Smutek z samotności

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

Smutek z samotności

Post autor: Cynamon »

macie tak że śni wam się że macie dziewczynę a potem to się okazuje snem
i zaraz po przebudzaniu czujecie smutek/depresje zanim się dobrze nie rozbudzicie?
ja mam tak co jakiś czas od wieku lat :/
ale jak się dobrze dobudzę to już to smutne uczcie mija
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Re: Smutek z samotności

Post autor: nadzieja dobrowolska »

Miałam tak jeden raz po odstawieniu leków. Teraz ta sama osoba jest już od pół roku moim partnerem.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

To normalne że sen odzwierciedla własne pragnienia i obawy.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Dla mnie samotność to wyzwolenie. Bezpieczniej czuję się i spokojniej sam.
Kiedyś śniło mi się, że przyczepiła się do mnie jakaś kobita i całą noc męczyłem się z nią, kłócąc się, przekonując, cierpiąc i próbując zrozumieć to złośliwe stworzenie.
Na szczęście obudziłem się i zrozumiałem, że to tylko sen a wokoło mnie przyjemna cisza i spokój i wszystko w domu na swoim miejscu. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Uwielbiam gosci, ktorzy pisza, ze uwielbiaja samotnosc, a tak naprawde mocno cierpia wewnetrznie, potrzebujac ludzi. Mozecie innych oklamywac, siebie tez, ale jak jest naprawde - sami dobrze wiecie.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

W większości jesteśmy istotami stadnymi .w chorobie stajemy się samotnymi często z musu i jedni sobie z tym radzą inni nie.
Jestem w stanie zrozumieć samotność z wyboru,wierzę że się zdarza ,trudno kogoś posądzać o kłamstwo ,skoro mówi jak jest.
cezary123
zaufany użytkownik

Zależy jacy to ludzie są i jakie relacje. Rozsądek podpowiada, że niektórzy ludzie polepszają nasz stan a niektórzy pogarszają. (uprzedzeniami na przykład, jeżeli chodzi o zdiagnozowanych).
Samotność czasem to jest azyl dla świętego spokoju.
nadzieja dobrowolska
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: nadzieja dobrowolska »

To głupota pisać, że jest się samotnym, jeśli regularnie wchodzi się na forum i pisze z innymi użytkownikami. Ja rozumiem, że ktoś woli być sam i wcale na tym nie cierpi, ale trzeba wziąć na to poprawkę...
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Forum to tylko namiastka życia w społeczeństwie,nadal poza nim trzeba sobie radzić z samotnością,ale stwarza pewne udogodnienia sprawiając radość adekwatną do poziomu interakcji powstałej z jakąś osobą podczas pisania.
cezary123
zaufany użytkownik

Mi sprawia nie tyle radość z interakcji, co z możliwości zapisania i przedstawienia swoich myśli, wyobrażeń i poglądów, już nieważne kto to przeczyta czy nie. :)

A wracając do tematu, to takie rozczarowanie z kobietą miałem na żywo, naprawdę, nie musiałem śnić :evil: :auto-ambulance:

We śnie raczej te anioły damskie są wierne do końca i obiecują powrócić w kulminacyjnym momencie :angelic-flying:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Coraz bardziej doceniam samotność zamiast sztucznych czy toksycznych znajomości.
nic
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Wszyscy tutaj spotykają się we wspólnym gronie a tak naprawdę każdy osobno zamknięty w swoich czterech ścianach.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Ja mam szczęście cztery ściany dzielić z żoną z która łączę różne pasje,wiec w tej kwestii jest dobrze.Jak wrócę do grania w kapeli to znajdą się podobni pasjonaci jak ja.Więc perspektywy całkowitej samotności mi nie grożą.
Awatar użytkownika
Mika07
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Mika07 »

Cynamon pisze: śr gru 30, 2020 11:38 am macie tak że śni wam się że macie dziewczynę a potem to się okazuje snem
i zaraz po przebudzaniu czujecie smutek/depresje zanim się dobrze nie rozbudzicie?
ja mam tak co jakiś czas od wieku lat :/
ale jak się dobrze dobudzę to już to smutne uczcie mija
Mam tak codziennie
F20.3
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Czasem mam sny o kolezance z gimanzjum, ktora byla dla mnie mila, przyjazna i widac ze chciala zwiazku a ja olewalem to bo wolalem ''sie bawic''.A byla to calkiem ogarnieta dziewczyna :cry:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Mi czasem melancholicznie.
nic
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Trzeba pokochac samotnosc, oswoisc sie z nia, zawrzec pakt i byc przygotowanym na kolejne lata samotnosci. :roll:
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

Nie potrafię być samotny i bardzo przyzwyczajam się do ludzi.Pojawiają się w moim życiu i znikają a ja nie mogę się z tym pogodzić czasami.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

amigo pisze: pt paź 08, 2021 4:53 pm Trzeba pokochac samotnosc, oswoisc sie z nia, zawrzec pakt i byc przygotowanym na kolejne lata samotnosci. :roll:
Nie trzeba. Samotnosc to koszmar. A kazdy z nas ma mozliwosc spotykania sie z kims, poznania znajomych, przyjaciol etc.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Do mnie nikt nie przychodzi, bo wszyscy boją się mojej Mamy. Tak zawsze było: To ja szłam pól miasta, by kogoś odwiedzić, spotykaliśmy się też na mieście i piliśmy tanie wino w parku. Ona nie lubi, jak ktoś mnie odwiedza, jak ktoś jest w moim pokoju, słuchamy muzyki i śmiejemy się. Jest cenzorem i wielkim krytykiem, twierdzi, że zna się na ludziach, bo w latach '70 pracowała przez siedem lat w prokuraturze (jako protokolantka miała do czynienia również ze złodziejami i mordercami, wszelkie dokumenty przechodziły przez Jej ręce, nawet opinie biegłych psychiatrów; z racji pracy musiała mieć książeczkę PZPR, ale nie, nie miała do czynienia z komunistyczną "aktywą", a swoją funkcję wykorzystywała nierzadko do pomagania cichaczem "prostym" ludziom). A ja lubię ludzi niedoskonałych. Mama mówi, że jak mam ochotę na seks, to proszę, do hotelu, albo pod krzaczek. Mimo wieloletnich kontaktów z wysoko postawionym ludźmi (była też sekretarką w dość dużej firmie), jest... taka nieokrzesana. Nie mam zamiaru wyprowadzać się z domu, bo potem bym miała problemy w dopominaniu się o to, co i mnie się należy po rodzicach, zwłaszcza, że mój brat nakręcony przez bratową, uważa, że należy mu się większość, jeżeli nie wszystko nawet. Urządziłam sobie swój pokój po swojemu i czuję się w nim dobrze. Kupuję dużo książek (nowe i używane), to moje remedium na samotność i nie ukończone studia, słucham radia i muzyki z płyt, a w tygodniu wieczorami oglądam programy informacyjne i teleturnieje, czasem z notesem w ręce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „depresja”