do zamkniecia
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Kontakt:
do zamkniecia
j.w
Ostatnio zmieniony ndz mar 26, 2017 5:09 pm przez BlindMasta, łącznie zmieniany 3 razy.
psychofototata
Re: czy jest ktos, komu wydaje sie ze fokus i rahim kradna teksty
Mi teksty kradnie Mahdi i Muhammad. Allahu Akbar na przyklad to moj autorski tekst.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Mi sie wydawalo jak wyposcili plyte receptura, ze mnie obserwowali i wlasnie o mnie plyte nagrali 

-
- bywalec
- Kontakt:
a jakie fragmenty tekstow najbardziej zapadly ci w pamieci??? jestes wstanie sobie przypomiec???
psychofototata
Mnie zastanawia jeden tekst w pewnym utworze "...mam plan kariery, nie żółte papiery.."
-
- bywalec
- Kontakt:
wszystko chyba jasne
psychofototata
Ale to nietakt wobec Magika, który był kiedyś ich natchnieniem i rozkręcił twórczość, zanim uległ samoindukcji obłędem i zatruciu organizmu narkotykami.
Ale skoro "Nowy rozdział", to nowy rozdział. Marketing zdrowy i sprawny musi być. Klientem ma być ktoś myślący właśnie tak.
Ale skoro "Nowy rozdział", to nowy rozdział. Marketing zdrowy i sprawny musi być. Klientem ma być ktoś myślący właśnie tak.
-
- bywalec
- Kontakt:
[quote=cezary123 post_id=494633 time=1485103543 user_id=5244]
Ale to nietakt wobec Magika, który był kiedyś ich natchnieniem i rozkręcił twórczość, zanim uległ samoindukcji obłędem i zatruciu organizmu narkotykami.
Nie rozumiem co jest nietaktem??? moje zapytanie o jego osobe??? dlaczego, ciekaw jestem jego historii, tym bardziej jak postrzegaja ja osoby chore dla, ktorych byl wlasnie natchnieniem.
Nie rozumiem co jest nietaktem??? moje zapytanie o jego osobe??? dlaczego, ciekaw jestem jego historii, tym bardziej jak postrzegaja ja osoby chore dla, ktorych byl wlasnie natchnieniem.
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2017 9:25 am przez BlindMasta, łącznie zmieniany 1 raz.
psychofototata
-
- bywalec
- Kontakt:
-
- bywalec
- Kontakt:
dzieki, ze zerknelas, zerknales w topic
psychofototata
Magic był współzałożycielem zespołu Paktofonika, w którym zaczynali karierę Rahim i Focus. Teraz oni tak jakby chcą się odciąć od psycho-rapu i w ogóle wszelkich skojarzeń z udawaną lub rzeczywistą schizofrenią.BlindMasta pisze: ↑pn sty 23, 2017 9:14 am
Tekst Magika:
"...Mam jedną pierdolną schizofrenię
Zaburzenia emocjonalne, proszę puść to na antenie
Powiem Ci że to fakt, powiesz mi, że to obciach (hah)..."
Paktofonika "Jesteś bogiem"
Rahim i Focus w pewnym wywiadzie twierdzili, że Magic tak naprawdę nie chorował, przynajmniej na początku. Po prostu chciał uniknąć zasadniczej służby wojskowej, która w latach 90 trwała 1,5 roku i była ciężka. Miał poza tym już żonę i dziecko i sukcesy na scenie.
Niestety nastąpiła prawdopodobnie samoindukcja na wzór paranoi indukowanej (folie à deux) -bezkrytyczne przejmowanie treści objawów i osobowości chorującego i naśladowanie, tylko że swojej osobowości, w którą uwierzył. No i nastąpiło sprzężenie zwrotne, błędne koło i nie mógł już się wydostać. Poza tym narkotyki.
http://web.archive.org/web/201012280339 ... wiady.html
Wiem, że wtedy Magik miał liczną rzeszę fanów wśród osób chorujących i tak już zostało.
Niestety chorujący to nie cały rynek. Magic był jednostką niepowtarzalną. Gdyby Rahim i Focus nadal ciągnęli tamten wizerunek zespołu prawdopodobnie skończyłoby się na tej niszy, zwłaszcza, że sami raczej jeszcze nie mają nic wspólnego z zaburzeniami.
Tragiczna Magica mogła nastąpić bezwiednie w stanie odurzenia czymś, mógł to być zjazd po zażyciu ostatnim, mogły to być sprawy osobiste, o których nikt nie wie, mógł to być atak depresji, gdy niespodziewanie stało się naprawdę tak jak wyprorokował i zaindukował się w utworze: "Plus i minus" i gdy pomyślał co dalej z rodziną i małżeństwem itp.
Mogła to też wyleźć pierwsza prawdziwa nieudawana psychoza.
W każdym razie to smutna i ciężka sprawa a zespół Pokahontaz, z tego co zdążyłem się zorientować tworzy raczej o lekkim i bogatym życiu. Zgodnie ostatnią modą w tej dziedzinie twórczości muzycznej zresztą.
-
- bywalec
- Kontakt:
bardzo dziekuje za wyjasnienia...
jeszcze raz bardzo dziekuje:)
pozdrawiam
jeszcze raz bardzo dziekuje:)
pozdrawiam
psychofototata