Białe punkciki przed oczami
Moderator: moderatorzy
Białe punkciki przed oczami
Mam białe punkciki przed oczami ,jak je zamykam, ruszające się. Kiedyś widziałem w oczach zamkniętych pająki i jakieś stwory ale mi to przeszło. Teraz są tylko białe punkciki. To niezła dolegliwość bo prawie nie dam rady spać. Poza tym coś ciągle dotyka mi umysł, jak jakiś elektromagnez, czy coś takiego . To trochę dziwne, bo tego nie rozumiem, co to powoduje. Czy mój umysł jest uszkodzony?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Białe punkciki przed oczami
Masz najpewniej omamy wzrokowe lub pseudoomamy wzrokowe. Do tego dochodzą najpewniej urojenia. Leczysz się? Bierzesz jakieś świństwa (narkotyki)?
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Leczę się. Nie biorę narkotyków. Mam autyzm i zamgloną świadomość i utratę pamięci. Biorę klozapol i rispolept i coś na padaczkę. Te punkciki widzę jak idę spać, dlatego cierpie na bezsenność. Mam też depresję i biorę na nie leki i coś na sen. Coś mi się przypomniało, że te punkciki istnieją od kiedy trafił mnie piorun (serio), czy to zbieg okoliczności?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Możliwe, że to ma związek z uderzeniem piorunu.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Też miewałem takie punkciki, ale bym określił to jako bardziej poruszające się świetliki, i myślę, że to związane jest z żywiołem ognia, ogólnie nic wielkiego. Np. przy kichnięciu kiedyś.
Umysł... Mózg może inaczej pracować ze względu na leki jakie bierzesz. Mózg jednak można ćwiczyć, choćby dbając o siebie, i od strony psychiki i od strony ciała.
pozdrawiam i zdrówka
k
Miałem też uczucuie takiego elektromagnesu, ale to złudzenie że ktoś promieniuje tym na nas, w sensie to jest wg mnie jakieś przeciążenie ukł. nerwowego, leki bierzesz mocne, i znam to, bo też tak brałem/biorę..
Umysł... Mózg może inaczej pracować ze względu na leki jakie bierzesz. Mózg jednak można ćwiczyć, choćby dbając o siebie, i od strony psychiki i od strony ciała.

pozdrawiam i zdrówka
k
nic
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Warto zgłosić się do okulisty zbadać oczy. Może to być związane z siatkówką oka, czy jakimś guzkiem w oku. Warto zrobić badania. Wcześniej też zbadać ciśnienie krwi. Może tez to są powikłania cukrzycowe, anemia. Wachlarz chorób przy tym objawie niestety może być spory.
Jeżeli jednak bierzesz leki, obstawiał bym że to coś z cukrzycą związane. Diagnostyka jest ważna.
Jeżeli jednak bierzesz leki, obstawiał bym że to coś z cukrzycą związane. Diagnostyka jest ważna.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
No pewnie, warto się zbadać. Bardziej to czarne kropki, które zasłaniają widok ponoć mogą być związane z nerwicą, kiedyś słyszałem od jednej dziewczyny, która to miała.
Ja miewałem świetliki...
Ja miewałem świetliki...
nic
Zdaję sobię sprawę z choroby, jednak coś się nie zgadza, bo pogorszyła się mi inteligencja, nic nie pamiętam. W lustrzę widzę jakiś cień siebie, nie pamiętam jak wyglądam, nie mam wyobraźni. Często padam na ziemię bez powodu. Ogólnie nie jest dobrze. Boję się spojrzeć prawdzie w oczy, że jestem do niczego. Z tymi punkcikami to mały problem, jestem jakiś inny, żyję jak przez mgłę.