Nadzieja związana z solianem
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nadzieja związana z solianem
Witam
Lekarz przepisał mi solian. Mam brać 800 mg solianu no i conste. Brałem conste z fluanxolem ale to była masakra. Fatalnie się czułem. Solian dobrze wspominam. Mam duże nadzieje z nim wspomniane. Troche boje się akatyzji ale jakoś przeżyje. Oby tylko urojenia i ogólnie pojęta psychoza odeszła.
Lekarz przepisał mi solian. Mam brać 800 mg solianu no i conste. Brałem conste z fluanxolem ale to była masakra. Fatalnie się czułem. Solian dobrze wspominam. Mam duże nadzieje z nim wspomniane. Troche boje się akatyzji ale jakoś przeżyje. Oby tylko urojenia i ogólnie pojęta psychoza odeszła.
Re: Nadzieja związana z solianem
Pisałeś przecież że możesz mieć problemy z nerkami na solianie ?
-
- zaufany użytkownik
Tak, bo wcześniej tak mówił i tak mówili w szpitalu. Ale wczoraj jak byłem na wizycie niespodziewanie się zgodził. Sam nie wiem dlaczego. Zabrałem ze sobą wyniki krwi. Kreatynine mam 160. Podejrzewam że może jak właśnie ją zobaczył to zmienił zdanie. Kreatynina jest już niewiele większ od normy( chyba do 120). Także sam zachodze w głowe dlaczego się zgodził???
Mam nadzieję że podjął dobrą decyzję i Ci nie zaszkodzi. Wysoką dawkę bierzesz. Ja biorę 100 mg i się zastanawiam czy brać 200 mg bo już pewne rzeczy mi przeszkadzały na 200 mg chociażby boląca okolica sutka przez jakiś czas.
- Necro
- zaufany użytkownik
duża dawka solianu która bierzesz ja na większych dawkach czułem się zle teraz biorę 200mg i jest doskonałe powodzenia może trafisz z tym lekiem 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
-
- zaufany użytkownik
Przekonałem się że co lekarz to inna diagnoza. Mój poprzedni lekarz dała mi sulpiryd(starszy "brat" solianu) i nie przejmowała się o nerki czy tego typu sprawy. Odkąd chodze prywatnie do obecnego lekarza to czuje się jak w niebie. Lekarz dba o mnie. I dokładnie sprawdził czy napewno moge brać solian. A ta poprzednia to przyszedłem na wizyte dwa trzy zdania wypisała leki i wypad. :/
- Necro
- zaufany użytkownik
jest duża róznica chodzic do prywatnego lekarza a na na nfz oni mają w dupie jak się czujesz wypisują leki i spadaj 

Śmierć Wrogom Ojczyzny
Ja akurat jestem zadowolony ze swojej lekarki do której chodzę na nfz ale chodziłem do niej też prywatnie.
-
- zaufany użytkownik
Są lekarze i konowały. Ten co teraz do niego chodze pracuje od rana do wieczora. Do południa leczy w szpitalu, potem studenci(bo uczy ich) a potem prywatnie. Cały dzień zawalony. A gdzie tu czas na życie prywatne? Od tej strony też trzeba na nich spojrzeć. Tylko dodam że to są wyjątki.
---
Jeszcze co do tej dawki. 100 czy 200 mg na mnie nie zadziała. Ja mam urojenia a na to co najmniej 600 mg.
---
Jeszcze co do tej dawki. 100 czy 200 mg na mnie nie zadziała. Ja mam urojenia a na to co najmniej 600 mg.
-
- zaufany użytkownik
Mam urojenia. Dzisiaj byłem po karpia wigilijnego stanąłem w kolejce. Przedemną stał jakiś dziadek. Spojarzał się na mnie tak jakbym mu jakąś krzywde zrobił. Czytałem w jego myślach że coś do mnie ma. I tak wiele razy. Wiele przypadków. 200 mg tu nie zadziała. Trzeba przywalić porządnie aby te halucynacje zbić...
To Consta za bardzo na ciebie nie działa na te urojenia czy też odczucia spoleczne ?
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
-
- zaufany użytkownik
No consta nie działa. Albo działa częśćiowo. W każdym razie nie wystarcza. Co masz na myśli odczucia społeczne?
Miałem na myśli fobie społeczną. Może to u Ciebie jest związane z lękiem przed ludzmi taki dyskomfort - ja tak właśnie mam.
W całym chaosie jest kosmos
-
- zaufany użytkownik
Nie... Nie boje się ludzi jako takich tylko mam urojenia. Halucynacje.
Skoro wiesz że to urojenia to nie możesz ich po prostu ignorować ?
A rwący ból zębów albo głowy, byś potrafił ignorować, nic nie robić, docelowo do końca życia?pawel534 pisze:Skoro wiesz że to urojenia to nie możesz ich po prostu ignorować ?
-
- zaufany użytkownik
To nie takie proste. Czasami jak coś usłysze lub zobacze to jestem przekonany że to urojenie. Ale zdarzają się często sytuacje że myśle że to prawda. O tym że to urojenie dociera do mnie czasami po paru dniach. Jak bym wszystkie sytuacje wiedział że są urojeniami to faktycznie nie byłoby problemu.
Wspaniale pisze:A rwący ból zębów albo głowy, byś potrafił ignorować, nic nie robić, docelowo do końca życia?pawel534 pisze:Skoro wiesz że to urojenia to nie możesz ich po prostu ignorować ?
Moim zdaniem kiepskie porównanie. Mam na myśli takie sytuacje, wrażenia o których wiadomo od razu że nie są prawdziwe. Tak jak pisze tomsoul nie miałbym z nimi problemu.
-
- zaufany użytkownik
Mam pytanie do Antona specjalisty od solianu. Mam nadzieje że czyta to. Jestem drugi dzień na solianie i dzisiaj wziąłem już 400 mg. Docelowo 800 mg. Mam kłopot bo w dzień jestem zakołowany, otumaniony a z kolei w nocy nie moge spać. Powiedz mi jako spec od tego leku kiedy to przejdzie? I czy przejdą te bezsenności?
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Jeżeli będziesz wciąż podwyzszal dawke to chwile to potrwa tak do kilku tygodni. Do stalej dawki organizm szybciej się przyzwyczai i szybciej pojawi się efekt terapeutyczny.
400 mg tak po około 2 tygodniach powinno przestać Cie usypiac i zacząć dzialac powerujaco. Efekt przeciwpsychotyczny pojawia się już nawet po 3 dniach. To naprawdę dobry lek
Pamietaj by lek zazywac z rana, osobno od jedzenia co najmniej 1h przed lub 1,5h po.
Na sen w miedzyczasie możesz zazywac Persen, Melise w tabletkach lub zaparzyć sobie Chmiel, kupisz w sklepie zielarskim.
400 mg tak po około 2 tygodniach powinno przestać Cie usypiac i zacząć dzialac powerujaco. Efekt przeciwpsychotyczny pojawia się już nawet po 3 dniach. To naprawdę dobry lek

Pamietaj by lek zazywac z rana, osobno od jedzenia co najmniej 1h przed lub 1,5h po.
Na sen w miedzyczasie możesz zazywac Persen, Melise w tabletkach lub zaparzyć sobie Chmiel, kupisz w sklepie zielarskim.