wykręt
Moderator: moderatorzy
wykręt
kolega z usa zapytał mnie kiedy mam czas pracować
co mu odpowiedzieć? że mam nie regularny grafik, czy że pracuję w firmie ojca, bo kiedyś naprawdę pracowałem?
tak żeby nie powiedzieć że mam rentę i siedzę w domu
co mu odpowiedzieć? że mam nie regularny grafik, czy że pracuję w firmie ojca, bo kiedyś naprawdę pracowałem?
tak żeby nie powiedzieć że mam rentę i siedzę w domu
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Re: wykręt
Może, "sam wyznaczam sobie cele" 

Powiedz prawdę, bo więcej stracisz ukrywając ją.
Tylko do prawdy na swój temat trzeba samemu dojść i to mozolnie, żeby zrozumieć co się dzieje i nie palnąć bezmyślnie pierwszego lepszego, co tylko się od razu kojarzy. To też nie będzie prawda.
Tylko do prawdy na swój temat trzeba samemu dojść i to mozolnie, żeby zrozumieć co się dzieje i nie palnąć bezmyślnie pierwszego lepszego, co tylko się od razu kojarzy. To też nie będzie prawda.
moim zdaniem tez powinienes powiedziec prawde, ja kiedys duzo klamalem w blahyh sprawach i na dobre mi to nie wyszlo tylko, jak chcesz wrocic do pracy mozesz powiedziec ze sie rozgladasz za nowa praca
W najlepszym przypadku zaufanie, które może się zmienić w podejrzliwą rezerwę, dalej w kolejności wykręt może ci się odpłacić wykrętem od innych i nastąpi uwikłanie w męczącą obłudę z wszystkimi i zamiast zbadać czy masz prawdziwych przyjaciół, nie będziesz wiedział nic, aż do sytuacji, w której nastąpią obiektywne konsekwencje nieprawdy i uderzą z cała mocą w Twoje życie.
Ale trzeba się przygotować, że to trudne, bo nie zyskuje się, tylko i tak się traci, tylko ile? Trzeba minimalizować szkody.