Schizofrenia innego rodzaju.

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
einsam
zaufany użytkownik

Schizofrenia innego rodzaju.

Post autor: einsam »

Do tej pory miałem diagnozę schizofrenia paranoidalna.Od ostatniej wizyty(teleporady),lekarka psychiatra zmieniła mi na schizofrenia-schizofrenia innego rodzaju.Na czym polega ta diagnoza.Pogubiłem się już....
nieznajomy2020
bywalec

Re: Schizofrenia innego rodzaju.

Post autor: nieznajomy2020 »

Hej ja mam takie rozpoznanie po szpitalu w którym byłem ponad rok temu zespół paranoidalny F.20 gdy pokazałem to swojej pani doktor prowadzącej mnie to miała wątpliwości co do tego i powiedziała że trudno jej podważyć tą decyzje ale wydaje jej się że nie mam schizofrenii dziwna sprawa z tym jest ja myślę o tym dość często czasami lekarze mylą się co do diagnozy bo jest dużo podobnych zaburzeń psychicznych czytałem że takich przypadków jest dużo.
Awatar użytkownika
dzwonkowy
zaufany użytkownik
Status: schizofrenik - rezydent

Post autor: dzwonkowy »

Też mam F20.8 - schizofrenię innego rodzaju!
Myślałem, że jestem jedyny z taką diagnozą.
Nie wiem, na czym polega u Ciebie.
U mnie zaczęło się od diagnozy "nerwica natręctw", ale byłem ciężkim przypadkiem i nietypowym.
Dziwne zachowania (wynikające z myśli natrętnych, lęków związanych z treściami chorobowymi), fanatyzm religijny, myślenie magiczne (tak napisano w historii choroby).
Dostałem więc rozpoznanie zespołu natręctw na podłożu schizofrenii, czyli F20.8.
"Innego typu" może oznaczać obszerną kategorię schizofrenii o bardzo nietypowym przebiegu.
Każdy dźwiga własny schiz.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Zmieniają Tobie diagnozy, a mi nie zmieniają, bo po szpitalach nie chodzę.
Nie udało jeszcze im się mnie zapuszkować więcej, aniżeli raz. :lol:
Może poszukaj spróbuj usprawnić dietę, później zdaj relację co się ogónie z Tobą dzieje, następnie możesz włączyć przestać już tyle palić wyłączyć.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Teleporady - ona nie czuje Twej energii, bo podczas teleporad nie ma jestestwa.
Ona Cie nie czuła, a musiała patrzeć na to Twoje zdjęcie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”