solian na pustkę myslowa

amisulprid

Moderator: moderatorzy

jastrzab1978
zaufany użytkownik

solian na pustkę myslowa

Post autor: jastrzab1978 »

Od bardzo długiego czasu mam mocne zaburzenia myślenia i wielką pustkę.Czasami pojawiają mi się myśli w głowie. Myślę o zażywaniu solian 200mg na negatywy
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Re: solian na pustkę myslowa

Post autor: F20 »

Też tak myślałem tylko miałem inne objawy kiedyś życie mnie przyciągało były w nim emocje przeżywałem je a odkąd brałem ziperid spłąszczyło się do niczego. W dodatku w pracy kierownik udupiał mnie totalnie żebym nie miał jeszcze nic ciekawego do pracy jeśli w ogólę coś dostawałem bo dzisiaj się musi wykpić przed sądem z kilku tysięcy godzin (które raportowałem) że jednak mi coś dawał pomimo iż nie było to związane z działalnością komórki w której pracowałem. De facto siedziałem sam na sam z własnymi myślami bezrobotny nieraz całymi tygodniami. Kiedyś chciałem się spełniać zawodowo a tu taki klops. Brała mnie depresja i nie było czym się podnosić. Przeczytałem gdzieś o solianie i poprosiłem lekarza żeby mi przepisał. Zgodził się. Przez dwa tygodnie czułem się jakbym wrócił do życia tylko, że nie powiedziałem wcześniej że odstawiłem swój nieszczęsny zipperid i po dwóch tygodniach brania solianiu nagle trach oprócz tej pustki życia deprecha jak się patrzy taka jak na ziperidzie. Trwało to chyba cztery lata żebym zajarzył zbieżność zażywania leków od deprechy i to spłycenia tak że człowiek staje się jedynie automatem.
Awatar użytkownika
AleksandraK
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: AleksandraK »

Ja czułam taką pustkę przed solianem i jak brałam 100mg. Potem dostałam 200mg i się dość poprawiło.
jastrzab1978
zaufany użytkownik

Post autor: jastrzab1978 »

Na objawy negatywne( ubytkowe ) gdzie ubywa funkcji psychicznych lepszy jest solian od abilify jak dla mnie , na abilify czuje się tragicznie i choroba się coraz bardziej pogłębia , solian na objawy negatywne powinno się brać w dawce od 50 do 300mg . Jutro idę do lekarza i poproszę go o solian 300mg
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Mnie "Solian" na pustkę myślową absolutnie nie pomógł :!: :(
Mam tu na myśli dawki "Solianu" 400 do 150 mg/dobę. Różnie w różnym czasie.
Tomfil
zarejestrowany użytkownik
Status: brak

Post autor: Tomfil »

Ja miałem poważną pustkę myślową, problemy z koncentracją, brak energii połączone było z nadmiarem energii, wahanie nastroju i bardzo długi sen (12-13 godzin), ale na szczęście - dzięki Bogu - trafiłem do Instytutu na Sobieskiego w Warszawie, gdzie odstawiono mi stare leki (nie pamiętam już nazwy), ale ordynator przepisał mi właśnie Solian (600 mg na dobę) a następnie Sertralinę (100 mg na dobę). To połączenie mnie uaktywniło, a miałem już wątpliwości, że wyjdę z tej choroby. Do dziś nie wiem, czy bardziej pomaga Solian czy Sertralina z osobna, jednak pustka już mi tak bardzo nie doskwiera a i sen się skrócił do niezbędnego minimum (choć przysypiam za dnia). Chętnie się podzielę doświadczeniami w walce z umysłową chorobą, piszcie, jak chcecie!
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Pojawiło mi się ożywienie (myślowe, emocjonalne, motywacyjne i energetyczne) po pięciu tygodniach zażywania "Solianu" w dawce 100 mg/dobę.
maajutka
zaufany użytkownik

Post autor: maajutka »

Super,super Lubie takie posty
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

hvp2 pisze:Pojawiło mi się ożywienie (myślowe, emocjonalne, motywacyjne i energetyczne) po pięciu tygodniach zażywania "Solianu" w dawce 100 mg/dobę.
A skąd wiadomo, że to Solian jest tego wszystkiego dobrego przyczyną? Ile trwały te stany na które miał lek podziałać? Czy w trakcie tego czasu brałeś jakieś inne psychotropy? Bo jeśli tak, to zwyczajnie tamte powodowały te stany negatywne, a odstawienie ich ciebie odblokowało, a Solian mniej negatywnie wpływa i stąd to przekonanie o jego efektywności.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Innych psychotropów przez ostatnie 13 miesięcy nie brałem żadnych. "Stanów" na które "miał lek podziałać" nie miałem wcale.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

To jesteś nietypowym przypadkiem. Większość, jak sądzę, ciągle przyjmuje
jakieś leki psychotropowe i na zakładkę przechodzą na inne. Tym sposobem nie ma mowy o stwierdzeniu, czy to nowy lek pomógł, czy stary przestał szkodzić.
birdman
zarejestrowany użytkownik

Post autor: birdman »

Mi solian nie pomógł raczej zamulał + straszne tycie. Na objawy negatywne biorę abilify.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”