebastianie"
Co do robaczków, to raz przyprowadziłem je od swojej mamy, a że one też chcą żyć, to u mnie miały dosyć dobrze. Rzeczywiście lubią śmigać po ścianach i nawet widziałem jak to robią. Później "chowają" się w kącie, np. pomiędzy ścianą i sufitem i tam ostatecznie chcą się przemienić w dorosłego osobnika.
Co do odpowiedzi na pytanie postawione w temacie. Dzieje się ot tak, dzieje się.
Co do robaczków, to raz przyprowadziłem je od swojej mamy, a że one też chcą żyć, to u mnie miały dosyć dobrze. Rzeczywiście lubią śmigać po ścianach i nawet widziałem jak to robią. Później "chowają" się w kącie, np. pomiędzy ścianą i sufitem i tam ostatecznie chcą się przemienić w dorosłego osobnika.
Co do odpowiedzi na pytanie postawione w temacie. Dzieje się ot tak, dzieje się.
Człowiek
Ale ja każdego robaczka którego przyuważyłam gniotłam i do śmieci, nie zostawiałam ani jednego. Dokładnie się przyglądałam sufitowi.ManMachine pisze: ↑czw sty 27, 2022 12:05 pm "Mocny temat Sebastianie"
...Rzeczywiście lubią śmigać po ścianach i nawet widziałem jak to robią. Później "chowają" się w kącie, np. pomiędzy ścianą i sufitem i tam ostatecznie chcą się przemienić w dorosłego osobnika.
-
- bywalec
Wątpisz w umiejętność przemieszczania się larwy z dołu do góry w momencie, gdy jest to poza twoją uwagą?
logika a wrażenia - zacny temat sebastianie
logika a wrażenia - zacny temat sebastianie
Człowiek