Leki należy brać regularnie, tak regularnie, że aż bardzo regularnie
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Leki należy brać regularnie, tak regularnie, że aż bardzo regularnie
Jacek, Marek wiecie, że ja tak jak Wy i większość użytkowników forum (pominę osoby tylko zainteresowane) musimy zażywać regularnie lekarstwa, czasem nawet do końca życia, ponieważ odstawiając nasze leki może dojść do rozluźnienia zaworu w mózgu, który najczęściej skutkuje hulankami, tańcami, skokami, skipami i co tam jeszcze duszyczka zapragnie.
Ja już się pogodziłem z braniem leków i tak jak skin wowo, czyli Wilczypazur z Anglii wspominał na filmiku cukierki są znacznie lepsze od zastrzyków.
Aha schizofrenia będzie musiała się ze mną męczyć bardzo długo, ponieważ wystosuję przeciwko niej działa ze strony łamigłówek dla mózgu, gimnastyki i zrozumieniu dla przeciwników.
Jak zawiodłem parę osób to trudno, ale już nic tego nie zmieni - to nauka kompromisu.
Ja już się pogodziłem z braniem leków i tak jak skin wowo, czyli Wilczypazur z Anglii wspominał na filmiku cukierki są znacznie lepsze od zastrzyków.
Aha schizofrenia będzie musiała się ze mną męczyć bardzo długo, ponieważ wystosuję przeciwko niej działa ze strony łamigłówek dla mózgu, gimnastyki i zrozumieniu dla przeciwników.
Jak zawiodłem parę osób to trudno, ale już nic tego nie zmieni - to nauka kompromisu.
Re: Leki należy brać regularnie, tak regularnie, że aż bardzo regularnie
Chyba zmienię sobie nick na "przodownica" ;-) Przodownica czego? Boję się tego wypowiedzieć.(...) To "męskie" forum, więc rozumiem, dlaczego zwracasz się do niejakiego Marka i niejakiego Jacka, @Acid ;-) Ale do rzeczy: Co u licha z meteopatami..?AcidHouse pisze: ↑pt sie 06, 2021 1:37 pm Jacek, Marek wiecie, że ja tak jak Wy i większość użytkowników forum (pominę osoby tylko zainteresowane) musimy zażywać regularnie lekarstwa (...) Aha schizofrenia będzie musiała się ze mną męczyć bardzo długo, ponieważ wystosuję przeciwko niej działa ze strony łamigłówek dla mózgu, gimnastyki i zrozumieniu dla przeciwników.u.

# rozepchaj k d.
To powinno wystarczyć.
Pijcie kawę. I herbatę.
To powinno wystarczyć.
Pijcie kawę. I herbatę.
"(...) Pijcie kawę. I herbatę"...
Kawe pije, owszem, z rana dwie szklanki z uchem, zima dwa kubki z uchem. Nie toleruje zadnych herbat, ani czarnej, ani zielonej, ani bialej, ani yerby. Pije ziola: koper wloski, pokrzywa, czasem rumianek i melisa. Kompot i soki Maminej roboty, wlasnie mi sie konczy winogronowy. @BrightAngel pije sok z aronii, moja Mama tez- to dobre na stawy i kosci, dla mnie za cierpki w smaku. Poza tym ostudzona woda z czajnika przelana do pollitrowej butelki po wodzie mineralnej. Mleka nie pije/nie jem wcale, mleko to ohyda, wyjatek kawa cappuccino, w ktorym mleko w proszku zawarte jest i nalesniki, bez niego bylby omlet.
Kawe pije, owszem, z rana dwie szklanki z uchem, zima dwa kubki z uchem. Nie toleruje zadnych herbat, ani czarnej, ani zielonej, ani bialej, ani yerby. Pije ziola: koper wloski, pokrzywa, czasem rumianek i melisa. Kompot i soki Maminej roboty, wlasnie mi sie konczy winogronowy. @BrightAngel pije sok z aronii, moja Mama tez- to dobre na stawy i kosci, dla mnie za cierpki w smaku. Poza tym ostudzona woda z czajnika przelana do pollitrowej butelki po wodzie mineralnej. Mleka nie pije/nie jem wcale, mleko to ohyda, wyjatek kawa cappuccino, w ktorym mleko w proszku zawarte jest i nalesniki, bez niego bylby omlet.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No z tym dawkowaniem to jest tabu. Jak jesteś zagrożony samobójstwem, albo jak wmówią ci że jesteś zagrożeniem to nie masz już prawa do ryzykowania. Najpierw będą ci to mówić miłymi słówkami a jak nie będziesz reagować to w wypisie zapiszą niewspółpracujący.
Że o wzbudzaniu poczucia winy nie wspomnę.
A granie na narzuconych fobiach społecznych to temat na doktorat z psychologii.
Że o wzbudzaniu poczucia winy nie wspomnę.
A granie na narzuconych fobiach społecznych to temat na doktorat z psychologii.
No jasne, ja mam w jednym z wypisow: "Pacjentka wymaga leczenie preparatem Rispolept Consta (injekcje, brrr) ze wzgledu na notoryczny brak wspolpracy", bujda na resorach, ale pani doktor dodala tez, ze pojawil sie u mnie "parkinsonizm wtorny", glowa mi sie kiwala, nie bylo to do ukrycia, zauwazalne dla laika. Po powrocie do domu bralam ten neuroleptyk dalej, ale w tabletkach, az zauwazylam, ze mi szkliwo z zebow schodzi...
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Musiałem to sobie głośno powiedzieć, ale to nic nie daje.
Jest to krwawy sport.
Jest to krwawy sport.