komunikacja

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Pamal
zaufany użytkownik

komunikacja

Post autor: Pamal »

x
Ostatnio zmieniony czw lut 12, 2015 1:41 pm przez Pamal, łącznie zmieniany 1 raz.
Mniej Więcej
zbanowany
zbanowany

Re: komunikacja

Post autor: Mniej Więcej »

pamal pisze:Ostatnio dochodzę do wniosku (jedna z moich głupich teorii nadmiernie upraszczających rzeczywistość), że człowiek może być dobry, ale liczy się przede wszystkim wrażenie jakie sprawia, czyli sposób w jaki się komunikuje.
Dobro ocenia się po "plonach",a nie po wrażeniu jakie wsprawia.
pamal pisze:Na przykład kobieta nie jest tak słodka jak aktorki z "Klanu" i dlatego jest uważana za jędzę.
Zło sobie szuka wymówek dla swojego postępowania, po prostu, i tłumaczy to sobie w ten sposób. Co jest dowodem, że nawet ludzi źli odczuwają potrzebę bycia dobrymi...
Kiedyś chciałem być mądry. Aż sobie uświadomiłem, że jest to niemożliwe. Gdyż mądrość jest stanem nieosiągalnym do którego można jedynie dążyć. Dlatego dążę do celu po mimo, że go nie osiągnę, jak Syzyf pcham swój głaz z wiarą, że może się jednak mylę...
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

W waszej cywilizacji może tak być.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
marcuss71
zarejestrowany użytkownik
Status: GRafik
Gadu-Gadu: 2271208

Post autor: marcuss71 »

każdy chce być dobry, lecz nie każdy jest dobry, nawet jak jest zły, myśli że robi dobrze i koło się zamyka..
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Ja mam problem z komunikacją. Z własnym sobą i z otoczeniem. Ciężko jest mi się odezwać, czy walczyć o swoje. Nie jestem typem mówcy i rzadko dbam o swoje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”