Czy mam szansę na pracę
Moderator: moderatorzy
Czy mam szansę na pracę
Mam 23 lata i nigdy nie pracowałem. Byłem trochę na studiach ale nie dałem rady. jak napisać cv żeby mnie przyjęli do pracy
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Czy mam szansę na pracę
Kolego, nikt NIE MUSI i nie ma obowiązku CIĘ PRZYJMOWAĆ do pracy, to tylko dobra wola pracodawcy.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
masz w tym wieku duże szanse, ale codziennie wysyłaj cv i chodż do pracodawców, pokaż się
cv - w urzędzie pracy powinni profesjonalnie pomóc
cv - w urzędzie pracy powinni profesjonalnie pomóc
nic
CV wcale nie jest najważniejsze, tak tylko uczą w szkołach i urzędach pracy.
Najważniejsza jest chęć do pracy i umiejętności. Zgłoś się na staż albo jakieś praktyki z kursów i po prostu rób.
Najważniejsza jest chęć do pracy i umiejętności. Zgłoś się na staż albo jakieś praktyki z kursów i po prostu rób.
- Catastrophique
- bywalec
Ogrom artykułów w internecie jest. Jak przygotować CV, jak się zachować na rozmowie kwalifikacyjnej i masa innych. Np na InterviewMe.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

- PasteleOlejne
- bywalec
jest duzo "wzorow" cv w internecie jesli to ci pomoże i zależy ci koniecznie nabpoprawnym cv jednak to chyba nie najwazniejsze (moja koleżanka korzystała z takiego wzoru i udalo jej sie otrzymać prace) jesli nie pojdzie to próbuj do skutku zawsze gdzies potrzebuja pracowników, powodzenia 

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Rynek dla chorych jest ubogi gdy nie ukrywamy choroby lub nie mamy jakieś specjalizacji.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
U nas wzięcie kredytu aby skończyć studia jest jeszcze niedorzeczne i ryzykowne. A w niektórych krajach to jest dość powszechne. Ludzie biorą kredyt aby zostać dentystą i szybko spłacają kredyt w tym zawodzie.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Terapeuta mówił,że nawet nie wie gdzie ludzie z taką chorobą pracują,bo mało kto pracuje i chodzi do niego.Wszyscy ukrywają co chcą robić zawody odpowiedzialne.A Ci biedni,bez wykształcenia to wegetacja.Nawet mało kto im pomaga,chodzi mi o ludzi wykwalifikowanych.Jedynie czasem dobrzy ludzie.Cieżko dostać pomoc chorując.Powiedzmy szczerze mamy wtedy olbrzymie problemy z sobą,czasem niewiadomo jak nam pomóc.A o specjalistów dobrych ciężko.Wszystko to kasa i znajomości.Chyba,że komuś będzie szkoda i zlituje się i pomoże.
Dobra wiadomość. W McDonaldzie chcieli mnie na stanowisko sprzątacza. Muszę iść do Sanepidu. Jak badania będą dobre to mogę się cieszyć własną pensją po miesiącu pracy. Powiedziałem że mam Zespół Aspergera, ukrywałem schizofrenię.