Uwolnienie dopaminy i tzw. odhamowanie na amisan.

amisulprid

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Uwolnienie dopaminy i tzw. odhamowanie na amisan.

Post autor: jojo »

Biorę 100 mg amisan, od września tamtego roku i chciałam się Was zapytać o co chodzi z tym uwolnieniem dopaminy, oraz tzw. odhamowaniem.

Bo nie czuję zbyt wielkiej różnicy... Nadal mam wzmożony apetyt i jestem osobą otyłą, czuję niechęć do wszelkiej aktywności więc przeważnie siedzę w domu, zamiast iść np. na spacer; mam ciągle obniżony nastrój; okres miewam nieregularnie, w zasadzie co dwa miesiące, z rzadka co miesiąc; potrzebuję dużo snu; dawno nic mnie nie rozbawiło; z rzadka się wzruszam i jedynie mocniej odczuwam negatywne emocje, zwłaszcza złość. Męczą mnie czasem natrętne myśli, które zaczęłam mieć jak brałam 600 mg solianu, a później i 800 mg- to taki mój nietypowy skutek uboczny. Obecnie występują coraz rzadziej i nie towarzyszy im już żaden lęk.

Gdybym miałam dopaminę w normie, to prawdopodobnie wciąż podwyższona prolaktyna by mi spadła i bym miała okres co miesiąc.

Jakie są objawy uwolnienia dopaminy, oraz tzw. odhamowania na amisan?
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
mylovelyengland
zaufany użytkownik

Re: Uwolnienie dopaminy i tzw. odhamowanie na amisan.

Post autor: mylovelyengland »

XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:33 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

jojo pisze:Jakie są objawy uwolnienia dopaminy, oraz tzw. odhamowania na amisan?
Myślę że objawy uwolnienia dopaminy to żywsze emocje, doznawanie uczucia przyjemności (przynajmniej jakiegoś minimalnego), więcej energii i motywacji do działania oraz odczuwanie podniecenia seksualnego i popędu do osób płci przeciwnej (choćby nawet na poziomie zwykłej sympatii).

Mi się wydaje że właśnie doświadczam owego słynnego "odhamowania" na zażywanych od siedmiu tygodni 100 mg "Solianu" (wcześniej brałem więcej) i u mnie to tak wygląda, że minęła mi apatia i awolicja, przestałem zalegać całymi dniami w łóżku, pojawiły mi się rozliczne plany na przyszłość, zacząłem więcej udzielać się na forach dyskusyjnych i w ogóle więcej pracować z komputerem, a także pojawiła się złość na psychiatrów, że mnie bez sensu szpikowali aż 400 mg "Solianu" przez prawie cztery miesiące (i kolejne niższe dawki "Solianu" - 300, 200, 150 mg też były dla mnie za wysokie). Również moje otoczenie zauważyło (kilka osób niezależnie), że jestem żywszy :!:
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

Zmiana solianu (jego odpowiednika) na przykład na ketrel (jego odpowiednik)
w małej dawce ma sens. Nieregularne miesiączki i ogólnie problemy hormonalne to właśnie solian, na przykład mleko w piersiach (w tym u mężczyzn). Ketrel ma umiarkowane skutki uboczne w postaci możliwości wystąpienia cukrzycy u pacjenta (olanzapina ogromną). Na małej dawce ketrelu powinnaś schudnąć pod warunkiem, że będziesz odpowiednio mało jadła i ruszała się, a to będzie możliwe, bo nie powinnaś być na tak małej dawce fizycznie ociężała. Winna wrócić tobie energia do życia.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

To lekarz decyduje o zmianie leku.
Poza tym identyczny efekt mozn uzyskac i na Amisanie odpowiednio o siebie dbajac. Wiecej ruchu, dieta bez ziemniakow, slodyczy i bialego pieczywa, wylacznie pelnoziarniste ciemne na zakwasie do tego ryz, kasza gryczana, kuskus, platki owsiane, suszone owoce - rodzynki, daktyle, morele, zurawinka i waga leci w dol! Zero pokarmow po 18, wylacznie plyny.
Nastepna sprawa to ruch, wszelkie cwiczenia fizyczne wysilkowe. Na poczatek moze byc lekka gimnastyka kazdego ranka oraz dlugie spacery w ciagu dnia. Wszelki wysilek fizyczny poprawia nastroj i dziala euforycznie w wyniku wydzielania sie endorfin oraz dodatkowo mocno redukuje tkanke tluszczowa. Nadwaga jest najczesciej druga przyczyna zawyzonego poziomu prolaktyny, a do tego miazdzycy i problemow z krazeniem. Dieta oraz odpowiednimi cwiczeniami, a takze np basenem oraz jakkuzi mozna skutecznie zredukowac poziom plolaktyny nawet w przypadku wysokich dawek leku, dodatkowo uodparniajac sie na wszelkie przeziebiania oraz wiekszosc infekcji. Warto w tym miejscu takze zastosowac herbate z korzenia imbiru (dostepny w supermarketach swiezy korzen) - dziala odchudzajaco, rozgrzewa, dodaje sil witalnych i uodparnia.
Apatia i brak energii do dzialania sa zazwyczaj spowodowane obciazona badz stluszczona watroba, takze zla dieta i slodycze oraz ciezkie potrawy przyczyniaja sie do owego stanu rzeczy. To nie jest tak, ze leki sa odpowiedzialne za cale zlo swiata - to my jestesmy za siebie odpowiedzialni. Dla polepszenia stanu organizmu i watroby warto zastosowac tabletki ziolowe Cynarex - bez recepty w aptece, zawieraja sprasowany karczoch, do tego raz dziennie pogryzc lyzeczke ziarenek ostropestu (do kupienia w sklepach zielarskich) - wysmienita rzecz, nie do przecenienia. Mozna tez w aptece kupic Sylimarol, ale to srodek przetworzony wiec mniej korzystny.
Tak oto zastosowanie kilku prostych krokow i bez zmiany lekow ulatwi osiagnac to, co nieraz nie jest dostepne nawet dla zdrowych ludzi odzywiajacych sie cola i hamburgerami - dobry humor, witalnosc, piekna sylwetke, a w efekcie duuuzo szczescia, czego tez zycze mocno wszystkim obecnym!
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”