ile przytyliscie po lekach?
Moderator: moderatorzy
- Coma_Ona
- zarejestrowany użytkownik
- Status: brak zawodu
ile przytyliscie po lekach?
ja przytylam 22 kg w ciagu roku
Re: ile przytyliscie po lekach?
ja ponad 40
potem słychem 40 ale powoli mi wraca
potem słychem 40 ale powoli mi wraca
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja 20 kg na amisanie nie ma takiego apetytu jak po solianie wilczy apetyt wieczorem na podtrzymującej amisanu schudłem pare kilo to lepszy zamiennik solianu i jeden z lepszych lekow w Polsce obecie mysle bo na zachodzie sa lepsze a po zolafrenie jest wieczorem niepohamowany apetyt na nim i solianie przez 2 lata przytyłem 40 kilo
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Przed leczeniem, nie byłam szczupła. Wżyłam ok. 80 kg (2005 r.). W 2006 r. Po raz pierwszy byłam u psychiatry, potem w szpitalu. w 2011 r. ważyłam już 148 kg. Tyłam głównie po olanzapinie. Wtedy postanowiłam się odchudzać. Brałam między innymi Zeldox. W pół roku schudłam ok 40 kg. Potem był ciężki kryzys psychiczny, szpital (listopad/grudzień 2012 i w karcie informacyjnej oficjalna diagnoza F.20) w 2013 (styczeń) ważyłam ok. 90 kg. Potem znów musiałam brać olanzapine, potem klozapine. Szybko dopadł mnie tzw. efekt jo-jo. W tym roku (2017) najwiecej wżyłam prawie 150 kg. Powiedziałam dośč. Ostawiłam Klozapol na własną rękę. Potem zmieniłam lekarza i znów zaczęłam barač klozapol i odstawiłam go powoli i bezpiecznie. Po zmianie leków o 180 stopni zaczęły dziać się cuda. Zaczęłam chodzić na spacery z psem. Chodziliśmy tak długo ile wytrzymały nasze nogi. Nie krócej niż 3h dziennie (Aksel ma już swoje lata). Zmieniłam radykalnie sposób odżywiania. Z mięsa jem tylko ryby. Po za tym dużo owoców, warzyw i oczywiście 0 słodyczy i przetworzonych produktów, kawy, czarnej herbaty itp. produktów. Piłam/piję dużo herbatek oczyszczających i naturalnie detoksykacynjych. Zdarzają się też naturalne soki z wolnoobrotowej wyciskarki. Ostatnio ważyłam 135 kg. Teraz mam problem z kręgosłupem (dyski). Jestem przykuta do łóżka. Czekam na rezonans i nie wiem ile ważę obecnie. Jednak kiedy mi się poprawi będę chodzić choćby na basen. Diety nie zmieniłam i nie planuje zmieniać. Czuje się (psychicznie) lepiej niż kiedykolwiek.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
nie wiem ile kg przytylem ale od bycie szczupla osoba doszedlem do nadwagi
nic nie przytyłem
Od 12 lat nie palę! 

10kilo po rispolepcie z 58kg przed leczeniem do 68kg od trzech lat intensywnie ćwiczę,nordic walking,basen,chodzenie,biegi,siłownia,rower i teraz ważę 57kg oczywiście bardzo się ograniczam z jedzeniem ale mi się wydaje że to też sprawka wieku bo po 30setce zwalnia się metabolizm
Najwięcej prawie 50kg przez parę lat, ale u mnie waga dosyć mocno się zmienia i teraz jest o połowę mniej z tego.
Podczas jednej z psychoz w szpitalu ważyłem 80kg co było nieco za niską wagą jak na moją budowę, kilka lat później było już prawie 130kg, obecnie ok. 106.
Podczas jednej z psychoz w szpitalu ważyłem 80kg co było nieco za niską wagą jak na moją budowę, kilka lat później było już prawie 130kg, obecnie ok. 106.
ważyłem 99 a teraz 120 kg
znalazłem listę najmniej kalorycznych produktów i będę jadł tylko to
http://przyjemneodchudzanie.blog.onet.p ... e-kalorie/
znalazłem listę najmniej kalorycznych produktów i będę jadł tylko to
http://przyjemneodchudzanie.blog.onet.p ... e-kalorie/
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Teraz ważę 83 kg przy 187 cm wzrostu czyli dobrze. I ta waga się trzyma i powiedzmy, że jest to waga wyjściowa. Po ketrelu ważylem swego czasu 113 kg. Odstawiłem i przeszedłem na solian, convulex(który też może tuczyć, ale mnie nei tuczy), asertin i waga sama (bez ćwiczeń, bez szczególnej diety) stopniowo spadła do 83 kg. Wniosek? Ketrel to gówno. Już tego syfu nie tknę. I to nie było tak, że ja jakoś więcej jadłem na ketrelu. Jem cały czas tyle samo, w sumie niewiele jem. Po prostu, na ketrelu moje ciało chvj wie po co gromadziło zbędne kilogramy, cokolwiek bym nie jadł.
Na chwilę obecną jestem zadowolony ze swojego wyglądu. Jest ok.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
"cokolwiek bym nie jadl"spodsztancy pisze: ↑ndz lip 30, 2017 2:01 am Teraz ważę 83 kg przy 187 cm wzrostu czyli dobrze. I ta waga się trzyma i powiedzmy, że jest to waga wyjściowa. Po ketrelu ważylem swego czasu 113 kg. Odstawiłem i przeszedłem na solian, convulex(który też może tuczyć, ale mnie nei tuczy), asertin i waga sama (bez ćwiczeń, bez szczególnej diety) stopniowo spadła do 83 kg. Wniosek? Ketrel to gówno. Już tego syfu nie tknę. I to nie było tak, że ja jakoś więcej jadłem na ketrelu. Jem cały czas tyle samo, w sumie niewiele jem. Po prostu, na ketrelu moje ciało chvj wie po co gromadziło zbędne kilogramy, cokolwiek bym nie jadł.
chodzi o ilosc a nie o jakosc (rodzaj jedzenia)
- Tonhar
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 64192154
5 kg, z tym że nie pamiętam już po którym leku...
Jedno życie, a spraw tyle...
- amigo
- zaufany użytkownik
Około 10 kg przez ponad 7-8 miesięcy.
Obecnie waga się waha od 1 kg do 2 kg.
Obecnie waga się waha od 1 kg do 2 kg.
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Nie przytyłem od leków.
Jestem szczęśliwym wyjątkiem, podobno wielu ludzi ma problem z wagą po lekach psychiatrycznych.
W ogóle jestem kimś, kto raczej nie tyje, ani od jedzenia, ani od leków.
W bardzo młodym wieku miałem duży problem z niedowagą, pomimo dobrego apetytu.
Podejrzewano nadczynność tarczycy, ale na szczęście z tarczycą jest dobrze.
Teraz sobie jednak przypominam, że w wieku wczesnej dorosłości zrobiłem się nieco pulchny po olanzapinie w dawce 20 mg, ale po zmniejszeniu dawki o 1/4 znów byłem szczupły.
Jestem szczęśliwym wyjątkiem, podobno wielu ludzi ma problem z wagą po lekach psychiatrycznych.
W ogóle jestem kimś, kto raczej nie tyje, ani od jedzenia, ani od leków.
W bardzo młodym wieku miałem duży problem z niedowagą, pomimo dobrego apetytu.
Podejrzewano nadczynność tarczycy, ale na szczęście z tarczycą jest dobrze.
Teraz sobie jednak przypominam, że w wieku wczesnej dorosłości zrobiłem się nieco pulchny po olanzapinie w dawce 20 mg, ale po zmniejszeniu dawki o 1/4 znów byłem szczupły.
Każdy dźwiga własny schiz.
W 2014 ważyłem gdzieś 70. Obecnie 100, jak w morde strzelił.
po lekach przytyłem 25 kg, mam wielki brzuch, poza tym w miare ok wygladam
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Leki tak naprawdę nie spowodowały że przytyłem. Ważyłem 65 kilogramów, miałem niedowagi 9 kilogramów, teraz ważę 74 kilo, tyle ile powinienem.
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2022 9:26 pm przez Chłopiec Papuśny, łącznie zmieniany 1 raz.
Muszę jakąś dietę wprowadzić+ siłownie.