problemy z zapamiętywaniem a choroba
Moderator: moderatorzy
problemy z zapamiętywaniem a choroba
już od podstawówki miałem problemy z zapamiętywaniem
czy już wtedy to mogły być początki schizofrenii?
czy już wtedy to mogły być początki schizofrenii?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: problemy z zapamiętywaniem a choroba
Raczej nie wiązałbym problemów z pamięcią ze schizofrenią. Ja na przykład miałem fenomenalną pamięć, dzięki ukochanemu JEHSZUA, JEZUSOWI CHRYSTUSOWI.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Za chwile będzie temat: Mam rozwolnienie - czy to aby schizofrenia?
Ludzie, ogarnijcie się!
Ludzie, ogarnijcie się!
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
to nie to samo co rozwolnienie
mam takie problemy że jak oglądam film i jak jest przerwa na reklamę, to nie pamiętam co oglądem przed reklamami... i to jest uciążliwe
mam takie problemy że jak oglądam film i jak jest przerwa na reklamę, to nie pamiętam co oglądem przed reklamami... i to jest uciążliwe
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ale ogólnie funkcje poznawcze jak pamięć, koncentracja, uwaga są mocno zaburzone w schizofrenii. To nie jest jakieś odkrycie nowe. Fakt znany od dawna.
- PasteleOlejne
- bywalec
Rowniez jestem ciekawa gdyz odkad zaczelam brac leki (aripiprazol 1 tabletke czasami 1,5) moja pamiec ulegla tragicznemu pogorszeniu jak i dosc mocno rozwiniete zdolnosci manualne, rysowanie ktore jest moja pasja zaczelo sprawiac mi wiecej klopotu jakbym cofnela sie w rozwoju zdolności o co najmniej rok.
Też biorę ten lek i raczej nie mam problemu z zapamiętywaniem, ale tylko tego co mnie interesuje. Kolega który nie choruje na żadną chorobę psychiczną ma również problemy z pamięcią - chciał opowiedzieć co przeczytał, ale powiedział że nie pamiętaPasteleOlejne pisze: ↑śr lip 24, 2019 8:53 pm Rowniez jestem ciekawa gdyz odkad zaczelam brac leki (aripiprazol 1 tabletke czasami 1,5) moja pamiec ulegla tragicznemu pogorszeniu jak i dosc mocno rozwiniete zdolnosci manualne, rysowanie ktore jest moja pasja zaczelo sprawiac mi wiecej klopotu jakbym cofnela sie w rozwoju zdolności o co najmniej rok.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Ja mam nawet bardziej. Sprawdzam pilotem, która godzina. Cyfry z ekranu znikają i nie pamiętam która to była godzina. Ale winię za to bezmyślne skakanie po kanałach a nie chorobę. Wiecie, kiedy się siedzi przed telewizorem żaden z programów nie trafia w gusta, więc robi się rajd po kanałach.jak oglądam film i jak jest przerwa na reklamę, to nie pamiętam co oglądem przed reklamami...