Pomoc

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

mamuska
zaufany użytkownik

Pomoc

Post autor: mamuska »

Dzien Dobry
Mieszkam w UK i chcialabym sie dowiedziec jaka jest pomoc w Polsce dla chorych na schizofrenie.
Mam kolezanke ktore wraca w grudniu do Polski na stale bedzie mieszkala w Lodzi z kad pochodzi, niestety dopiero wyszla ze szpitala, ale jeszcze ma psychoze. Jej mama bedzie sie nia opiekowala jest starsza kobieta nie wie co ma robic. Czy ktos jest z Lodzi i moglby mi udzielic jakis informacji o placowkach lekarzach itp.
Pozdrawiam
Mamuska
Awatar użytkownika
maliana
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 8098683
Kontakt:

Re: Pomoc

Post autor: maliana »

Ja nie jestem z łódzkiego, ale ze świętokrzyskiego, jednak leżałam w Łodzi w szpitalu psychiatrycznym po operacji na krwiaki na mózgu. Z tego, co wiem, w Łodzi szpitale są dwa, jeden na Czechosłowackiej a drugi - ten, w którym ja leżałam - im. J Babińskiego, na Aleksandrowskiej. Leżałam na oddziale VII, lekarzem prowadzącym byłą pani doktor Sławomira Sitek i ją mogę polecić z czystym sumieniem, miała bardzo ludzkie podejście do pacjenta. Myślę, że gdzieś przyjmuje, nie tylko pracuje w szpitalu. Ogólnie Łódź to duże miasto z pewnością jest duży wybór lekarzy. Można wejść na znanylekarz.pl i znaleźć coś dla siebie. Powodzenia dla znajomej, pozdrawiam!
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”