jak wy mozecie pic alkohol nie cierpie alkoholu to jest dno
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
jak wy mozecie pic alkohol nie cierpie alkoholu to jest dno
jak w temacie
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
-
- zaufany użytkownik
Re: jak wy mozecie pic alkohol nie cierpie alkoholu to jest dno
a ja kocham alkochol i dlatego nie pije 

Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
- piotrs
- zaufany użytkownik
bo lubie przez to zachorowalem i nawroty ale ograniczam
miałem ciśnienie dziś na kawę bo nie piłem jej 4 dni i miałem też ciśnienie na piwko i zgadnijcie co wybrałem
dziś ,wybrałem kawę , smak i aromat w niej ,jutro będę pił kawę i będę się nią ekscytował i wyborem moim .Dlatego ją wybrałem bo mi jej brakowało ,jestem bardziej uzależniony od kawy niż od piwa i cała filozofia w tym.
dziś ,wybrałem kawę , smak i aromat w niej ,jutro będę pił kawę i będę się nią ekscytował i wyborem moim .Dlatego ją wybrałem bo mi jej brakowało ,jestem bardziej uzależniony od kawy niż od piwa i cała filozofia w tym.

-
- zaufany użytkownik
jeżeli już jesteś alkoholikiem to nie zapanujesz nad tym ,jedyny sposób to całkowita abstynencja.
Ja po 4 latach przerwy myślałem że jestem wyleczony.napiłem się kilka razy i wróciłem do nałogu.teraz już nie piję około 10 lat i już się nigdy nie napiję.

Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
z każdego zniewolenia ,uzależnienia ,nałogu można wyjść dzięki perswazji odpowiednich dobranych słów ,musisz czuć sercem te słowa które znajdziesz lub które ktoś ci powie ,a najlepiej jak sam je znajdzie bo możesz doznać ekscytacji, bo one są jak złoto ,diamenty ,można się dzięki temu szybko wyrwać z nałogu .

Szereg napojów alkoholowych jest zwyczajnie smacznych, np. piwo, wino, likiery, a ponadto alkohol jest mocno osadzony w naszej kulturze i naszych zwyczajach.
Jednak człowiek na neuroleptykach nie jest w stanie na ogół czerpać przyjemności z picia alkoholu, a ponadto mogą mu się przytrafiać rozmaite niebezpieczne zdrowotnie sytuacje związane z łączeniem alko i psychotropów, np. zaburzenia pracy serca, patologicznie szybkie upicie się, uszkodzenie wątroby.
Ja nie piję już 15. miesiąc i to nie z powodu zażywanego neuroleptyku, ale innego leku, którego też nie wolno łączyć z alkoholem. Już nawet nie pamiętam jak smakuje piwo czy wino, ale mnie to nie martwi. Mam jednak satysfakcję, że w życiu wypiłem wiele beczek piwa, miałem maratony picia po dwa tygodnie non-stop itp. Słodkie szaleństwa młodości, które ustąpiły wraz z nią.
Jednak człowiek na neuroleptykach nie jest w stanie na ogół czerpać przyjemności z picia alkoholu, a ponadto mogą mu się przytrafiać rozmaite niebezpieczne zdrowotnie sytuacje związane z łączeniem alko i psychotropów, np. zaburzenia pracy serca, patologicznie szybkie upicie się, uszkodzenie wątroby.
Ja nie piję już 15. miesiąc i to nie z powodu zażywanego neuroleptyku, ale innego leku, którego też nie wolno łączyć z alkoholem. Już nawet nie pamiętam jak smakuje piwo czy wino, ale mnie to nie martwi. Mam jednak satysfakcję, że w życiu wypiłem wiele beczek piwa, miałem maratony picia po dwa tygodnie non-stop itp. Słodkie szaleństwa młodości, które ustąpiły wraz z nią.
- piotrs
- zaufany użytkownik
powiedzcie kto nie lubi strzelic pare piw zimnych ja lubie bardzo piwo 2-3 nie zaszkodza nikkomu
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
heh, ja chyba ze stresów zaraz skoczę. ...
nic
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Alkohol nie jest taki zły pity z umiarem.
- Alex1950
- zaufany użytkownik
Tak jak napisała Aleksandra. Z umiarem, byle nie przesadzić. Kontrolować kiedy tego alkoholu jest za dużo. W innym wypadku na drugi dzień "kac morderca, nie ma serca"
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
-
- bywalec
Ja wypiłem kilka razy cydr na Rispolepcie Consta i nic mi się nie stało. Był pyszny 

- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No chlanie na lekach alko w dużych ilościach i popijanie tabsów piwem nie za bardzo, ale jakieś jedno piwko po obiedzie why not
- Alex1950
- zaufany użytkownik
W ogóle nie łączyć alkoholu z żadnymi lekami. Chyba, że chcemy aby wróciły tą samą drogą. Jeżeli już brać leki, to przynajmniej po 2-3 godzinach od wypicia alkoholu. Aż zacznie schodzić z organizmu.
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
wino zawiera resweratrol, czyli bardzo silni antyoksydant.
to chyba najkorzystniejszy z alkoholi, że tak to nazwe przy zalekowaniu.
to chyba najkorzystniejszy z alkoholi, że tak to nazwe przy zalekowaniu.
a oto moja noga