Olanzapina, pytania
Moderator: moderatorzy
Olanzapina, pytania
Witam.
Rok temu trafiłem do szpitala i zacząłem stosować olanzapine. Mój brzuch rozszerzał się szybciej niż wszechświat po wielkim wybuchu, tyłem dosłownie z dnia na dzień i tak z 60 kg jestem obecnie na 80. ten lek nie spowodował u mnie zwiekszonego łaknienia, jem tyle ile jadłem przed szpitalem i nic. Od roku dużo trenuje, mam dietę, unikam alkoholu a mimo to waga stoi w miejscu, stąd kilka moich pytań:
1. Czy odstawienie olanzapina spowoduje powrót do normalnej wagi?
2. Co mam poradzić żeby schudnąć ? Bo już serio nie mam pomysłów, biegałem na początku interwały, potem przeszedłem na cardio, potem tabata i teraz znowu interwały + rower w weekendy. Prace mam fizyczna
3. Czy wy też śpicie długo na tym szajsie ? Bo ja potrafię 12h spać
Rok temu trafiłem do szpitala i zacząłem stosować olanzapine. Mój brzuch rozszerzał się szybciej niż wszechświat po wielkim wybuchu, tyłem dosłownie z dnia na dzień i tak z 60 kg jestem obecnie na 80. ten lek nie spowodował u mnie zwiekszonego łaknienia, jem tyle ile jadłem przed szpitalem i nic. Od roku dużo trenuje, mam dietę, unikam alkoholu a mimo to waga stoi w miejscu, stąd kilka moich pytań:
2. Co mam poradzić żeby schudnąć ? Bo już serio nie mam pomysłów, biegałem na początku interwały, potem przeszedłem na cardio, potem tabata i teraz znowu interwały + rower w weekendy. Prace mam fizyczna
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Olanzapina, pytania
1. Najprawdopodobniej przestaniesz tyc, ale mozesz miec spory problem z rzuceniem. Mi zostalo polowiczne rozwalenie metabolizmu, pomimo, ze nie biore olanzy juz od okolo dwoch lat. Na pewno to kwestia zestarzenia sie o te dwa lata, ale bez przesady. Przed olanza nie moglam przytyc ani grama, a jak juz jej nie biore tyje kilogram-dwa dosyc szybko (ale rownie szybko zrzucam).
2. Nie schudlam prawie nic od kiedy rzucilam ten lek, wiec przepraszam, ale nie doradze.
3. Po olanzie spalam normalnie, ale slyszalam ze wiele osob boryka sie z podobnym problemem co Ty.
2. Nie schudlam prawie nic od kiedy rzucilam ten lek, wiec przepraszam, ale nie doradze.
3. Po olanzie spalam normalnie, ale slyszalam ze wiele osob boryka sie z podobnym problemem co Ty.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Dzięki Pysiu i Chwast za odpowiedzi. Ja się tylko zastanawiam co się odwaliło że z chłopaka który miał wysportowana sylwetkę stałem się zwykłym grubasem. Jestem ciekaw jaki mechanizm za to odpowiada bo u mnie nie było zwiększonego łaknienia a i tak przytyłem.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Metabolizm się zmienił i stąd taka waga... (pewnie tak)
-
- bywalec
Ja mam dokładnie taki sam problem po olanzapinie zacząłem tyć obecnie ważę ponad 110 kilogramów i pomimo odstawienia nic nie schudłem lekarz próbował kombinować zmniejszał mi dawkę na 5 mg i dołączył drugi inny lek ale to nic nie dało
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
A ja na początku roku ważyłem na olanzapinie 116 kg a teraz waże 104 kg. Schudłem ale u mnie była i jest troche inna sytuacja. Mama mi w styczniu zmarła i jestem w żałobie, i nic mi się nie chce nawet jeść. Mógłbym przeżyć o dwóch kromkach dziennie. Biore 10 mg zolafrenu.
też przytyłem po olanzapinie i ogólnie pobytach w szpitalach, wcześniej byłem wysportowany, mi pomogło odstawienie do zera cukru, po 17 już nie jem, piję wodę z cytryną, nie piję słodkich napojów, żadnych słodyczy, tylko woda, o alkoholu to chyba mówić nie muszę, i tak spadło mi 18kg , do tego chodzę 2 godziny dziennie, jedyne co odczuwam to jakby zwiększone łaknienie, mimo, że jem podobne ilości.
Odstawienie całkowite neuroleptyków plus restrykcyjna dieta powinno pozbawiać cię 10 kg. 12 godzin snu na olanzapinie to i tak niedługoSebix555 pisze: ↑ndz lip 12, 2020 7:23 pm Witam.