Schizofrenia innego rodzaju.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Schizofrenia innego rodzaju.
Do tej pory miałem diagnozę schizofrenia paranoidalna.Od ostatniej wizyty(teleporady),lekarka psychiatra zmieniła mi na schizofrenia-schizofrenia innego rodzaju.Na czym polega ta diagnoza.Pogubiłem się już....
-
- bywalec
Re: Schizofrenia innego rodzaju.
Hej ja mam takie rozpoznanie po szpitalu w którym byłem ponad rok temu zespół paranoidalny F.20 gdy pokazałem to swojej pani doktor prowadzącej mnie to miała wątpliwości co do tego i powiedziała że trudno jej podważyć tą decyzje ale wydaje jej się że nie mam schizofrenii dziwna sprawa z tym jest ja myślę o tym dość często czasami lekarze mylą się co do diagnozy bo jest dużo podobnych zaburzeń psychicznych czytałem że takich przypadków jest dużo.
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Też mam F20.8 - schizofrenię innego rodzaju!
Myślałem, że jestem jedyny z taką diagnozą.
Nie wiem, na czym polega u Ciebie.
U mnie zaczęło się od diagnozy "nerwica natręctw", ale byłem ciężkim przypadkiem i nietypowym.
Dziwne zachowania (wynikające z myśli natrętnych, lęków związanych z treściami chorobowymi), fanatyzm religijny, myślenie magiczne (tak napisano w historii choroby).
Dostałem więc rozpoznanie zespołu natręctw na podłożu schizofrenii, czyli F20.8.
"Innego typu" może oznaczać obszerną kategorię schizofrenii o bardzo nietypowym przebiegu.
Myślałem, że jestem jedyny z taką diagnozą.
Nie wiem, na czym polega u Ciebie.
U mnie zaczęło się od diagnozy "nerwica natręctw", ale byłem ciężkim przypadkiem i nietypowym.
Dziwne zachowania (wynikające z myśli natrętnych, lęków związanych z treściami chorobowymi), fanatyzm religijny, myślenie magiczne (tak napisano w historii choroby).
Dostałem więc rozpoznanie zespołu natręctw na podłożu schizofrenii, czyli F20.8.
"Innego typu" może oznaczać obszerną kategorię schizofrenii o bardzo nietypowym przebiegu.
Każdy dźwiga własny schiz.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Zmieniają Tobie diagnozy, a mi nie zmieniają, bo po szpitalach nie chodzę.
Nie udało jeszcze im się mnie zapuszkować więcej, aniżeli raz.
Może poszukaj spróbuj usprawnić dietę, później zdaj relację co się ogónie z Tobą dzieje, następnie możesz włączyć przestać już tyle palić wyłączyć.
Nie udało jeszcze im się mnie zapuszkować więcej, aniżeli raz.

Może poszukaj spróbuj usprawnić dietę, później zdaj relację co się ogónie z Tobą dzieje, następnie możesz włączyć przestać już tyle palić wyłączyć.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Teleporady - ona nie czuje Twej energii, bo podczas teleporad nie ma jestestwa.
Ona Cie nie czuła, a musiała patrzeć na to Twoje zdjęcie.
Ona Cie nie czuła, a musiała patrzeć na to Twoje zdjęcie.