paranormalność - czyli jak to się dzieje???

F25 - zaburzenia schizoafektywne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

paranormalność - czyli jak to się dzieje???

Post autor: milusia12 »

Jestem z natury obserwatorem.
Kiedyś miałam w domu problem z glistami takimi małymi robaczkami chyba mole spożywcze.
One gnieździły się zazwyczaj w ryżu czy kaszy. Zaczęłam więc spożywcze sypkie jadło trzymać w słoikach.
Spostrzeżenia są takie że mimo że to małe stworzenia i do tego leniwe i powolne potrafiły w ciągu dnia opanować sufit albo z nitki zsuwać się po meblach. Jak to możliwe że z zamkniętej szafki wymykały się co dzień nowe na sufit. - TELEPORTACJA!? - grasowały po całym domu.
Kupiłam zapachowe kulki przeciw molom po jakimś czasie znikły.

Ktoś ma inne spostrzeżenia "para-nie-normalne'??
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Re: paranormalność - czyli jak to się dzieje???

Post autor: Józef80 »

Widocznie wcześniej już były po za szawką, w końcu musiały z otoczenia do niej wejść, ale nie wszystkie, trochę rozlazło się.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Zarodniki są niewidoczne gołym okiem, podobnie jak kurz. Dopiero po nagromadzeniu daje się zetrzeć. Są to mikroskopijne organizmy potrafiące wydostawać się łatwo przez zamknięte drzwi, powiem więcej moga przedostawać wraz z powietrzem nawet do nieszczelnie zakręconego słoika z ryżem przykładowo.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Kiedyś po dragach (psychodeliki) - odczuwałem zjawiska paranormalne. ... Ale co tu się dziwić :lol:
To tylko faza, tak na prawdę nie zbyt wierzę w zjawiska paranormalne.
To dla mnie wymysł, bardziej już mnie interesują zjawiska które można potwierdzić naukowo.
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Zawsze jest lepiej lub logiczne wytłumaczenie a jak nie ma to w przyszłości będzie, nauka się szybko rozwija. Czasem tylko ludzie wystawiają nieprawdziwe swidecta - z niewiedzy lub innych pobudek.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

@Józef80 pamiętasz fragment z Pisma Świętego o tym jak się mówi że istoty na ziemi i w świecie będą .... chyba... rozliczone , czy zbawione.
Słuchałam takiego fragmentu z Pisma i olśniło mnie, a nie zapamiętałam skąd było to czytanie.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Jaskolka pisze: śr sty 19, 2022 6:48 am @Józef80 pamiętasz fragment z Pisma Świętego o tym jak się mówi że istoty na ziemi i w świecie będą .... chyba... rozliczone , czy zbawione.
Słuchałam takiego fragmentu z Pisma i olśniło mnie, a nie zapamiętałam skąd było to czytanie.
Tak, coś czytałem o tym, ale też nie mam pamięci by wiedzieć gdzie. Czytałem w całości stary i nowy testament.

(Wisława Szymborska)
ManMachine
bywalec

Post autor: ManMachine »

"Mocny temat Sebastianie"

Co do robaczków, to raz przyprowadziłem je od swojej mamy, a że one też chcą żyć, to u mnie miały dosyć dobrze. Rzeczywiście lubią śmigać po ścianach i nawet widziałem jak to robią. Później "chowają" się w kącie, np. pomiędzy ścianą i sufitem i tam ostatecznie chcą się przemienić w dorosłego osobnika.

Co do odpowiedzi na pytanie postawione w temacie. Dzieje się ot tak, dzieje się.
Człowiek
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

amigo pisze: wt sty 18, 2022 9:47 pm Kiedyś po dragach (psychodeliki) - odczuwałem zjawiska paranormalne. ... Ale co tu się dziwić :lol:
...
Kiedyś oglądałam program o gorylach. Jeden z osobników, odrzutek, jadł te robaczki, ponoć mają działanie psychodeliczne.
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

ManMachine pisze: czw sty 27, 2022 12:05 pm "Mocny temat Sebastianie"

...Rzeczywiście lubią śmigać po ścianach i nawet widziałem jak to robią. Później "chowają" się w kącie, np. pomiędzy ścianą i sufitem i tam ostatecznie chcą się przemienić w dorosłego osobnika.

Co do odpowiedzi na pytanie postawione w temacie. Dzieje się ot tak, dzieje się.
Ale ja każdego robaczka którego przyuważyłam gniotłam i do śmieci, nie zostawiałam ani jednego. Dokładnie się przyglądałam sufitowi.
ManMachine
bywalec

Post autor: ManMachine »

Wątpisz w umiejętność przemieszczania się larwy z dołu do góry w momencie, gdy jest to poza twoją uwagą?

logika a wrażenia - zacny temat sebastianie
Człowiek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizoafektywne”