Jestem zdrowy
Moderator: moderatorzy
Jestem zdrowy
Kilkanaście lat choroby ale od długiego już czasu czuję się zupełnie dobrze. Nie znaczy to że przerywam brać leki, będę brał do końca życia, w końcu co to trudność poświęcić kilka sekund życia na dobę na wzięcie leku?
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Re: Jestem zdrowy
Dlaczego akurat po 11 latach, jeżeli można widzieć?
Alf zdrowia życzę i nie zmieniaj podejścia do brania leków. To tylko kilka sekund życia

Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
Ja to się w ogóle na tym nie znam, nie będę w stanie pomóc...
Dokąd uciekać z przesytu?
LOBBYŚCI SĄ WŚRÓD NAS..! Abilify: Nasz układ dopaminergiczny pozwala śledzić każdą naszą czynność, bo wiadomo, że mózg wysyła sygnały do wszystkich części ciala. Matrix w niemal obskurnych szpitalach, jak to inaczej nazwać. Loża masońska. Nawet wiem, kto ma siódmy klucz do internetu...
- piotrs
- zaufany użytkownik
leki solian dzialaja po 2 tygodniach pelne dzialanie
jakie leki w jakich dawkach bierzesz powiedz lepiej
jestes w remisjii to dobrze ale po
rzuceniu lekow mozesz niestety miec nawrot oby nie
jakie leki w jakich dawkach bierzesz powiedz lepiej
jestes w remisjii to dobrze ale po
rzuceniu lekow mozesz niestety miec nawrot oby nie
Człowiek zdrowy nie potrzebuje leków. Tobie po prostu leki pomagają a nie jesteś zdrowy.
A jesteś pewien że biorąc te leki od psychiatry nie ulegasz złudzeniu że jesteś zdrowy, a w rzeczywistości jesteś tymi lekami ogłupiony tak bardzo że już nawet nie wiesz, co to znaczy naprawdę dobrze się czuć

...bo poświęcając tylko kilkanaście sekund dziennie na zażywanie leków od psychiatry można (w niektórych przypadkach) swoje życie jedynie przespać, albo przetrwać na jawie w podstępnym, nieomal niezauważalnym, półletargu...
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Właśnie, ja sam już nie wiem czy dobrze odbieram świat czy też jestem w letargu lekowym.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Jednak lepsze to niż jazdy schizofreniczne 

-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
A mi wszystko gra.

-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
A mi już serce szwankuje jak jadę pociągiem. Ciągle sobie wmawiam, że to tylko od stukania kołami o szyny i twardych siedzeń.
Obecnie biorę zastrzyki z Rispoleptu i Abilify; jest dobrze.
Ja juz raczej wiem ze nie wroce do czasow jak nie zazywalem zadnych lekow, wtedy bylem kims teraz czuje sie jak warzywko
Ja prawie tak się czułem na Solianie. Na zastrzykach z Rispoleptu i Abilify jest znacznie lepiej a zupełnie dobrze zroboło się gdy zbliżyłem sie do Boga. Terapię schizofrenii trzeba robić zarówno dla ciała (leki) jak i duch (wiara)
Od momentu kiedy zacząłem brać neuroleptyki musiało upłynąć 9 lat zanim zacząłem w miare normalnie funkcjonować - na tyle,że potrafiłem sam o siebie i swoje sprawy dbać.Ale dopiero po ok. 20 latach leczenia nabrałem chęci i radości życia - w 2013 roku nastąpił przełom i mam nadzieję że tak już zostanie.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
20 lat bez psychozy (nie licząc jednodniowego epizodu w 2013 roku) i 7 lat bez objawów negatywnych.Nie zastanawiam się już nawet czy choroba wróci i przyzwyczaiłem sie do "normalności".W sumie to nie boję sie psychozy bo po każdej którą doświadczyłem zaczynał się dla mnie lepszy okres w życiu - po pierwszej skończyło się życie w samotności, po drugiej zacząłem być w pełni samodzielny mentalnie i finansowo a po trzeciej (jednodniowym epizodzie w 2013 roku) przestałem cierpieć z powodu objawów negatywnych.Czwartej psychozy nie planuje - nie oczekuje nic więcej od życia niż mam obecnie 

u mnie po kazdym epizodzie coraz gorzej.
modlę się o zaleczenie, po drugiej psychozie nie moge wyjsc 7 lat z choroby :/
Mi bardzo pomogła rodzina która nieakceptowała tego że chce siedzieć w domu.Po zakończeniu psychozy mimo depresji musiałem iść do pracy.Nie miałem ojca i w domu się nie przelewało.Kontakt z ludźmi postawił mnie na nogi - nie od razu,upłynęły lata zanim uporałem się z objawami negatywnymi ,ale jednak to była najlepsza terapia dla mnie.