Schizofrenia jest stanem duchowym wywołanym przez ducha odstępczego czyli szatana
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- hagonbc
- bywalec
- Status: szlachta nie pracuje
- Gadu-Gadu: 24522233
Schizofrenia jest stanem duchowym wywołanym przez ducha odstępczego czyli szatana
Schizofrenia jest stanem duchowym wywołanym przez ducha odstępczego czyli szatana a nie tylko zaburzeniem stricte "neurologicznym". Te wszystkie hipotezy "oficjalnej medycyny" to tylko czubek góry lodowej - nie dotykają sedna problemu bo "oficjalna psychiatria" musi być neutralna światopoglądowo i religijnie i nie do pomyślenia jest, aby "wielcy badacze schizofrenii" uwzględniali czynniki religijne w swoich badaniach i spekulacjach rozumowych na temat tej choroby. Tymczasem prawda jest taka, ze czynnik religijny w postaci szatana odgrywa znaczącą role w powstaniu i przebiegu schizofrenii i bez podjęcia walki duchowej z szatanem i rozwijania relacji z Bogiem (na łonie Kościoła Katolickiego oczywiście a nie w jakichś sektach lub herezjach) nie można odnieść żadnego trwałego sukcesu w walce z chorobą, można natomiast ulec zastraszającej degradacji psychicznej.
Aby zacząć wychodzić ze schizofrenii trzeba się zwrócić do Boga i zacząć się modlić. Trzeba chodzić do kościoła na msze, spowiadać się, korzystać z sakramentu komunii św. Trzeba pogłębiać swoją wiedzę religijną przez czytanie dobrych książek katolickich, słuchanie kazań itp. Trzeba podjąć walkę duchową ze złym duchem, który jest istotną przeszkodą na drodze do zjednoczenia się z Bogiem - walka duchowa nie jest celem sama w sobie.
Trzeba modlić się do Matki Bożej jeśli chce się pokonać złego ducha - to jest nieodzowne w walce duchowej. Ci, co nie modlą się regularnie do Matki Bożej, nie mają praktycznie żadnych szans w walce z diabłem. Najskuteczniejszą modlitwą w walce duchowej jest Różaniec Święty - jest on jakby "młotem na diabła".
Trzeba też nosić Cudowny Medalik św. Katarzyny Laboure - on też jest potężną pomocą w walce duchowej z szatanem oraz kluczem do skarbnicy łask.
Aby zacząć wychodzić ze schizofrenii trzeba się zwrócić do Boga i zacząć się modlić. Trzeba chodzić do kościoła na msze, spowiadać się, korzystać z sakramentu komunii św. Trzeba pogłębiać swoją wiedzę religijną przez czytanie dobrych książek katolickich, słuchanie kazań itp. Trzeba podjąć walkę duchową ze złym duchem, który jest istotną przeszkodą na drodze do zjednoczenia się z Bogiem - walka duchowa nie jest celem sama w sobie.
Trzeba modlić się do Matki Bożej jeśli chce się pokonać złego ducha - to jest nieodzowne w walce duchowej. Ci, co nie modlą się regularnie do Matki Bożej, nie mają praktycznie żadnych szans w walce z diabłem. Najskuteczniejszą modlitwą w walce duchowej jest Różaniec Święty - jest on jakby "młotem na diabła".
Trzeba też nosić Cudowny Medalik św. Katarzyny Laboure - on też jest potężną pomocą w walce duchowej z szatanem oraz kluczem do skarbnicy łask.
- hagonbc
- bywalec
Re: Schizofrenia jest stanem duchowym wywołanym przez ducha odstępczego czyli szatana
Chciałem dodać, że nie namawiam nikogo do odrzucenia leków psychotropowych. One też mają swoją role do odegrania w leczeniu schizofrenii. Jestem natomiast zdania, że sukces w walce z chorobą odniesie się tylko wtedy, kiedy połączy się te 2 elementy: leki + duchowość. Wtedy, zażywając leki i pogłębiając jednocześnie swoja więź z Bogiem (oraz walcząc z szatanem), można zacząć wychodzić ze schizofrenii.
- hagonbc
- bywalec
Re: Schizofrenia jest stanem duchowym wywołanym przez ducha odstępczego czyli szatana
Żeby skutecznie walczyć z szatanem i odpierać jego ataki, trzeba koniecznie poznać arkana walki duchowej. Pomocą w tym może być Internet. Trzeba tylko pamiętać o 2 ważnych rzeczach: 1) z jakich źródeł korzystamy - wolno tylko i wyłącznie korzystać ze źródeł KATOLICKICH - wszystkie inne sekciarskie i heretyckie nauki należy odrzucić oraz 2) aby zachować zdrowy umiar w zgłębianiu demonologii, tak, aby przypadkiem szatan nie przesłonił nam w pewnym momencie Boga, co może mieć bardzo zgubne skutki.
Chciałem dodać, że nie namawiam nikogo do odrzucenia leków psychotropowych.hagonbc pisze: ↑sob sty 25, 2020 2:09 pm Jestem natomiast zdania, że sukces w walce z chorobą odniesie się tylko wtedy, kiedy połączy się te 2 elementy: leki + duchowość. Wtedy, zażywając leki i pogłębiając jednocześnie swoja więź z Bogiem (oraz walcząc z szatanem), można zacząć wychodzić ze schizofrenii.
Z pierwszym postem się zgadzam że przyczyną są złe duchy. Kiedyś oglądałem egzorcyzm w internecie i tam demon zmuszony do powiedzenia prawdy powiedział że przyczyną schizofrenii są uzależnienia w sferze seksualnej. Nie wiem może coś w tym jest ale nawet jak to nie jest przyczyną to ja wierzę że schizofrenia to opętanie lub dręczenie demoniczne. Ja odmówiłem za swoje uwolnienie Nowennę Pompejańską i jeszcze choruję ale wierzę że może wyzdrowieję choć nie chodzę do spowiedzi ale wiele mi daje czytanie Biblii to zmienia myślenie. Kiedyś czytałem artykuł człowiek został uzdrowiony ze schizofrenii jak pamiętam po egzorcyzmach na Jasnej Górze. Nie zgadzam się natomiast z tym że trzeba się zajmować demonologią. Zajmowanie się demonami nie jest człowiekowi do niczego potrzebne. Może tylko zaszkodzić moim zdaniem. Egzorcyści niech badają demony.