Jak Was traktują przełożeni w pracy?
Moderator: moderatorzy
Jak Was traktują przełożeni w pracy?
.
Ostatnio zmieniony pt cze 17, 2016 9:14 pm przez Ralf, łącznie zmieniany 1 raz.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Re: Jak Was traktują przełożeni w pracy?
.
.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2016 12:42 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
W pracy, którą znam 5% stanowiło pracę. Pozostały czas był poświęcony na wzajemne wykańczanie się, zawieranie koalicji przeciwko sobie, obgadywanie, wojowanie ze sobą. Wówczas zrozumiałem, że ludzi, w większości, nakręca bezinteresowna nienawiść, żyją nią.
.
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Ja w poprzedniej pracy miałam super szefową. Od początku byłyśmy na "ty". Różnica wieku nie była znacząca. Zawsze mogłam się do niej zgłosić i poprosić o pomoc. Oczywiście nie wiedziała na co choruję.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Chińczycy mają zawsze dobra opinie u szefa. Ciągle chodzą i wszystkich pytają wkoło naokoło jak wszystko robić i potem to robią jak już nikt nie ma żadnych zastrzeżeń. To wywołuje dobrą karmę u szefa takie podejście do pracy.
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja pracuje w tak duzej spolce, ze nawet nie znam szefa. Ale bezposredni przelozeni sa w porzadku. O chorobie nie wiedza.
To bardzo podobnie jak u mnie. 'Szafa wszystkich szefów' widziałam parę razy tylko, bezpośredni przełożony w porządku, rzecz jasna o chorobie nie wie.
- tom76
- zaufany użytkownik
Mój szef wie o mojej chorobie bo musi bo to zakład pracy chronionej.
Chorować na schizofrenie to nie wstyd poprostu tak jest.
- KAMELEON
- zaufany użytkownik
pracuje już 10 lat w jednej firmie i powiem tak , szef mojego działu jest spoko , czasem ma swoje humory jak każdy , dyrektor też w miarę ok , ale pani prezes to kawał suk..., traktuje ludzi jak śmieci , do tego nie bardzo jej wychodzi zarządzanie firmą
, poprzedni prezes był zupełnie innym człowiekiem,pogadał,nie darł japy, dawał premie każdemu , każdego równo traktował , a teraz premie są dla wybranych , dla tych co wchodzą w dupę i potulnie zbierają zjebki od pani prezes i resztę ferajny nie odzwając się ani słowem,ja do nich nie należę bo nie pozwolę żeby ktoś mną pomiatał , w 2011 bylem w szpitalu i na zwolnieniu , każdy o tym wie ale nie robią mi z tego powodu problemów, ogólnie to zaczynam się rozglądać za inna praca 

"...Charakter niespokojny,niepokorny,trudny,chociaż nie ciągnie się za nim
aż siedem grzechów głównych...."
aż siedem grzechów głównych...."
Są tacy, którzy tępią każdą inność, a ktoś chory jest dla nich - cytuję - "popierdolony".tom76 pisze:Mój szef wie o mojej chorobie bo musi bo to zakład pracy chronionej.
Są takie miejsca, gdzie nie można tak po prostu się przyznać do swojej choroby.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Gehenna ma racje.Przelozony może dawać pouczenia gdy zle robisz.To jest oczywiste,bo bys za bardzo rozluznil się.Podejscie partnerskie rozumiem na takiej zasadzie,ze pojscie na różne ustępstwa,ze możesz zwrócić się o prosbe i w pracy pójdą ci na rękę ale to trzeba miec mocna pozycje w pracy i przywilej gdy dluzej pracujesz.Do przełożonego masz czuć respekt,a przy tym ma byc człowiekiem.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Obecnie moje stosunki z przełożonymi oceniam na 4 w skali do 5.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Obecnie moje stosunki z górą w pracy oceniam na bardzo dobre.
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Ja ostatnio zauważyłam, iż moja szefowa gdy przechodzi korytarzem patrzy się na mnie, ciągle i zawsze, tak jakby sprawdzała i kontrolowała mnie.
Dodatkowo w rozmowach jest taka zimna. Ona coś złego chce mi zrobić.
Dodatkowo w rozmowach jest taka zimna. Ona coś złego chce mi zrobić.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
U mnie jest raczej dobra szefowa,czasami dzwoni w nocy i sprawdza czy niespie,ale tak jest w miare ok.
Michal
Mnie wszyscy pracodawcy u jakich pracowałem w jakiś sposób oszukiwali!
Np. w jednym zakładzie pracy przepracowałem całe dwa lata bez jednego dnia urlopu, w kolejnym zwolniono mnie bez istotnej przyczyny w ciągu kilkudziesięciu sekund, co nazwano "za porozumieniem stron", w dwóch kolejnych stanowisko pracy na jakim byłem formalnie zatrudniony zupełnie nie pokrywało się z tym, co robiłem w praktyce (i skutki takiego postępowania pracodawców wloką się za mną do dzisiaj, np. podczas badań w ZUS, bo dla ZUS liczy się to, co jest zapisane w dokumentach, a nie stan faktyczny).
Ponadto zetknąłem się z zupełnym niezrozumieniem co do charakteru choroby oraz konsekwencji leczenia farmakologicznego! Konkretnie: dwa razy w życiu zdarzyło mi się w pracy przysnąć na chwilę i dwa razy miałem też z tego powodu nieprzyjemności.
To tak w skrócie...
PS. Ponadto w jednej firmie wywierano na mnie presję, abym założył działalność gospodarczą i wystawiał im lewe faktury. W kolejnej byłem regularnie mobbingowany przez bezpośredniego przełożonego...
Np. w jednym zakładzie pracy przepracowałem całe dwa lata bez jednego dnia urlopu, w kolejnym zwolniono mnie bez istotnej przyczyny w ciągu kilkudziesięciu sekund, co nazwano "za porozumieniem stron", w dwóch kolejnych stanowisko pracy na jakim byłem formalnie zatrudniony zupełnie nie pokrywało się z tym, co robiłem w praktyce (i skutki takiego postępowania pracodawców wloką się za mną do dzisiaj, np. podczas badań w ZUS, bo dla ZUS liczy się to, co jest zapisane w dokumentach, a nie stan faktyczny).
Ponadto zetknąłem się z zupełnym niezrozumieniem co do charakteru choroby oraz konsekwencji leczenia farmakologicznego! Konkretnie: dwa razy w życiu zdarzyło mi się w pracy przysnąć na chwilę i dwa razy miałem też z tego powodu nieprzyjemności.
To tak w skrócie...
PS. Ponadto w jednej firmie wywierano na mnie presję, abym założył działalność gospodarczą i wystawiał im lewe faktury. W kolejnej byłem regularnie mobbingowany przez bezpośredniego przełożonego...
Mam bardzo dobre relacje z szefową i traktuje mnie z szacunkiem. Ale poza tym wie ode mnie, że leczę się na depresję. Nie mam odwagi przyznać się do schizofrenii. Boję się oceny i tego, że sprawa się rozniesie. Sądzę, że szefowa jest dykretna, ale uważam, że zawsze gdy się powie jest ryzyko, że to zostanie przekazane dalej, a tego się obawiam.
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
No w pracy trzeba uważać bo sieploty w szybkim tempie rozchodza.Wiem po sobie a traktowany jestem w pracy bardzo dobrze.Pozdrawiam agat.agat pisze: ↑pn sty 22, 2018 10:47 am Mam bardzo dobre relacje z szefową i traktuje mnie z szacunkiem. Ale poza tym wie ode mnie, że leczę się na depresję. Nie mam odwagi przyznać się do schizofrenii. Boję się oceny i tego, że sprawa się rozniesie. Sądzę, że szefowa jest dykretna, ale uważam, że zawsze gdy się powie jest ryzyko, że to zostanie przekazane dalej, a tego się obawiam.