W jakich zawodach może pracować schizofrenik mając tylko średnie wykształcenie?

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Mictru
zarejestrowany użytkownik

W jakich zawodach może pracować schizofrenik mając tylko średnie wykształcenie?

Post autor: Mictru »

Jeśli pracujecie podzielcie się opinią na ten temat
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: W jakich zawodach może pracować schizofrenik mając tylko średnie wykształcenie?

Post autor: Catastrophique »

Pracowalem jako grafik, kasjer, konsultant w call center, przy wykladaniu towaru, inwentaryzacji a teraz bede rozwijal wlasna dzialalnosc coachingowo - szkoleniową.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
luis_jarecki

Re: W jakich zawodach może pracować schizofrenik mając tylko średnie wykształcenie?

Post autor: luis_jarecki »

Od kiedy zdiagnozowano u mnie schiozfrenie pracowałem na stanowisku "pomoc kucharza" na pół etatu, ale zmieniłem prace i teraz jestem magazynierem w pełnym wymiarze czasu. Na szczęście mam orzeczenie o niepełnosprawności, a dzięki temu mam więcej urlopu, krótszy dzień pracy (7h) i dłuższą przerwę. Myślę jednak o zmianie pracy i chcę spróbować swoich sił na produkcji.
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

Ksiądz, artysta, polityk, mechanik, filozof
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

W remisji może pracować wszędzie tam gdzie czuje się na siłach.Stany chorobowe najczęściej zabiją każdą inicjatywę .
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Bez matury to nie średnie wykształcenie.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Możesz sie zatrudnić w żabce, tak przykładowo, bo może to być inna praca, i iść na studia, są dofinansowania.
nic
Awatar użytkownika
lasta
bywalec
Kontakt:

Post autor: lasta »

można pracować w domu na swoje, ja przykładowo rysuje i czytam książki o programowaniu, mimo że już swój wiek mam, poszerzam tak kwalifikacje, kiedyś zrobiłem dwutygodniowy kurs z urzędu pracy grafika komputerowego i pracowałem w zawodzie przez jakiś czas, praca fajna była, lekka, tylko dojazd daleko i nie wytrzymałem, mam wykształcenie średnie
poza tym można się rozejrzeć w freelancingu tam raczej umiejętności i portfolio, niekoniecznie dokumenty o ukończeniu szkoły
Eliza00
zaufany użytkownik

Post autor: Eliza00 »

Mój narzeczony pracował w ochronie po 12 godzin, nie byłam zadowolona, bo widziałam ile energii go to kosztuje. Nocki głownie.
Awatar użytkownika
prezydentBRS

Post autor: prezydentBRS »

Mam średnie wykształcenie, pracowałem na ochronie w różnych trybach: 14 godzin, 24 i 12. Teraz pracuję jako sprzątacz. Chciałbym zmienić pracę na coś ambitniejszego, ale wchodzę na olx i przewijam strony z ofertami i wszędzie jest albo ochrona albo sprzątanie. Aż do porzygu.
A na co dzień nie ogień tylko woda
bo schizofrenia to dość częsta choroba
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

Ochrona to niebezpieczny zawód, a sprzątanie to sztuka.
Inwalida z paraliżem nóg może pracować tylko ręcznie.
Anonimowo1

Post autor: Anonimowo1 »

W moim przypadku ciężko mi znaleźć cokolwiek czemu podołam. Mieszkam w małym mieście i do najbliższego większego mam około 50km.
Większość ofert wymaga kwalifikacji i/lub doświadczenia. Potem jest praca z ciągłym kontaktem międzyludzkim, gdzie jeszcze musisz być miły dla klientów itd.
Praca na produkcji w mojej okolicy też nie jest łatwa i przełożeni potrafią się psychicznie znęcać nad słabszymi( wiem od kolegów którzy pracowali). Pomoc na budowie wymaga dźwigania czegoś, a mam znacznie skrzywiony kręgosłup i przez każde kilka godzin fizycznej pracy kilka dni mnie potem boli.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakieś lekkie prace sezonowe albo kierowca na kat. B
Lachim90

Post autor: Lachim90 »

Czy udawało Wam się uzyskać zdolność do pracy u lekarza medycyny pracy przed jej podjęciem czy odmawiano Wam jej? Na jaki czas Wam ją dawano? Czy schizofrenik może jak chce i ma możliwość(czuje się dobrze) pracować, czy na wieść o schizofrenii lekarz odmawiał zdolności do pracy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”