Wsparcie finansowe i merytoryczne

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Terencjusz 34
zarejestrowany użytkownik
Gadu-Gadu: 65867371

Wsparcie finansowe i merytoryczne

Post autor: Terencjusz 34 »

Witajcie! Każdy chyba wie ile znaczy dla niego poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Niestety nie jest to zawsze takie proste jak się wydaje, tym bardziej, gdy choruje się na chorobę psychiczną, nieważne jaką. Zastanawiam się jak Ci wszyscy ludzie funkcjonują kiedy nie ma z żadnej strony pomocy... żal mi ich. Sam też choruję więc mogę coś na ten temat powiedzieć. Jeśli jest tutaj ktoś komu obcy jest egoizm tego świata wołam o pomoc w zorganizowaniu ośrodka wsparcia dla osób chorych psychicznie, który nie opierałby się tylko i wyłącznie na podawaniu leków i podstawowej opiece. Myślę tutaj w kierunku aktywizacji osób chorych i prawdziwym wsparciu tj np. terapia grupowa, indywidualna , kursy, warsztaty itd. Mam jak na razie zarys tego, co mogłoby się przerodzić w coś naprawdę ciekawego i pomocnego. Proszę o wsparcie!
Jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”