chyba źle dobrane leki
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zaufany użytkownik
chyba źle dobrane leki
biorę rano 1 tabletkę depakine, a wieczorem 1 tabletkę olanzapiny 5 mg i 1 tabletkę rispoleptu 4 mg, otóż straciłam chęć do wykonywania domowych obowiązkow, dużo śpię szczegolnie do południa, właśnie wtedy gdy zawsze byłam aktywna, a w nocy kilka godzin nie śpię, niewiele mnie interesuje kłocę się z najbliższymi, cciałabym jakoś lepiej się poczuć by wszystko wrócilo do normy , a i jeszcze przy wzroście 161 ważę 80 kg czy jeśli przejdę na abilify to coś sie zmieni na lepsze, bardzo wierzę w to abilify, ale przestaję wierzyć w lekarza, że chce dla mnie i najbliższych jak najlepiej, mam wrażenie, że olewa sprawę , zawsze chodzę do jednego lekarza bo najbliźsi tak chcą, ale albo leki przestały działać, albo choroba się nasiliła, w ogóle duzo placzę i martwi mnie ta okropna waga jak ja zrzucić?, czxuj4e si4enprzez najbliższych niezrozumiana i im niepotrzebna , wydaje mi sie, że najbliźsi chcą sie mnie pozbyć bo jestem zbyt uciązliwa, a każdy chce jakoś normalnie żyć, co mam zrobić
Re: chyba źle dobrane leki
Może będziemy się wspierać na forum, ja też mam do zrzucenia ponad 10 kg? Na razie wierzę w błonnik kakaowy, nie czuje po nim wilczego głodu.
-
- zaufany użytkownik
czy błonnik kakowy jest do kupienia w aptece ?agnieszka38 pisze:Może będziemy się wspierać na forum, ja też mam do zrzucenia ponad 10 kg? Na razie wierzę w błonnik kakaowy, nie czuje po nim wilczego głodu.
Kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością w Galerii Mokotów (naprzeciwko marketu spożywczego), ale w wyszukiwarce w sklepach internetowych też jest. Tylko zawsze musisz go rozpuścić w płynie i dodatkowo wypić szklankę wody, żeby napęczniał w żołądku.
-
- zarejestrowany użytkownik
I jak zmiana na Abilify? Przeszlas na ten nowy lek?
Skoro uwazasz, ze lekarz jest slaby, to go zmien. Opinia bliskich to nie wszystko. W koncu to TWOJE zdrowie...
Co do wagi, to ja rowniez mam z nia problem. Na Olzapinie przytylem 25 kg, ale staram sie ograniczac jedzenie, ruszac sie i stosowac diete, a juz zrzucilem 6 kg:).
Polecam Ci diete ABS, co prawda jest skierowana dla mezczyzn, ale smialo mozesz skorzystac z jej zalecen.
Oto link do diety:
www.menshealth.pl/dietaabs
Piszesz, ze duzo placzesz. Powiedz o tym lekarzowi i moze go popros o jakis lek antydepresyjny, np o Fluoksetyne - wspanialy antydepresant, po ktorym w dodatku sie chudnie.
Daj znac jak tam samopoczucie.
Pozdrawiam!
Skoro uwazasz, ze lekarz jest slaby, to go zmien. Opinia bliskich to nie wszystko. W koncu to TWOJE zdrowie...
Co do wagi, to ja rowniez mam z nia problem. Na Olzapinie przytylem 25 kg, ale staram sie ograniczac jedzenie, ruszac sie i stosowac diete, a juz zrzucilem 6 kg:).
Polecam Ci diete ABS, co prawda jest skierowana dla mezczyzn, ale smialo mozesz skorzystac z jej zalecen.
Oto link do diety:
Piszesz, ze duzo placzesz. Powiedz o tym lekarzowi i moze go popros o jakis lek antydepresyjny, np o Fluoksetyne - wspanialy antydepresant, po ktorym w dodatku sie chudnie.
Daj znac jak tam samopoczucie.
Pozdrawiam!
-
- zaufany użytkownik
Ja też wszystkich pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, przede wszystkim zdrowia, którego nam niestety brakuje. Jeszcze raz pozdrawiam.cinnamon_boy pisze:I jak zmiana na Abilify? Przeszlas na ten nowy lek?
nie, lekarz powiedzial, ze nie ma z tym lekiem doswiadczenia, a proby zastosoania u pacjęntóww szpitalu w Łodzi przyniosły u dwóch pacjentów proby samobójcze i ten lek powoduje wewnetrzny niepokój , a moj stan ostatnio se bardzo poprawił, biore depakine i rispolept i tylko 4 mg rispoleptu na dobę, jestem bardzo zadowolona , może to skutek brania wcześniej większych dawek olanzapiny, albo choroba troche ustąpiła
Skoro uwazasz, ze lekarz jest slaby, to go zmien. Opinia bliskich to nie wszystko. W koncu to TWOJE zdrowie...Teraz to już mi jest trudno powiedziecc czy lekarz jest słaby, tak jakby tera z pomógl
lekarz powiedział, ze tyłam po olanzapinie i teraz jej nie biorę to przynajmniej jeśli nie schufdnę to też nie utyje
Oto link do diety:
Daj znac jak tam samopoczucie.Dzięki za troske jest lepiej o wiele.
Pozdrawiam!