Witam
Cierpię na schizofrenie od 7 lat. Ostatni epizod miałam w 2017 r. Biorę Abilify 15 Mg, miałam też przepisaną olanzapinę - 10 Mg ale w lutym tego roku z pomocą psychiatry odstawiłam ten lek. Ostatnio dużo się dzieje w moim życiu - w pracy dużo trzeba się skupić, od paru dni mam problemy ze spaniem i mam zmienny nastrój
Ogólnie to mam bardzo silny ból w klatce pod piersiami i w mostku. Byłam z tym u lekarza w ambulatorium osłuchał mnie i zrobił EKG i ciśnienie zmierzył i wszystko w normie jest. Ktoś z Was miał coś takiego? Może to wpływ leków - od tego piątku biorę olanzapinę na noc. a wiadomo że psychotropy dopiero po dwóch tygodniach działają....
Przedsmak epizodu - nerwoból w klatce piersiowej i mostku
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Re: Przedsmak epizodu - nerwoból w klatce piersiowej i mostku
Moim zdaniem schizofrenia może zawierać elementy nerwicowe. Ale... prawie całkowicie "wyparto" psychoanalizę z psychiatrii... (Elementy biograficzne pacjenta są potrzebne, ale już nie wiadomo do czego...AnyG pisze: ↑czw lip 29, 2021 5:48 am Ogólnie to mam bardzo silny ból w klatce pod piersiami i w mostku. Byłam z tym u lekarza w ambulatorium osłuchał mnie i zrobił EKG i ciśnienie zmierzył i wszystko w normie jest. Ktoś z Was miał coś takiego? Może to wpływ leków - od tego piątku biorę olanzapinę na noc. a wiadomo że psychotropy dopiero po dwóch tygodniach działają....

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Przedsmak epizodu - nerwoból w klatce piersiowej i mostku
Nerwy sercowe i przełyku są te same i dlatego ból jest b. podobny. Dlatego to może być problem z przełykiem u Ciebie od leków i stanów stresowych. Masz problemy z przełykaniem pokarmów? Musisz więcej popijać po zjedzeniu?AnyG pisze: ↑czw lip 29, 2021 5:48 am Witam
Cierpię na schizofrenie od 7 lat. Ostatni epizod miałam w 2017 r. Biorę Abilify 15 Mg, miałam też przepisaną olanzapinę - 10 Mg ale w lutym tego roku z pomocą psychiatry odstawiłam ten lek. Ostatnio dużo się dzieje w moim życiu - w pracy dużo trzeba się skupić, od paru dni mam problemy ze spaniem i mam zmienny nastrój
Ogólnie to mam bardzo silny ból w klatce pod piersiami i w mostku. Byłam z tym u lekarza w ambulatorium osłuchał mnie i zrobił EKG i ciśnienie zmierzył i wszystko w normie jest. Ktoś z Was miał coś takiego? Może to wpływ leków - od tego piątku biorę olanzapinę na noc. a wiadomo że psychotropy dopiero po dwóch tygodniach działają....
W razie bólu dużo pij soków i rozmasuj mocno sobie mięśnie tuż pod mostkiem. Też miód spadziowy może pomóc, tylko musi być wysokiej jakości.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.