Religion

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Religion

Post autor: AcidHouse »

Jestem na razie ateistą, który nie przekreśla swojego nawrócenia w przyszłości, rozumiem chrześcijan, potępiam prześladowania chrześcijan i nigdy nie przeczytam Koranu.
swtern
zaufany użytkownik

Re: Religion

Post autor: swtern »

Wiekszosc ateistów wymieka pod koniec zycia.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

- Komu w drogę, temu czas.
- Komu w drogę, temu łopata.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

paulus318 pisze: pt wrz 03, 2021 2:30 pm Wiekszosc ateistów wymieka pod koniec zycia.
Jo trwoga to do boga
:angelic-blueglow:
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Dzisiaj jestem chrześcijaninem niepraktykującym, a za tydzień chcę być kosmitą.
Nigdy nie przeczytam Koranu.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Chrześcijaństwo ma fajne podłoże związane z dobrem jednak nie odpowiada na wiele pytań jakie niesie rzeczywistość . Wręcz przesłanie jest nawet sprzeczne . A to nie jest przyjazne dla rozsądku i zdrowego myślenia . W kościele słyszy się o dobru sprawiedliwości a gdy odpala się wiadomości czy w życiu czasem to jakoś kłuje w oczy i rozum zaczyna się przeciwstawiać . I ja myśle że tak jest ludzie pół anioły pół ludzie , pół ludzie pół demony . Albo gorzej . Czemu ludzie tak się zachowują czasem jak to widać w wiadomościach czy np . na wp . Czasem to zwykłe emocje i nieokrzesanie a czasem coś niewytłumaczalnego . Telewizja wzoruje wzorce czysto głupie często i sztuczne co ludzi tak naprawdę wkuwia .Sztuczna chierarchia a kościół o sprawiedliwości i miłości można się rozwlekać .Ogólnie w kościele to jest tak by nie zadawać pytań .
Zresztą ludzie zabili Jezusa . To też takie małe przesłanie smutne o jakim mówi kosćiół .
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

A Biblia była zmieniana na potrzeby wojen krzyżowych już np by usprawiedliwić wojnę co nie pasowało wcześniej tym bardziej że arabowie do 1 wojen krzyżowych dobrze traktowali chrześcijan . Ludzie chcą sobie tu zrobić chyba piekło na ziemi .Niepotrafią szczególnie państwa się do dogadać . Często to sztuczne podziały dla kasy co przenoszą się na świadomość ludzi . Żałosne to jest. Kosmici jak nas obserwują a w to nie wątpie to pewnie im to przypomina trochę wojny inteligentnych mrówek z różnych mrowisk
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

,,Mędrcy,, teologiczni mają różne charaktery czytają te pisma doszukują się różnic pod wpływem złego nastroju i nienawiści doszukują się pogardy i szczują całe społeczeństwa a zaostrzone to jest zwykłym ludzkim często dziadowskim podejściem . W sumie to nie dziwne patrząc że te osoby oddalone sa od np. normalnej pracy co zajebały ich umysł . Czasem jest to umysł światły ale nie za często . Często robaczywy przegniły pazerny . I sieją ziarno nienawiści podsycane przez polityków np. i pieniądze . Najlepiej znależść sobie odskocznie by nie zwariować uważam że jest reinkarnacja , KK też ma sporo racji . Jedni nie respektują np. códów niewytłumaczonych zjwisk innych religii .Pisałem kiedyś kościół mówi mechanicznie o sprawiedliwości i 1 życiu . Duszy i jej ocenie . Ale no jak to przystaje do realiów śmierci i chorób które zabierają ludzi za wcześnie albo rodzą się upośledzieni co z nimi , Posługują się formułką ślepo o niewielkiej liczbie ludzi wpuszczonych do nieba kilkaset tysięcy sami mówią o życiu w skromności a KK sam zabiera ludziom chore pieniądze na pogrzeb . O czym tu mówić . Walić taki kościół on odszedł od Boga .Są tam ludzie idealiści i dobre osoby ale ogólnie jest zepsuty i sieje kiepskie myśli i zwątpienie
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Słonecznik1 pisze: sob wrz 04, 2021 2:09 pm A Biblia była zmieniana na potrzeby wojen krzyżowych już np by usprawiedliwić wojnę co nie pasowało wcześniej tym bardziej że arabowie do 1 wojen krzyżowych dobrze traktowali chrześcijan.
Ciekawie to ująłeś @Słonecznik1, dałeś mi impuls do poszukiwań:
- 375- upadek Cesarstwa Zachodniorzymskiego
- 1453- upadek Bizancjum
- 1054- schizma (...)
- 1096- 1. krucjata
Encyklopedia PWN podaje: "Pojawienie się dopiero w końcu XI w. myśli zbrojnego odzyskania Jerozolimy, zdobytej przez Arabów już 638, spowodowane zostało jednoczesnym wystąpieniem wielu czynników".
Dobrze sobie odświeżyć wiedzę, dzięki :-)
Bo jestem dzisiaj w stanie otępiennym, serio. Zero apetytu, a kiszki marsza grają.
Awatar użytkownika
precelik
bywalec
Status: samozatrudnienie - Wonders4you.com
Kontakt:

Post autor: precelik »

A ja odkąd zacząłem traktować ewangelie, i zbawienie w Jezusie Chrystusie na powaznie mam święty spokój w głowie bez zadnych lekartw, a 2 lata szwędałem się po psychiatrykach, diagnozowali mi dwubiegówkę na początku, potem już tylko schizofrenie z róznymi przydomkami... tutaj o tym nagrałem jak mi się to udalo zrobić:
Moje strony: Żółte Papiery - blog o schizofrenii | Tomek - strona domowa - obrazki... wiersze.. i inne... | Moje małe poradniki: Jak to zrobić?
Moja praca: Tworzenie i aktualizowanie stron www
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”