To nie jest proroctwo o Jezusie, tylko Czwarta Pieśń Sługi Bożego, który symbolizuje krnąbrny Izrael.
Zaraz po pierwszej Pieśni znajduje się ustęp:
Kto jest niewidomy, jeżeli nie mój sługa,
i głuchy, jak posłaniec, którego posyłam?
Kto jest niewidomy, jak mój wysłannik
i głuchy, jak Sługa Pański?
Widzeń mnóstwo, lecz ich nie przestrzegają;
otwarte mają uszy, ale nikt nie słucha. Iz 42:19-20
Nie bardzo pasuje do Jezusa.
(Pieśń Sługi Bożego.)
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Re: Najdziwniejsze proroctwa o Jezusie
LaDopamina
Re: Najdziwniejsze proroctwa o Jezusie
Jezus to by się wreszcie ogarnął i przestał bawić w metafizyki. Niech zobaczy co się narobiło na świecie przez te 2 000 lat.
O to mu chodziło, kiedy obiecywał boskość, nieśmiertelność, miłość i nie wiadomo co jeszcze?
Biedni bogowie, na co oni się porywają. Świat rządzi się swoimi prawami nie do przeskoczenia. Absolut jest nie do zaistnienia i dobrze o tym wie. Próbuje wydobyć się, ale niestety, pierwotne ograniczenia, które Boga nie dopuściły i już po wszystkim....
O to mu chodziło, kiedy obiecywał boskość, nieśmiertelność, miłość i nie wiadomo co jeszcze?
Biedni bogowie, na co oni się porywają. Świat rządzi się swoimi prawami nie do przeskoczenia. Absolut jest nie do zaistnienia i dobrze o tym wie. Próbuje wydobyć się, ale niestety, pierwotne ograniczenia, które Boga nie dopuściły i już po wszystkim....