pomocy!
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
pomocy!
dlaczego chorzy na schizofrenię tak bardzo bronią się przed próbami pomocy i odbierają to jako atak, wrogość ze strony bliskich?
Re: pomocy!
Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
E ?= m + (*c²)
-
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Jak ja atakuję kogoś, kogokolwiek, kto chce mi pomóc - to czysto na tle urojeniowym. Bez żadnej ideologii za tym ukrytej.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
biologiczna - owszem. ta, którą sobie wybierasz sam; raczej nie.Łukasz Dębogost Tesla pisze: ↑pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
F43.9 

Paradoksalnie może właśnie dlatego. Psychoza paranoidalna musi się przecież brać z wpojonego lęku. To tylko moje zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać.Łukasz Dębogost Tesla pisze: ↑pn sie 17, 2020 8:22 am Psychoza wyciąga wszystkie traumy a najwięcej traum tworzy rodzina, myślę że dlatego.
Schizofrenia bez lęku jak teraz ja mam polega na wkvrwieniu na wszystko dookoła i urojeniach aby tylko kogoś wkręcić złośliwie.
Czasami samo wychodzi też wkręcenie niezłośliwie, ale z tego można się pośmiać z wkręcanym a nie brać na poważnie.
Czasami samo wychodzi też wkręcenie niezłośliwie, ale z tego można się pośmiać z wkręcanym a nie brać na poważnie.
E ?= m + (*c²)
Przede wszystkim chorzy są schizofrenie nie wierzą w intelekt innych w sprawie ich przypadłości. Intelekt innych zwykle odrazu atakuje w nasz komfort. My szukamy logicznych wyjaśnień. A zdrowi w tym czasie obalają nasz intelekt. My bronimy naszego intelektu naturalnie nie mniej jednak wydaje mi się że zdrowiejemy jednak gdy masz intelekt przepadnie i wszystko w głowie zaczyna się tworzyć na nowo. Tak więc zdrowi w naszej sprawie moim zdaniem zawsze lepiej wiedzą, że w naszej głowie same bezsensowne i oderwane od rzeczywistości glupoty w których nie należy szukać sensu