Naturalne sposoby na bezsenność
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Naturalne sposoby na bezsenność
Jedną z podstawowych rzeczy jaką należy zrobić, gdy cierpimy na bezsenność, to dobrze dotlenić organizm. Dlatego zaleca się chodzenie na spacery po świeżym powietrzu. Mam na myśli świeżym, czyli lasy poza miastem. Parki w miastach też są przepełnione spalinami.
Do tego należy przewietrzyć pokój przed snem. I potem należy stosować dodatkowe metody leczenia.
Do tego należy przewietrzyć pokój przed snem. I potem należy stosować dodatkowe metody leczenia.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Naturalne sposoby na bezsenność
Można jeszcze wziąć gorącą kąpiel przed snem, człowiek po niej staje się senny.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja polecam (w sezonie grzewczym, czyli teraz) namoczyć bardzo mocno jakiś koc, wykręcić go z wody aby był wilgotny i postawić go na rozgrzanym kaloryferze - woda paruje z w koca tworząc dobrą atmosferę wilgoci dla snu, ponieważ sam grzejący kaloryfer mocno wysusza powietrze, dlatego możemy mieć problem ze snem.
Oczywiście też można kupić nawilżacz powietrza - wyjdzie na to samo, ale wydaje mi się że koc wystarczy.
Oczywiście też można kupić nawilżacz powietrza - wyjdzie na to samo, ale wydaje mi się że koc wystarczy.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak isc na spacer
2-3 kilometry zmeczyc sie i lepiej sie spi
2-3 kilometry zmeczyc sie i lepiej sie spi
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zioła na bezsenność: (podstawowe) melisa lekarska, kozłek lekarski, chmiel, lipa, owies, rumianek,
pomocnicze:
szałwia lekarska, bazylia, arcydzięgiel, kalina koralowa, babka zwyczajna, miód, wierzba, lucerna, grzyby reishi, krwawnik, morwa biała, schizandra, rehmannia glutinosa, kolendra (sok z młodych liści), różanecznik, cytryniec chiński, jujuba, kava, kocimiętka, lawenda wąskolistna, brahmi, miód spadziowy, kombucha, orzeszki ziemne, męczennica cielista, kwiat maku polnego, kwiat pierwiosnka, bukwica lekarska, owocnia dyni, dziurawiec, głóg, marzanka wonna, prawoślaz, owoc róży dzikiej, wrzos, jodła, wanilia, eukaliptus, berberys, orzechy włoskie, dziewanna,
pomocnicze:
szałwia lekarska, bazylia, arcydzięgiel, kalina koralowa, babka zwyczajna, miód, wierzba, lucerna, grzyby reishi, krwawnik, morwa biała, schizandra, rehmannia glutinosa, kolendra (sok z młodych liści), różanecznik, cytryniec chiński, jujuba, kava, kocimiętka, lawenda wąskolistna, brahmi, miód spadziowy, kombucha, orzeszki ziemne, męczennica cielista, kwiat maku polnego, kwiat pierwiosnka, bukwica lekarska, owocnia dyni, dziurawiec, głóg, marzanka wonna, prawoślaz, owoc róży dzikiej, wrzos, jodła, wanilia, eukaliptus, berberys, orzechy włoskie, dziewanna,
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.